Ut på langtur – slår sammen seriekamp på Jæren og e-cup på Færøyene – Drammen

Ut på langtur – slår sammen seriekamp på Jæren og e-cup på Færøyene

Onsdag formiddag kl. 10.00 starter DHK-spilleren på en ferd som ikke ender før de lander på Gardermoen søndag klokken 2015. Da har de gjort unna både seriekamp mot Nærbø og europacupcup på Færøyene.

DHK-spillerne øvde litt på hvordan de skulle angripe europacupspill under Skjærgårdslekene i august. Erfaringene de gjorde under overnatting og venting på kamper på Nøtterøy skal forhåpentligvis eliminere brakkesyke og rastløshet når de nå skal ut i internasjonale kamper. For europacup på bortebanen er mye venting og dødtid.
Nå hjelper det litt at DHK-ledelsen så muligheten til å se onsdagens bortekamp mot Nærbø og europacupspill i Torshavn på Færøyene sent lørdag kveld.

Det betyr at laget legger ut på reise allerede onsdag klokken 10.00, og de er ikke hjemme i Drammen før sent søndag kveld. For etter kampen på Nærbø overnatter de, og har lagt inn en fysisk økt på et treningsstudio før de setter seg på flyet til København klokken 15.50. Etter flybytte i den danske hovedstaden, er det beregnet ankomst i Torshavn klokken 20.20 lokal tid (21.00 norsk tid).
– Vi hadde en runde etter Skjærgårdslekene der vi evaluerte det ut fra hva vi kunne ta med oss av erfaringer inn i europacupspillet. Spillerne kom med ønsker for hvordan optimalisere dette oppholdet for å kunne prestere når det kom til kamp, forteller trener Kristian Kjelling.
Det betyr at de selv har fordelt oppgaver slik at noen skal forberede og holde foredrag om Færøyene, deres historie og geografi, mens andre skal stå for quiz-aften.

Trener Kristian Kjelling kan fortelle at laget har øvd på å takle lange dager med mye venting, og at de har en plan for hvordan de skal optimalisere europacupturer for å prestere optimalt. Foto Roy Johnsen

I riktig rekkefølge
Kjelling har vært veldig bevisst på å holde europacupen litt på avstand, for det er en vel så viktig seriekamp som venter på Nærbø onsdag. H71, som motstanderen på Færøyene heter, har han selv ennå ikke brukt et sekund på. Ikke det at han regner med å vite så veldig mye mer senere i uken heller, for det er sparsomt med oppdatert informasjon om laget som venter lørdag.
-Jeg er ikke redd for at hodene allerede har begynt å tenke på europacup, og at det er det de gleder seg til aller først. Alle vet hvor tøft det vil bli i seriekampen, og Nærbø-trener Rune Haugseng minnet meg sist vi møtes om at de nærmer seg mer og mer etter at det ble uavgjort, sier Kjelling.

Sander Drange Heieren var banen beste da Drammen sist vant på Jæren. 2. september i fjor slo de Nærbø 31-30. Følger trener Kristian Kjelling planen med å la målvaktene starte annen hver kamp, er det hans tur til å vokte målet onsdag kveld. Foto Roy Johnsen

Hjemmelaget har selv gjort det til et poeng i sin omtale av onsdagens seriekamp at Drammen er det eneste laget Nærbø ennå ikke har slått etter tre år i eliteserien. De har blant annet slått Elverum to ganger. Kanskje det var hovedårsaken til at jærbuene tippet DHK som årets seriemestere.
Hjemmelaget sto med fem strake serie da de kanskje litt overraskende tapte 33-31 hjemme for Bækkelaget for en uke siden.
– Nærbø har en av ligaens beste playmakere i Andreas Haugseng, en rekruttlandslagsspiller som er hjernen i laget. Han holder et veldig høyt nivå, både med tanke på å utnytte egne muligheter, og til å sette opp andre i gode situasjoner.
-For oss blir det viktig ikke å la ham komme til ferdig dekket buffet, sier DHK-treneren.

Buffeten får de selv forsyne seg fra når de kommer til Færøyene.Der må DHK finne seg i være favoritter.

Koster mye
Europacupspill i håndball er ingen lukrativ affære økonomisk. Ei heller for DHK. Reiseopplegget med kombinasjonen seriekamp på Jæren og et døgn ekstra på Færøyene vil koste over 150 000 kroner fordi man valgte ikke å reise hjem til Drammen mellom kampene. Regnestykket for bare en seriekamp på Nærbø isolert sett ender normalt opp på rundt
50 000 kroner alene. Ved å gjøre som de gjorde nå, sparer man inn en flytur hjem fra Stavanger, i tillegg til bussutgifter for å komme seg til Gardermoen.
Håndballforbundet har også en europacupstøtte som gir en viss sum per runde, men den dekker aldri opp de reelle utgiftene.

Øvrige seriekamper onsdag:
Haslum-Kristiansand og Bækkelaget – Halden