– Elverum den absolutt vanskeligste motstanderen vi kan stå overfor – Drammen

– Elverum den absolutt vanskeligste motstanderen vi kan stå overfor

DHK trakk verst tenkelig semifinalemotstander i NM. Positivt er det at kampen mot Elverum spilles i Drammenshallen torsdag 11. november

-Vi har hatt for få seire over dem til å si noe om gode opplevelser i møtene med Elverum. Det er blitt mange tap, sier trener Kristian Kjelling.
Norges Håndballforbund trakk mandag ettermiddag semifinalene i NM for herrer. Drammen møter Elverum hjemme, mens Fjellhammer fikk hjemmekamp mot ØIF Arendal.
Kampene spilles torsdag 11. november.

Trener Kristian Kjelling hadde en god taktikk i semifinalen mot Elverum i fjor, og han hadde det samme i årets serieåpning. Likevel ble det bare nesten. Foto Roy Johnsen

-Det var selvfølgelig den vanskeligste motstanderen vi kunne få. Det er bare å se på tabellen og lese historikken til Elverum, sier DHK-treneren.
Elverum er som eneste lag ubeseiret etter seks serierunder i årets serie. Historisk sett har de fem seriemesterskap, elleve sluttspillseire, og de har vunnet NM-tittelen fire ganger. I 2009, 2018,2019 og 2020. I tillegg har de tapt tre finaler.

I fjor møtes også DHK og Elverum i semifinalen, den gangen i Terningen Arena. Da vant Elverum 30-28. Målvakten Sander Drange Heieren ble kåret til DHKs beste spiller, mens Alexander Ørjevik Westby ble toppscorer med åtte mål mot sin gamle klubb.
I finalen slo Elverum Nærbø.
– Jeg håper vi klarer å mønstre mange tilskuere slik at vi får en god følelse av hjemmebane. Så blir det en utfordring for begge lag at det er internasjonale uke hele den siste uke foran semifinalene, og det betyr at mange spillere vil være opptatt med A-landslag, rekruttlandslag og yngrelandslag, sier Kjelling.
-Jeg klager ikke over det, for det er alltid hyggelig både for spillere og klubb at de er aktuelle for landslagsspill. Men det legger noen begrensninger på forberedelsene, legger han til.

Gøran Sørheim var lenge god i serieåpningen mot Elverum. Foto Roy Johnsen

DHK har også fersk erfaring fra møter med Elverum. De var motstander da serien ble kastet i gang i september. Da gikk kampen i Drammenshallen, og Elverum vant til slutt 34-33 etter at DHK lenge ledet kampen.
-Vi vet vi kan hamle opp med dem hvis vi leverer på vårt aller beste. Vi følte vi leverte en veldig god kamp i serieåpningen, og det blir spennende igjen. De må jo slå oss skal de ha håp om gullet de har ambisjoner om, sier Gøran Sørheim.
Avslutningen på seriekampen fikk trener Kjelling til å komme med denne kommentaren etter at dommerparet ble et tema etter kampslutt:
-I dag ble vi ranet, mer enn det kan jeg ikke si, sa trener Kristian Kjelling etter at Elverum snudde DHKs firemålsledelse til seier i sluttsekundene.

Slik avsluttet Espen Gommerud Våg serieoppgjøret mot Elverum. Et direkte rødt kort sendte ham på tribunen da kampen skulle avgjøres. Foto Roy Johnsen.