Endelig ferdig med verdens lengste sesongoppkjøring – Drammen

Endelig ferdig med verdens lengste sesongoppkjøring

Trener Kristian Kjelling har en plan når DHK endelig er klar for en kamp som teller igjen - 256 dager etter den forrige.

-Det har vært verdens lengste sesongoppkjøring, og det har vært tungt i perioder. Rett og slett kjedelig uten ordentlige kamper, sier Sindre Aho.
– Vi har i hvert fall bygget opp en solid fysikk, da, og de nye spillerne har vært med på å løfte nivået på treningene enda et hakk, legger han til.
– Det er stor forskjell på det vi gjør nå og for et halvt år siden, for å si det sånn.

Sindre Aho og de andre DHK-spillerne har hatt en lang sesongoppkjøring, men nå er det klart for serieåpning mot Elverum på hjemmebane tirsdag kveld. Siden det er TV-sendt kamp, har Aho sjekket ut diverse tilbehør til den blå spilledrakten. Foto Roy Johnsen

18.desember 2020 spilte DHK bortekamp i Bergen, og vant til slutt 33-32. For øvrig et resultat som senere ble strøket for at lagene skulle avslutte med likt antall kamper da eliteserien aldri kom i gang igjen på grunn av koronaepidemien.
Det var den siste tellende kampen DHK spilte forrige sesong. Siden har det vært trening og treningskamper gjennom våren og sommeren.
Til det nå endelig blir serieåpning mot Elverum.
– Vi har fått kjent litt på det å konkurrere gjennom treningskampene, men jeg kan love at vi skal komme enda mer tent nå når det virkelig gjelder igjen. Så blir det å balansere tenningsnivået. Det er jo seriefavoritten vi møter på hjemmebane, sier Aho.

Det ble ikke lagt noe i mellom på DHK siste trening før serieåpningen mot storfavoritten Elverum. Her sørger August Olsen Storbugt for at Sindre Aho får kjenne på kroppen hvordan det blir når det nå virkelig gjelder. Ola Lillelien (f.v.), Espen Gommerud Våg og Oskar Olafsson følger med. Foto Roy Johnsen

Han mener DHK ligger veldig bra an til serieåpningen etter noen veldig gode treningsuker etter at alle de nye spillerne kom på plass.
-Og så har vi fått de nødvendige svarene vi har trengt i treningskampene og i Skjærgårdslekene, mener Aho.
DHK har slått Haslum, Runar, Fold, Kolstad, Bækkelaget og Nøtterøy, mens det ble to tap for Runar i Skjærgårdslekene og i den siste treningskampen før serieåpningen.
Aho tror ikke det er noen ulempe å møte Elverum allerede i serieåpningen. Selv om Elverum har matchet seg internasjonalt mot blant annet ungarske Pick Szeged i de siste oppkjøringskampene.
– Elverum er gode på alt de gjør. Men de har igjen sendt spillere fra seg, og de skal spille inn de nye.
– Historisk sett så har de vel for vane å være bedre jo lenger ut i sesongen de kommer, så sånn sett er det bedre å møte dem tidlig som vi gjør nå, antyder Aho.

Trener Kristian Kjelling har brukt mye tid på video for å forberede spillerne på hva som venter når Elverum gjester Drammenshallen tirsdag. Foto Roy Johnsen

Trener Kristian Kjelling tror det uansett tidspunkt vil være tøft å møte Elverum.
– De har et knallsterkt lag, og vi må matche dem på topp i alle spillets faser, sier Kjelling.
Han er ikke så original i svaret når han blir utfordret på hva som er nøkkelen for en DHK-suksess mot storfavoritten.

Mange bidrar
– Forsvarsspillet og målvaktene. Og så må vi få spillet i vårt tempo .
Kjelling syns laget har stått fram bra over lang tid, og at det er mange som bidrar.
– Og så merker jeg nå at fokuset blir sterkere og sterkere for hver videogjennomgang og trening vi har hatt. Til nå i treningskampene har vi bare møtt opp og spilt kamper ut fra noen få retningslinjer, mens nå har vi en klar plan. Jeg merker på spillerne at de gleder seg til å spille en toppkamp, og til å få tatt i bruk den infoen de har fått med på veien. For nå er det noe som virkelig betyr noe, sier treneren.
256 dager siden sist det var noe som virkelig betød noe.

Store utskiftninger igjen
Elverum sendte bort elleve spillere foran forrige sesong, mens de bare har ti spillere i avgang foran denne sesongen.
Det er Alexander Blonz, William Nissen-Nygård, Josef Pujol, Simen Schønningsen, Luc Abalo, Edwin Aspenbäck, Jonas Elverhøy, Søren Tau Sørensen, Jesper Gulliksen og Oskar Kvernes.
Nye i klubben er Sindre Heldal, Orri Freyr Thorkelsson, Erik Johansson, Josip Vidovic, Stig Tore Moen Nilsen, Kasper Thorsen Lien, Brede Dahl og Erlend Stafset.

Kampstart i kveld er 19.45.