Gøran eldstemann i et nytt og yngre DHK – Drammen

Gøran eldstemann i et nytt og yngre DHK

Over sommeren er Gøran Sørheim plutselig blitt DHKs eldste spiller med sine 31 år.

DHK-trener Kristian Kjelling har sagt farvel til åtte spillere med en gjennomsnittsalder på rundt regnet 30 år, og har erstattet dem med fem spillere med et gjennomsnitt på 22,6 år. Det har ikke vært nøye planlagt og en bevisst plan å forynge laget så mye, men spillermarkedet og hvordan klubben jobber med og tenker spillerlogistikk, gjorde at det ble sånn.
– Selvfølgelig har vi mistet mye erfaring, men vi har samtidig økt kompetansen på flere områder. Totalt sett føler jeg at vi har forsterket laget, mener Kjelling.

Gøran Sørheim (t.v.) er både eldst i spillergruppen, og en av to kapteiner sammen med Oskar Olafsson. De blir nå to av Kristian Kjellings (t.h.) viktigste kontinuitetsbærere i klubben. Foto Roy Johnsen.

Borte er Espen Lie Hansen, Joakim Andre Groth Hykkerud, Jesper Meinby, Lasse Larsen Thorsbye, Alexander Ørjevik Westby, Ole- Henry Dahl, Nikolai Moe, og Sigurd B. Smevik.
Med disse avgangene kan det som en liten fotnote nevnes at fra den siste hele sesongen som ble spilt, altså 2019/2020-sesongen, er de syv mestscorende spillerne i DHK fra den sesongen nå borte fra klubben. Det var ved siden av Meinby, Hykkerud og Lie Hansen kvartetten Aksel Horgen, Thomas H. Boilesen, Adrian Aalberg og Jonas Larholm.

Nye i klubben foran denne sesongen er Andre Bergsholm Kristensen, August Olsen Storbugt, August Baskår Pedersen, Markus F. Niva og Hermann Gabriel Vildalen.
Det har senket gjennomsnittsalderen i spillergruppen fra 25 til 21,6 år.
-Når jeg skal rekruttere spillere ser jeg på kompetansen på og utenfor banen, og hva hver enkelt skal bidra med på banen. Ikke på alderen, forklarer Kristian Kjelling.

August Baskår Pedersen (i lufta) og Markus F. Niva (t.h.) er to av DHKs nye spillere foran denne sesongen. Med ryggen til, mellom stengene, den nye målvakten Andre Bergsholm Kristensen. Foto Roy Johnsen.

I Hermann Gabriel Vildalen har han fått noe erfaring, mye spilleforståelse og skudd, og en som kan dekke opp flere roller. I Markus F. Niva får han en ung og ambisiøs spiller som skal gå i tospann med Ola Lillelien på høyrekanten.
Andre Bergsholm Kristensen ser han på som et av de største målvakttalentene i Norge, mens August Olsen Storbugt faller inn i samme kategorien blant landets strekspillere.
– August Baskår Pedersen har et stort repertoar på venstrekanten, er god i forsvar og har en x-faktor i kontringsspillet, forklarer Kjelling.

August Olsen Storbugt kommer fra Halden med mye energi i spillet sitt. Foto Roy Johnsen

Som er veldig klar på at de naturlige lederne som Gøran Sørheim og Oskar Olafsson, sammen med Vildalen og Espen Gommerud Våg, fortsatt må stå fram. Det er de som først og fremst forvalter rutinen i laget nå.
Og for Sørheim betyr det at han går inn i sesongen som lagets eldste spiller.
– Som hos meg begynner man nå å ane litt grått ved tinningene, ler Kjelling.

Gøran Sørhein. Foto Roy Johnsen

Sørheim selv tynges ikke av alderen, og i hodet hans oppleves det som det var i går at han var med og vant NM-finalen i G20-klassen i 2006.
– Tiden flyr, det er jo snart 16 år siden. Jeg reflekterer egentlig lite over det som har vært. Men jeg er stolt over det jeg har fått til, og håper bare det bor enda mer i denne kroppen. Kjelling mener jeg har flere grå hår enn ham, men det er fordi han lar håret gro for å dekke over alt det grå som kommer. Nei, det er ikke tyngende å være eldst på laget, og jeg gleder meg til hver eneste trening med denne gjengen, og er veldig motivert for å prestere hver eneste dag, sier Gøran.

Han er klar over at foryngelsen av laget, og at mye erfaring har gått ut dørene i Drammenshallen kan slå begge veier.
– Det er god dynamikk i denne gruppen, og selv om mange er unge, så har også mange allerede flere år bak seg i eliteserien. Ungguttene kommer med skikkelig trykk på treningene, og vi har lenge savnet en tøffing i laget som det vi nå har fått i August (Olsen Storbugt).
– Men jeg er klar over ansvaret som ligger på oss eldste, og Oskar og meg som kapteiner. Mange er ivrige etter å lære, det merker jeg allerede, jeg skal dele min erfaring, lover Gøran Sørheim.

DHK starter siste del av sesongoppkjøringen med treningskamp denne uken. Det skulle vært to av dem. Kolstad er motstander i Sandehallen fredag klokken 17, mens Halden skulle kommet til Reistad Arena lørdag. Den kampen ble avlyst sent onsdag kveld på grunn av mange småskader hos Halden.
Neste uke er det Skjærgårdslekene på Nøtterøy som gjelder, med kamper torsdag, fredag, lørdag og søndag.
Det oppsettet kommer vi tilbake til senere da det råder litt usikkerhet rundt deltakelsen til de danske lagene.