Sander og Andrè imponerte på den internasjonale arenaen – Drammen

Sander og Andrè imponerte på den internasjonale arenaen

Mange hevder DHK har eliteserien beste målvaktsduo. Den siste uken viste Sander Drange Heieren og Andrè Bergsholm Kristensen at de holder internasjonalt også.

-Det Sander og jeg har vært gjennom med henholdsvis A-landslaget og rekruttlandslaget den siste uken viser vel at vi gjør noe riktig på målvaktssiden i DHK, og det var en god bekreftelse å få at det vi holder på med også funker internasjonalt, sier Andrè.
– I motsetning til første gangen jeg var med rekruttlaget for noen år siden, så kom jeg denne gangen med en helt annen balast. Jeg har en god treningshverdag, jeg har prestert i eliteserien, og jeg vet at jeg duger. Det ga en god trygghet inn mot samlingen og kampene, mener han.
Andrè startet den første kampen av to mot klubblaget Wisla Plock, og spilte en omgang. Han startet på benken i den andre, men kom inn allerede etter 15 minutter. De siste 45 minuttene, da Wisla Plock stilte med tilnærmet sitt beste mannskap, storspilte han i følge rapportene da det ble uavgjort. I den første kampen, mot et atskillig svakere Plock-lag, vant Norge med ti mål..
-Totalt sett, med oppholdet og kampene, så er jeg fornøyd, sier Andrè.

Sander Drange Heieren og Andrè Bergsholm Kristensen tilbake på trening i Brandengahallen. Foto Roy Johnsen

Mens Andrè var med rekruttlandslaget i Polen, var Sander i Trondheim med A-landslaget i firenasjonersturneringen mot Nederland, Frankrike og Danmark. Han spilte andreomgangen mot Nederland lørdag kveld, og fikk dermed sin ordentlig A-landslagsdebut. Han har en kamp mot Hviterussland fra før da Norge under koronaepidemien valgte å benytte rekruttlaget i en kvalikkamp.
Denne gangen storspilte han foran et stappfullt Trondheim Spektrum da Norge til slutt vant 40-29.
-Det var morsomt med full hall, og det var morsomt at jeg gjorde det så bra som jeg gjorde. Nå ble det veldig mange redninger på nærskudd, og de som kjenner meg vet jo at liker den type skudd, sier målvakten.

Skyhøyt nivå
Sander hadde sett veldig fram mot en uke sammen med Norges aller beste herrespillere, og uken ble samlet sett en veldig god opplevelse. Og det på et helt annet nivå enn det han er vant til fra klubbhverdagen.
-Treningene med noen av de beste spillerne i verden var utfordrende, med bare vanskelige avslutninger. Alt foregikk på et høyere nivå, og jeg følte at jeg utviklet meg gjennom hele uken, forteller Sander.
Han fikk noen klapp på skulderen da det hele var over, og med beskjed om at han hadde gjort en god samling.
-Og med beskjed om bare å fortsette utviklingen, ler Sander.
Dette var siste landslagsaktivitet før Norge spiller EM i Slovakia med start 13. januar 2022.

Trening med noen av verdens beste håndballspillere i verden var utfordrende.

Sander Drange Heieren

Lettet Kjelling
DHK-trener Kristian Kjelling pustet lettet ut da alle spillerne som hadde vært ute på landslagsoppdrag den siste uken, kom friske og uskadde tilbake. Og (nesten) alle hadde hatt en positiv opplevelse med den norske flagget på brystet. Kun David Kalvø Valderhaug, som tråkket over i ankelen på den siste klubbtreningen før han skulle reise til Polen med juniorlandslaget, var litt lei seg over at det ble med noen treningsminutter, og ti minutter spill og ett mål mot Polen i den siste landskampen.
-Som klubbtrener som står mitt oppe i et hektisk kampprogram med mange avgjørende kamper foran oss, så er man selvfølgelig både spent og litt urolig for at noe skal skje med spillerne dine. Nå sendte vi også noen av gårde som har vært småskadet i det siste, men det gikk veldig bra. Jeg vet vet jo hvor stort det føles å representere landet sitt, og ønsker jo at de skal kunne prestere slik at de også er aktuelle for fremtidige landslagsoppdrag, sier Kjelling.
Han fikk gode tilbakemeldinger på rekruttguttenes prestasjoner i Polen, og lot seg imponere over den roen Sander Drange Heieren sto fram med da han fikk sin ordentlige A-lagsdebut mot Nederland lørdag.
-Det var gøy å se Sander, for det er spennende å debutere for Norge i et stappfullt Trondheim Spektrum, mener Kjelling.

Jeg skal forhåpentligvis leve av denne skuddarmen noen år til, og da måtte jeg tenke på egen helse først og fremst.

Viktor Petersen Norberg

Viktor tilbake for fullt
For Viktor Petersen Norberg handler det om å få orden på skulderen som har voldt ham litt bry i det siste. Og den spille- og treningsfrie landslagsuken gjorde ham godt.
Nå er han superoptimist med tanke på det som venter fremover.
Han trente for fullt med laget igjen mandag, og skal gjøre det samme tirsdag og onsdag for å være klar til NM-semifinalen mot Elverum torsdag.
– Det var selvfølgelig leit ikke å dra på landslagssamling, for jeg hadde veldig lyst. Men jeg skal jo forhåpentligvis leve av denne skuddarmen noen år til, og da måtte jeg tenke på egen helse først og fremst. Jeg håper jo selvfølgelig på nye sjanser, for jeg har mange håndballår foran meg, mener Petersen Norberg.