Fikk en vekker – tapte igjen for Runar – Drammen

Fikk en vekker – tapte igjen for Runar

DHK leverte en svak generalprøve foran serieåpningen mot Elverum om en uke. I Runarhallen vant hjemmelaget 31-28.

En svak generalprøve i den forstand at laget leverte 17 skuddbom og hele 23 tekniske feil.
– Vi fikk en vekker, helt klart. Ikke i den forstand at vi ikke visste at Runar er gode, men i måten vi selv fremsto på, forteller trener Kristian Kjelling.
I perioder noterte han godkjent både på forsvarsspillet og det målvakten Andre Bergsholm Kristensen leverte (16 redninger), mens angrepsspillet nok var i nærheten av stryk.

Oskar Olafsson ble toppscorer for DHK med sine syv mål, i tillegg til fire målgivende pasninger. Foto Roy Johnsen.

-Vi opplevde store utfordringer i det offensive spillet, både med at vi skjøt feil og dårlig, og det store antallet med tekniske feil vi produserte, mener Kjelling.
– Vi ble vel nesten straffet med mål i mot på kontringer etter hver eneste av våre tekniske feil, antyder han.
Derfor er det ingen rikshemmelighet at han vil prioritere den delen av spillet som foregår foran motstandernes mål den siste treningsuken før Elverum kommer til Drammenshallen og serieåpning tirsdag 31. august.

Runar leverte en god forsvarskamp, og lot ikke August Olsen Storbugt får særlig med boltreplass på streken. Han gikk av banen med kun ett mål på samvittigheten. Fot Roy Johnsen.

DHK gjorde som i finalen i Skjærgårdslekene, de skjøt målvakten Joachim Christensen til hjemmelagets beste i starten. Og da han forlot målet ved pause med krampetendenser bak i låret, fortsatte de med å skyte lillebroren til DHK -målvakten Andre Bergsholm Kristensen, 19-åringen Nicolai, til en liten matchvinner på slutten.
DHK ledet vel kun en gang i kampen, det var på stillingen 5-4 etter elleve minutter. Siden ble de jagende etter helt til det hele var over. Det sto 16-12 til pause, og man øynet et lite håp om en revansje for finaletapet i Skjærgårdslekene da en god Gøran Sørheim bidro til at det sto 18-16 bare få minutter ut i den andre omgangen. Men nærmere enn to mål kom aldri DHK. Det sto også 22-20 med kvarteret igjen, men de fikk aldri ordentlig ro verken over angreps-eller forsvarsspillet. Det ble noen mål i åpent Runar-mål på slutten, men det som sitter igjen fra avslutningen også var alle de tekniske feilene og skuddbommene.

Runars strekspiller Sander R. Myklebust var veldig god i finalen i Skjærgårdslekene, men ble tatt litt bedre vare på denne gangen. Bildet viser vel også at han bruker litt ufine tricks for å holde Viktor Petersen Norberg (t.v.) og Oskar Olafsson unna. Foto Roy Johnsen.

– Vi var ikke akkurat der vi ønsket å være i denne kampen. Litt rart, for alle ville, og vi kom med full innsats, og ga jernet. Kanskje det bare var en day off ? undrer kaptein Gøran Sørheim. Etter en rask dusj, og på vei inn i spillerbussen, velger han ikke å legge så veldig mye i det.
– Vi har vist at vi er veldig gode på vårt beste, men vi skal passe på, for vi skal ikke slippe opp så mye før vi kan tape for hvem som helst, mener Sørheim.
– Vi må være på jobb hver dag, mener han.

Gøran Sørheim sto fram og forsøkte å få med laget på en sluttspurt, men nærmere enn to mål kom aldri DHK. På det meste ledet Runar med fem mål, mens det ble 31-28 til slutt. Foto Roy Johnsen.

DHK stilte uten Hermann Gabriel Vildalen og Ola Romsaas, mens Runar manglet Trym Bilov-Olsen.

Kampfakta, treningskamp:
Runar – Drammen HK 31-28 (16-12)

Runarhallen – 107 tilskuere.
DHK: Andrè Bergsholm Kristensen 1 mål (sto 60 minutter) og Sander Drange Heieren – Kristoffer Raastad – Hoel 3, Gøran Sørheim 4, Oskar Olafsson 7, Viktor Petersen Norberg 2, Ola Lillelien 6, Espen Gommerud Våg 2, August Olsen Storbugt 1, Sindre Aho, August Baskår Pedersen 1, Markus Foslund Niva, David Kalvø Valderhaug.
Runar: Joachim S. Christensen/Nicolai H. Kristensen, Tobias Glemming 5, Christoffer Rambo 7 (1), Kristian Strøm 1, André Tuzov 2, Tobias Rivesjö 5, Kenny Ekman, André Christiansen 1, Sander R. Myklebust 3, Preben Gram 5, Kristoffer Henriksen 1, Trym Kristian Bjåland-Tonning.