Mads føler han har drømmejobben med disse to – Drammen

Mads føler han har drømmejobben med disse to

Når du har med utøvere som er snille, sympatiske og ekstremt ambisiøse, så må du være i nærheten av å ha drømmejobben når du trener dem.

-Jeg kom nærmest til dekket bord, og kunne ikke fått et bedre materiale å jobbe med. Kristian (Kjelling ) har gjort en fantastisk jobb i rekrutteringen av dem, og de gutta er så fine med hverandre. Solide karer som unner hverandre det beste, kombinert med at de er superambisiøse.
-Og så utfordrer de meg hele tiden gjennom diskusjonene våre. De er detaljorienterte, og jeg må ha tankerekken klar for hvorfor og hvordan vi gjør det.

Smilet er aldri langt unna når trioen Andrè Bergsholm Kristensen (f.v.), Mads Fjelddalen og Sander Drange Heieren tar seg en pust i bakken i løpet av treningsøkten. Foto Roy Johnsen.

Han som sier detter er Drammen HKs målvaktstrener Mads Fjelddalen og de gutta han prater om, er målvaktene Sander Drange Heieren og Andrè Bergsholm Kristensen.
Mye omtalt som eliteseriens beste målvaktspar. Da Fjelddalen kom til DHK i sommer var han veldig bestemt på at han måtte skape et lag i laget, skulle dette gå bra. For utgangspunktet var at Sander, som Årets målvakt i eliteserien forrige sesong, og Andrè som fremadstormende talentfull målvakt i Norge, skulle dele broderlig på spilletiden i DHK.
Og det har de gjort med hell så langt denne høsten. Sander debuterte for alvor på A-landslaget for kort tid siden, og Andrè spilte rekruttlandskamper.
– Det er ikke alle som finner den dynamikken i å være medspillere, og ikke konkurrenter som begge vil være nummer 1, mener Mads.

Mads Fjelddalen ser på seg selv som en samtalepartner med de to målvaktene i DHK, men vet å heve stemmen når han mener det er nødvendig. Foto Roy Johnsen.

Han berømmer og skryter av Drange Heieren for innstillingen hans da han måtte omstille seg fra å være en tydelig nummer èn, der han sto hver eneste kamp forrige sesong, til i utgangspunktet å spille annenhver kamp.
Resultatet har vært at begge har hevet redningsprosenten, og begge er blitt kåret til banens beste flere ganger så langt.
– Og begge har en høyere redningsprosent enn de hadde forrige sesong, og Sander har ennå til å levere en svak kamp. Han hadde et par av dem forrige sesong, men nå er det laveste nivået mye høyere, sier målvaktstreneren.

Gamle kjente
Sander kjente Fjelddalen godt fra tiden de hadde sammen med Fold, der Fjelddalen var hovedtrener.
-Han kjente selvfølgelig meg godt, også, og det har fortsatt å fungere bra. Han er forståelsesfull og en god samtalepartner, spesielt når frustrasjonen kan bre seg ved dårlige prestasjoner. Mads er engasjert og positiv, og jeg føler jeg har blitt bedre på et jevnere nivå, mener Sander.
Han mener han har taklet det å spille annen hver kamp bra.
-Selvfølgelig var det en overgang å bli to likestilte. Jeg har jo lyst til å være god og bidra hver gang for å vinne en kamp. Nå ser jeg jo også hvor godt det er å ha en god en som kan komme inn og stenge hvis du selv har prestert dårlig, sier Sander.
Andrè fremhever både trivsel og trygghet som mye av nøkkelen til at de to har vært så gode i høst.
– Og så er Mads flink til å trykke på de rette knappene til rett tid. Jeg føler han har fått meg tilbake til start og det jeg var god på, og så har vi forsterket disse egenskapene gjennom høsten. Å spille annenhver kamp gjør at du kan forberede deg enda bedre, både fysisk og mentalt til kamp, og på den måten optimalisere alt for å prestere godt når det er min tur til å starte, forteller Andrè.
– Jeg føler i hvert fall at jeg er uthvilt og skarp når er min kamp, mener han.

Et lag i laget, det er det målvaktduoen Sander Drange Heieren og Andrè Bergsholm Kristensen fremstår som i DHK. Foto Roy Johnsen

Mye fjas og moro
Mads Fjelddalen snakker mye om det det handler om, nemlig å redde skudd. Om distanseskuddet skal reddes med en eller to hender, om det skal slides ut eller reddes stående og taktikk og teknikk og sånt mot nærskudd.
– Vi snakker om det hele tiden.
Men i bunnet for alt dette ligger det ikke noe mer komplisert enn å få idrettsutøvere til å trives og føle seg trygge.
– Det blir mye fjas og moro, og vi skal være glade vi ikke har noen mikrofoner nær oss i timeoutene. Fjasing har en verdi i seg selv det også skal de trives og føle trygghet. Sander og Andrè skal vite at de har en i hjørnet som bare vil dem vel. Og for meg er det ren luksus kun å måtte konsentrere meg om to stykker, men Kristian (trener Kjelling) har de andre 13.
– Selvfølgelig prater vi om taktiske og tekniske varianter for å redde skudd, også, men vi bruker mye tid på å ha det bra sammen, poengterer Fjelddalen.

Erfaring avgjørende
Han er veldig klar på at de sammen definerer inntil tre arbeidsoppgaver de fokuserer på, og trener målrettet og strukturert gjennom en hel trenings- og kampmåned. Helt til Mads synes at de har en forbedring på fokuspunktene. Eller de konkluderer med at det ikke fungerer noe særlig, og de går videre til andre utfordringer.
– Å være god når det gjelder er forbeholdt noen få, og det tar veldig lang tid å komme dit. Erfaringen gjennom å gjøre det, for eksempel å møte lag som Elverum så ofte du bare kan, er helt nødvendige opplevelser, mener han.

DHK møter Bergen til eliteseriekamp onsdag 17. november i Drammenshallen, med kampstart klokken 18.00.