13 av 14 tror på Elverum – Nærbø tipper DHK i serien – Drammen

13 av 14 tror på Elverum – Nærbø tipper DHK i serien

13 av 14 eliteserielag tipper Elverum som seriemester også i år. Nærbø går mot strømmen og tipper Drammen Håndbalklubb på topp.

Det kom fram da Norges Håndballforbund arrangerte det tradisjonsrike Avkast foran årets sesong. Alle eliteserielagene melder inn egne ambisjoner, og de tipper årets serie.
-Det var vel for å være litt optimistiske på DHKs vegne det tipset der fra trener Heine Jensen, mener DHK-trener Kristian Kjelling.
Det kan også hende det har noe med at Nærbø har klådd Elverum ved enkelte tilfeller, mens de alltid taper for DHK. Uansett om det er hjemme eller borte.
Kjellings tips på eget lag sier topp 3, mens han selv tror Elverum tar rubbel og bit: seriegull, NM-tittel og sluttspillseier.

Soleklare favoritter
-Elverum har vel vunnet serien fire av de fem siste sesongene, og har vunnet sluttspillet de åtte siste gangene det er blitt arrangert. De er fortsatt soleklare favoritter til å vinne i år igjen, begrunner Kjelling.

Kristian Kjelling og Oskar Olafsson ser litt beskjedne ut under presentasjonen av lagene under eliteseriens Avkast torsdag, men begge lover at ambisjonene om å gi Elverum kamp om titlene i år, de er der. Til høyre TV2s håndballekspert Bent Svele. Foto Roy Johnsen

Sånn sett er han på linje med de øvrige eliteserietrenerne på herresiden. Elverum går igjen som trippelvinner hos veldig mange. Haslum tipper imidlertid at de snapper èn tittel; NM-gullet, mens Kolstad varsler ambisjoner om å sikre seg sluttspillseieren. Nøtterøy tror også på èn DHK-tittel, nemlig NM-gullet, mens Runar signaliserer det samme, at de går for NM-finale og seier i den.
Heine Jensen, trener i Nærbø, begrunnet DHK-tipset i serien slik: – DHK ser veldig gode ut, og vi skal huske at Elverum vil ha et kjempetøft kampprogram.
Elverum-trener Børge Lund er også klar på at klubben ønsker å vinne samtlige titler i en og samme sesong for første gang.
-Vi har mannskapet og erfaringen. Både i spillertroppen og i klubben. Vi vet hva som kreves. Men Drammen har vervet veldig bra foran denne sesongen, sa Lund på torsdagens Avkast.
Kjelling tror kampen om medaljer og finaleplasser bak Elverum vil bli tøffere enn noen gang.
-Men vi skal være med der. Klubbens ambisjoner sier medalje i serien, og minst semifinaleplasser i sluttspill og NM. Men igjen så blir det tøft å hevde seg i fire konkurranser, for vi skal jo også spille europacup, sier DHK-treneren.
Tøft blir det allerede i serieåpningen tirsdag 31. august når Elverum kommer til Drammenshallen.

Vi skal gjøre alt vi kan, men med litt realisme i bunnen, så skjønner alle at Elverum er storfavoritter

Oskar Olafsson

Elverum matchet internasjonalt
-Vi må angripe den kampen som vi gjorde i cupkampen borte mot dem i fjor. Da kom vi ut i fyr og flammer i Terningen Arena, og ga dem kamp helt inn. Nå kommer kampen veldig tidlig, og vi skal huske at der Elverum har kunnet reise ut i Europa og møte ungarske topplag i oppkjøringen, har vi utelukkende spilt mot andre, norske eliteserielag, sier Kjelling.
Oskar Olafsson var også med da eliteserielagene satte hverandre i stevne torsdag, og han mener DHK kan vinne noe i år.
– Jeg var med da klubben vant NM-finalen i Spektrum, og gjør gjerne det en gang til. Men serien den tar nok Elverum. De har et sinnssykt bra lag. Vi skal gjøre alt vi kan, men med litt realisme i bunnen, så skjønner alle at Elverum er storfavoritter, sier Olafsson.

Play off om nedrykk
Årets serie blir fulgt av et normalt sluttspill for de åte beste, og av et play off for lagene som faller utenfor de åtte beste etter 26 seriekamper. Det for igjen å komme ned til 12 lag i eliteserien. I år er det 14.
Lagene nummer ni, ti og elleve spiller et sluttspill der det best plasserte laget går inn med to poeng, nummer ti får med ett poeng, mens elleveren fra serien starter med null poeng. Etter et seriespill med hjemme- og bortekamper, spiller det dårligste laget mot vinneren av et tilsvarende sluttspill mellom lagene to, tre og fire i 1. divisjon. Vinneren i best av tre kamper spiller eliteserie også neste sesong.
Lag nummer 12, 13 og 14 rykker rett ned.

E-cup fikk ja
Videre er det nå klart at det blir europacupspill for de norske lagene denne sesongen. Kulturdepartementet bekreftet tirsdag at «det vil bli gitt særskilte regler for innreisekarantene og unntak fra innreiserestriksjoner for utenlandske toppidrettsutøvere og støttepersonell i høst.»
I praksis betyr dette at de kampene som er berammet, hvor norske lag skal ta imot internasjonal motstand til landskamper og europacup høsten 2021, kan gjennomføres som planlagt.
Det betyr at DHKs kamper mot færøyiske H71 i European Cup kan avvikles som planlagt i oktober.

Lillestrøm i cupen
Det er også klart at Lillestrøm TH blir DHKs motstander i 3. runde i NM. De slo onsdag kveld Rælingen 29-18 på bortebane.
Alle eliteserielagene som var i aksjon gikk videre, mens både Glassverket og IL ROS ble slått ut. GIF tapte 37-30 for Linderud/Linje 5, mens Falk slo ROS 32-24.
3. runde skal spilles innen 8. september, på bortebane i Skedsmohallen.