Fulgte Elverum til døren – igjen – Drammen

Fulgte Elverum til døren – igjen

NM-finalen 2021 blir uten Drammen-innslag. Elverum vant igjen med ett mål - 32-31 etter en flott kamp foran nesten 2000 tilskuere.

Skuffelsen kunne igjen leses i DHK-ansiktene da de gikk av banen etter nok et ettmåls-tap for Elverum. Som i serieåpningen i slutten av august var det Elverum som avsluttet best, og de sikret seg dermed plass i NM-finalen med knappest mulig margin.
-På en surhetsskala fra 1 til 10, så føles dette som klar 10`er, altså dritsurt, svarer Gøran Sørheim på det klassiske Hva føler du nå-spørsmålet?

Gøran Sørheim plaget Elverum-forsvaret gjennom hele kampen, og sammen med Sindre Aho spilte han DHK inn i kampen igjen de seks-syv siste minuttene. Foto Roy Johnsen.

Trener Kristian Kjelling hang like mye med hodet, men da han fikk tenkt seg litt om, og kunne se det hele i et litt større perspektiv, så han også mye laget kan ta med seg videre.
– Dette var en enda større prestasjon enn den første kampen, ut fra forutsetningene våre. I serieåpningen hadde vi en skadefri tropp, og vi hadde hatt god til til å forberede oss til møtet med Elverum. Og vi spilte kanskje en av de beste kampene med meg som trener. Denne gangen har oppkjøringen vært preget av alle skadene og de få treningene vi har hatt sammen inn mot kampen, og jeg kan bare ta av meg hatten for denne gjengen, forteller trener Kristian Kjelling.
– Dette hadde jeg ikke våget å drømme om i forkant, innrømmer han.

Sindre Aho var millimetere fra å snappe ballen på et lurt trekk direkte fra benken med bare sekunder igjen å spille på stillingen 32-31, men han måtte til slutt innse at det ikke blir noen NM-finale på DHK denne sesongen. Foto Roy Johnsen.

For DHK var gode fra start, de spilte seg til flott sjanser, og det var Elverum som måtte jage. Ikke med mer enn målet etter, men DHK hadde fått kampen dit de ønsket. 7-7 sto det etter 15 minutter. Men så begynte det å glippe litt bakover, og det ble noen bomskudd på veldig gode sjanser. Og så ledet plutselig Elverum med fire mål – 15-11.
– Igjen viste vi god moral, vi holdt hodene kalde og vi holdt oss til planen. Og så kom vi tilbake, og hadde en veldig god avslutningen på omgangen, forteller Gøran Sørheim.
Et par – gode forsvar, noen redninger av Sander Drange Heieren, og så kunne DHK gå til pause med ledelse 18-17.

Starten på de andre var også god, og ni minutter ut i omgangen ledet DHK med tre mål – 23-20 etter blant annet flott målvaktspill av Drange Heieren. Så ble Oskar Olafsson utvist, flere begynte å merke kjøret, og Elverum både kom seg til gode sjanser, og de scoret jevnt og trutt.
Kvarteret ut i omgangen var det de som ledet 26-25. DHK byttet målvakt, og det hadde også Elverum gjort, og det var Thorsten Fries som best ut av den kampen med Andrè Bergsholm Kristensen de ti siste minuttene.
DHK byttet til en mer offensiv formasjonsformasjon for å svare på blant annet Elverums syv mot seks-spill, og det lyktes de veldig bra med.
Gøran Sørheim i den framskutte posisjon provoserte fram brudd i spillet. Sørheim tok med seg energien det ga i angrep, og sammen med Sindre Aho drev de DHKs offensive spill de ti siste minuttene. Sørheim fikk først viktige Dominik Mathe utvist etter en sugende finte, før han i neste forsvar selv snappet ballen og scoret 31-31 i åpent mål.
Men det ble Sindre Heldals kontringsmål til 32-31 nesten tre minutter før slutt som ble vinnermålet. For selv om DHK også hadde ballen i angrep med 53 sekunder igjen, så ble det Thorsten Fries sine redninger på slutten som ble forskjellen der og da.

Sander Drange Heieren hadde en god periode i første omgang, og han var god en periode i starten på andre omgang. Begge gangen stakk DHK i ledelsen. Men målvaktspillet til Sander og Andrè Bergsholm Kristensen, som spilte de tolv siste minuttene, ble for ujevnt. Foto Roy Johnsen

Men forskjellen lå nok også på et annet plan.
-De spiller ofte slike kamper, og har mer lærdom og erfaring i å stå i slike situasjoner, mener Gøran Sørheim.
Mens Elverum – trener Børge Lund kunne ta ut flere av sine sentrale spillere og la dem få noen minutter hvile underveis for å være klare for sluttminuttene, tæret det på kreftene til DHK-spillerne.
Kjelling tynte det siste ut av de han disponerte på slutten.
– Jeg kan ikke si annet enn at de presterte veldig bra ut fra veldig begrensede forutsetninger, sier Kjelling.

En leggskade har holdt Oskar Olafsson unna treningene i landslagspausen, og han hadde nok med å spille forsvar i semifinalen mot Elverum. Her forsøker han å få tak på svenske Eric Johansson. Foto Roy Johnsen

Oskar Olafsson satte lenge og så tomt ut i luften etter at dommerne hadde blåst av kampen.
-Akkurat der og da føltes det blytungt, og selv etter å ha fått summet meg litt så er det sinnssykt surt. Kanskje når jeg får dette på avstand, så vil jeg tenke at vi gjorde to veldig gode kamper mot Elverum denne høsten. Og at vi kanskje kan være litt stolte av det vi gjorde. Oktober måned, med åtte kamper på veldig kort tid, var nok både tungt og tøft, men vi ser at vi klarte å mobilisere og holde et veldig høyt nivå igjen bare vi fikk sjansen til å hvile oss litt et par dager, sier Olafsson.
-Så gjelder det å ta med dette, og fremstå slik i alle de resterende seriekampene også, mener han.

Kampfakta:
Drammen HK – Elverum 31-32 (18-17)

Drammenshallen – 1905 tilskuere.
Dommere: Eskil A. Braseth og Leif A. Sundet.
DHK: Sander Drange Heieren og Andrè Bergsholm Kristensen – Kristoffer Raastad-Hoel, August Baskår Pedersen 5, Sindre Aho 3, Herman Gabriel Vildalen 5 , Viktor Petersen Norberg 2, August Olsen Storbugt 1, Markus Forslund Niva 2, Gøran Sørheim 8 , Espen Gommerud Våg 3, Oskar Olafsson 1, Ola Hoftun Lillelien 1, David Kalvø Valderhaug.
Toppscorer Elverum: Eric Johansson 7

Resultatet i den andre semifinalen mellom Fjellhammer og ØIF Arendal ble 24-30. Elverum og ØIF Arendal spiller NM-finale i Oslo Spektrum 29. desember.