Ikke noe futt – og dermed ble det tap for Halden – Drammen

Ikke noe futt – og dermed ble det tap for Halden

Vondt ble til verre da DHK kom fra en dårlig treningsuke til å tape 34-30 borte for Halden søndag kveld.

DHK-trener Kristian Kjelling er glad for en ting etter bortetapet for Halden søndag kveld.
Han fikk en klar bekreftelse på at trening lønner seg.
For den siste uken har vært alt annet optimal. Drammenshallen har vært stengt på grunn av en boligmesse, og alternativet i Glassverkethallen har vært alt annet enn noen god løsning. Et hardt dekke har gjort at flere spillere har vært nødt til å bryte av treninger, og det på toppen av en spillertropp som slikker sårene med skader og sykdom etter en veldig hard oktobermåned med mange kamper, har gjort at det ikke var mye futt i DHK på denne reisen til Halden.
-Denne uken har vi bare fått snakket om hvordan vi skal spille mot Halden, og ikke fått trent på hvordan vi skal løse de utfordringene vi ville møte i Remmenhallen, sier Kjelling.

Kristian Kjelling pleier ikke bruke så mye utenforliggende årsaker når spillerne ikke får det til på banen, men denne gangen gir han dårlige treningsforhold, skader og sykdom noe av forklaringen for firemålstapet i den beryktede Remmenhallen i Halden. Foto Roy Johnsen

Han karakteriserte første omgang som svak, men likevel ledet DHK gjennom samfulle 30 minutter til de gikk i garderoben med ledelse 16-14 halvveis.
-Vi fikk ikke flyttet bena nok, og kom aldri opp på rett nivå kollektivt i den defensive delen av spillet. Det var seigt, innrømmer Kjelling.
Han så laget lede i åtte minutter etter pause, men så var det hjemmelaget for alle pengene resten av kampen. Sander Drange Heieren fikk få redninger etter pause, men det mener Kjelling var mer forsvarsrelatert.
Etter å ha fått kontakt på 20-20, ledet Halden innimellom med fire og fem mål, en ledelse som hadde krympet til 27-24 med ti minutter igjen. Nærmere kom aldri DHK. Hermann Gabriel Vildalen skjøt et syvmeterkast utenfor på stillingen 32-29 med to minutter igjen, men det blir kun av akademisk karakter å spekulere i om hva som kunne skjedd med mål der.
-Det var enda mindre som fungerte de siste tjue minuttene, og var den første omgangen svak, så var den andre enda svakere, oppsummerer DHK-treneren.
Han delte ut ros til et par-tre spillere etter tapet i Halden.
-Hermann (Gabriel Vildalen) var god etter at han ikke har kunnet trene ordentlig de siste 14 dagene på grunn av et ømt kne. Sindre (Aho) fortsetter med den gode formen han er i, mens August (Olsen Storbugt) leverte en god førsteomgang, sier Kjelling.

Hermann Gabriel Vildalen, her mot Bækkelaget tidligere i høst, har trøblet med et kne en periode, og har stått over kamper. Mot Halden var han tilbake, dog med et begrenset treningsgrunnlag. Likevel scoret han fem mål. Foto Roy Johnsen

Han gir de spillerne som ikke skal på landslagssamling nå tre dager treningsfri, og møter dem igjen på torsdag. Viktor Petersen Norberg har meldt forfall til rekruttlandslagets tur til Polen på grunn av en vond skulder, mens Vildalen mener han er såpass frisk nå at han kan reise.
Sander Drange Heieren skal på A-landslagssamling, mens Vildalen, August Baskår Pedersen og Andrè Bergsholm Kristensen skal vise seg fram på rekruttlandslaget. David Kalvø Valderhaug er tatt ut på juniorlandslaget.

Neste kamp for DHK er semifinalen i NM hjemme mot Elverum torsdag 11.november. Neste seriekamp er hjemmekampen mot Bergen onsdag 17. november.

DHK ramlet ned på 4. plass etter tapet med sine 12 poeng. Elverum leder med 18 poeng, Runar er nummer to med 14, mens ØIF Arendal er treer med sine 13 poeng. Nærbø følger DHK, også de med 12 poeng, mens Halden er nummer seks med 11 poeng.
Verdt å merke seg er Haslums sterke timålssier borte over Kolstad. Og det på en dag da trønderne lanserte sine storslåtte fremtidsplaner med blant annet Sander Sagosen, Torbjørn Sittrup Bergerud og flere andre norske og internasjonale landslagsspillere i troppen.

Kampfakta:
Halden-Drammen HK 34-30 (14-16)

Remmenhallen
Dommere: Jørgen Jørstad og Mads D. Fremstad.
DHK: Sander Drange Heieren og Andrè Bergsholm Pedersen – Kristoffer Raastad – Hoel 3, August Baskår Pedersen 3, Sindre Aho 5, Hermann Gabriel Vildalen 5, Ola Romsaas, August Olsen Storbugt 3, Viktor Petersen Norberg 2, Markus Niva, Gøran Sørheim 3, Espen Gommerud Våg, Oskar Olafsson 2, Ola Hoftun Lillelien 2, David Kalvø Valderhaug.
Toppscorer Halden: Joshua K. Grace 9.

Øvrige eliteserieresultater:
Bergen-Sandefjord 26-30, Nærbø- Runar 33-30, Bækkelaget – ØIF Arendal 22-40, Fjellhammer – Elverum 24-30, Kolstad – Haslum 20-30, Tønsberg Nøtterøy-Kristiansand 28-31.