Har lagt Elverum-kampen bak seg – forberedt på slitekamp mot Fjellhammer – Drammen

Har lagt Elverum-kampen bak seg – forberedt på slitekamp mot Fjellhammer

Masse ros og klapp på skuldrene etter en flott kamp mot Elverum tirsdag til tross, DHK står fortsatt med null poeng. Det minnet trener Kristian Kjelling spillerne om foran bortemøtet med Fjellhammer søndag.

Kristian Kjelling var gjennom tre faser etter ettmålstapet for Elverum i serieåpningen tirsdag. Først veldig forbannet, så veldig skuffet, for så å avslutte med å være veldig stolt. Det siste har han tatt med seg gjennom treningsuken inn mot bortekampen mot Fjellhammer søndag.
-Vi leverte en kjempekamp, og det er det også mange der ute som fikk med seg. Henvendelsene har vært mange fra folk som mente vi fortjente å vinne. Men vi skal ikke gi etterpåklokskapen for stor plass, men ta med oss erfaringen videre, sier Kjelling.

Kristian Kjelling har brukt de siste dagene på forberede spillerne på hva som møter dem på bortebane i Lørenskoghallen søndag kveld. Foto Roy Johnsen

Han mener utvikling handler om å få muligheten til å spille så mange kamper som mulig på det nivået som Elverum-kampen var på.
-Mye av det individuelle som ble levert innenfor de kollektive rammene våre var på et ekstremt nivå. Og så har evalueringen i etterkant også vist at noe gikk i vasken, at vi ikke har kommet langt nok i spill syv mot seks til å at det i bruk i slike kamper, og at vi må se på hvordan vi løser seks mot syv-spillet som var avgjørende på slutten mot Elverum.
-Spillerne har vært flinke til å komme med gode svar på hvordan de erfarte både forberedelsene og gjennomføringen. Og hva vi tar med oss videre, sier trener Kjelling.

Dagene etter Elverum-kampen har vært en blanding av videogjennomganger og trening inn mot søndagens bortekamp mot Fjellhammer. For Kjelling er veldig klar på at det å komme seg opp mentalt for det som venter, er en bevisstgjøring som ikke starter når dommeren blåser i gang kampen.
Han har minnet spillerne på at de fortsatt står med null poeng på tabellen.
– Vi pleier å være gode på ikke å undervurdere andre lag i kamper der vi er favoritter. For det tror jeg vi vil være mot Fjellhammer. Så får vi se hvordan vi takler det denne gangen, antyder han.

DHK har igjen hatt noen gode treningsdager etter åpningstapet for Elverum tirsdag. I Fjellhammer møter de en motstander som kommer med mye entusiasme og innsats. Foto Roy Johnsen

Kjelling har også vært flink på å minne spillerne om bortekampen mot Fjellhammer forrige sesong. DHK var nok favoritter i Lørenskoghallen den 14. oktober 2020 også, men det var hjemmelaget som gikk til pause med ledelsen 13-8. Først etter 50 minutter kom DHK foran da Sindre Aho scoret 20-19-målet. Aho scoret totalt fire mål, mens Oskar Olafsson hadde en god dag på jobben med syv mål og hele åtte målgivende pasninger i 25-23-seieren. Med til historien hører også totalt 24 bomskudd fra vinnerlaget.

-Fjellhammer kommer med entusiasme og innsats, ikke minst i forsvarsspillet. Treneren Kristian Bliznac var selv en veldig god forsvarsspiller, og vi må være forberedt på at de kommer på oss i hundre, sier Kjelling.


Bortekampen mot Fjellhammer blir også et møte med to av fjorårets DHK-spillere. Nikolai Moen gikk tidlig i våres til laget fra Romerike, mens kantspilleren Ole-Henry Dahl fikk plass der i løpet av sommeren.

Kampstart i Lørenskoghallen er 18.00, og er du ikke i hallen kan du følge den på håndballforbundets livedekning:

https://www.handball.no/system/live-kamp/?matchId=7380344

Eller du kan se den på Direktesport:

https://www.direktesport.no/event/FTfxmffuzAuloTYnoqvTGA