Må gjenskape toppnivået mot Bergen – Drammen

Må gjenskape toppnivået mot Bergen

Trener Kristian Kjelling frykter ikke at laget skal gå på en ny blemme etter nok en god kamp mot Elverum. Forrige gang rotet de seg jo skikkelig bort mot Fjellhammer.

-Jeg tror alle lærte mye av det tapet for Fjellhammer, og nei, vi skal ikke gå på en ny blemme, lover Kjelling.
Fem dager etter at DHK hadde levert en av sine beste kamper i serieåpningen mot Elverum i nyere tid, dro de som storfavoritter til bortekamp mot Fjellhammer. Etter 27-22-tapet føltes hjemturen fra Lørenskoghallen ekstra lang.
Og det tapet rir fortsatt alle i DHK.

Onsdag kveld kommer Bergen til Drammenshallen, et lag som i manges, og kanskje også egne øyne, har underprestert så langt denne sesongen.
De kommer til Drammen som bunnlag.
– Det er et lag med veldig mange gode spillere, og de har nærmest dobbelt dekning på alle spilleplasser. De har to helproffe dansker i Jens D. Plougstrup og Phillip Holm, men sett utenfra virker det som laget sliter med et uforløst potensial, mener Kjelling.
Han er rask til å minne om at DHK historisk sett har hatt sine problemer mot nettopp Bergen. Men da het de Fyllingen.

Trener Kristian Kjelling viser spillergruppen hvordan det skal gjøres skal de komme tilbake på vinnersporet etter ettmålstapet for Elverum i NM-semifinalen for en knapp uke siden. Foto Roy Johnsen

På nedrykk
13. plass og på nedrykk etter ni kamper stemmer ikke med ambisjonene til Bergen om en plass på den øvre delen av tabellen. Og det i en sesong der de har endret både navn og draktfarger, og de reiser rundt og spiller hjemmekampene sine i forskjellige haller i Bergen for å få et større fotfeste blant publikum. 13 av 19 spillere kommer da også fra nærområdet, og de leverte også to spillere (Ebbe Stankiewicz og Fredric Klemetsen) til den siste rekruttlandslagsaktiviteten.
Bergen har gått på seks tap så langt – mot Nærbø (b), Runar (b), ØIF Arendal (h), Elverum (b), Kristiansand (b) og Sandefjord (h). De har spilt uavgjort mot Halden (h) og Haslum(b), mens lagets eneste seier kom mot Bækkelaget på hjemmebane så langt tilbake som 3. oktober.
I NM ble de slått ut av Fjellhammer, også det på hjemmebane, i kvartfinalene.
Kampstart er 18.00.

Slik spilles eliteserierunden onsdag 17.november:
Sandefjord-Kolstad, Runar-Halden og Haslum – Tønsberg Nøtterøy.

Stillingen:
1. Elverum 20
2. ØIF Arendal 15
3. Runar 14
4. Drammen 12
5. Nærbø 12
6. Halden 11
7. Bækkelaget 10
8. Fjellhammer 8
9. Kristiansand 8
10. Kolstad 7
11. Haslum 5
12. Sandefjord 4
13. Bergen 4
14. Tønsberg 2
Elverum, ØIF Arendal, Nærbø, Bækkelaget, Fjellhammer og Kristiansand har alle spilt ti kamper, de øvrige ni.