Viste klasse etter pause – sendte Bergen hjem med 11-målstap – Drammen

Viste klasse etter pause – sendte Bergen hjem med 11-målstap

Sindre Aho viste ingen nåde mot gamleklubben, og ble DHKs toppscorer med åtte mål da Bergen ble slått hele 41-30 i Drammenshallen onsdag kveld.

DHK brukte en omgang på å komme ordentlig i gang mot Bergen, men etter pause viste de forskjellen på topp og bunn. 26 mål på 28 skuddforsøk etter pause, og seier 41-30 lar seg høre.
Og da hører det også med til historien at de to skuddene som ikke gikk inn etter pause, de gikk utenfor. Altså ingen redninger på Bergens målvakter den siste halvtimen.
– Vi brente for mange gode sjanser før pause, og noen undervurderte kanskje Tor Vårdal i Bergen – målet litt. Han er smart i sitt spill, og vi snakket litt om hva han gjorde, og justerte oss fint inn den siste halvtimen, mener DHK-trener Kristian Kjelling.
Han legger ikke skjul på at han også hadde forberedt laget på Bergens to gode danske bakspiller Philip Holm og Jens Dolberg. De kom aldri til kamp på grunn av skade og sykdom.
– Dermed kom de med et litt annet spill, og det gikk mye raskere enn vanlig. Det ga også mye spilletid på venstrehendte Leif-Erik Brenne , og han svarte med å bli kåret til lagets bestemann, forteller Kjelling.

På etterskudd
Han så laget sitt havne bakpå 7-5 midtveis i første omgang, og sleit både med Bergens strekspill og høyrebacken Leif- Erik Brenne. Og altså Vårdal mellom stengene. Dermed ledet DHK kun 15-14 til pause.
– Det var litt frustrasjon da vi gikk til pausepraten, røper Sindre Aho.
Han mener det skortet litt på konsentrasjonen, og at det nok manglet nesten 20 prosent på optimalt nivå ført pause i hans øyne.
– Men vi skjønte alvoret og tok oss sammen, for ingen ønsket en ny Fjellhammer-kamp, sier han.
Kjelling var veldig fornøyd med at ingen lot seg påvirke av det som skjedde de første 30 minuttene, og at spillerne bare fortsatt å male på. Men bergenserne var seige, og da litt over 15 minutter gjensto, ledet DHK bare med to mål, 23-21. En ledelse som ikke hadde økt til mer enn 34-29 med syv minutter igjen å spille. Men derfra og ut gjorde DHK kort prosess med Bergen.
Morsomt var det at det var debutanten Endre Svåsand, en 2004-modell fra Konnerud, som nå spiller i IL Ros, som scoret lagets 41. mål. Svåsand som fikk sjansen på grunn av skadesituasjonen i DHK.

Med bare sekunder igjen å spille, steg Endre Svåsand til værs og hamret inn sitt første eliteseriemål. Og DHKs 41. i hjemmekampen mot Bergen. Foto Roy Johnsen

Viktor ute i lang tid
For DHK kom til kamp uten Viktor Petersen Norberg som har pådratt en skulderskade som er så alvorlig at den nok vil holde ham ute av spill på denne siden av nyttår. I tillegg er Ola Romsaas nå kneoperert, og han kan miste hele sesongen. På toppen av det spilte Oskar Olafsson bare forsvar, også det på grunn av stor belastning på skuddarmen, mens Sindre Aho som så sent som i helgen var høyst usikker på spill på grunn av en muskelskade i låret.
-Jeg var derfor veldig spent på vår bakspillerrekke til denne kampen. Vi har ikke så godt forberedt på backspillet vårt som jeg kunne ønske til denne kampen på grunn av skadene, men jeg må jo si at de likevel kom helt fantastisk fra det. Sindre sto opp for laget, og var glimrende, Gøran (Sørheim) var gode både offensivt og defensivt, og Hermann tok også det ansvaret vi trengte i denne kampen, forteller Kjelling.
Sørheim scoret fire mål og Vildalen syv mål i kampen, og jammen fikk Ola Hoftun Lillelien også registrert to mål som bakspiller da han slapp til der en periode etter pause.

Gøran Sørheims offensive forsvarsspill frustrerte Bergens-spillerne, og i angrep var han hele tiden en trussel med sine gjennombrudd og skudd. I tillegg til fire mål hadde han seks målgivnede pasninger. Foto Roy Johnsen.

Kampfakta:
Drammen HK – Bergen 41-30 (15-14)

Drammenshallen
Dommere: Jørgen Jørstad og Mads D. Fremstad.
DHK: Andre Bergsholm Kristensen og Sander Drange Heieren – Kristoffer Raastad – Hoel 4, August Baskår Pedersen 7, Sindre Aho 8 , Hermann Gabriel Vildalen 7, August Olsen Storbugt 2, Markus Niva 1, Gøran Sørheim 4, Espen Gommerud Våg 3 , Oskar Olafsson , Ola Hoftun Lillelien 4, Endre Svåsand 1, David Kalvø Valderhaug .
Toppscorer Bergen: Leif Erik Brenne, Marcus Soltvedt og Leander Seime, alle 7 mål.

Øvrige resultater onsdag kveld:
Sandefjord – Kolstad 30-31 , Runar- Halden 24-24 og Haslum – Tønsberg Nøtterøy 35-30.