Jesper til KIF Kolding – Drammen

Jesper til KIF Kolding

Jesper Meinby forlater DHK etter denne sesongen, og har skrevet en to-årskontrakt med danske Kolding.

Det har lenge vært klart at Jesper Meinby ønsket seg tilbake til sitt hjemland, og før helgen ble det klart at det blir eliteserielaget Kolding som blir hans arbeidsgiver de to neste sesongene.
– Jeg er glad for at jeg takket ja til DHK da forespørselen kom. Vi har hatt to fantastiske år i Drammen, DHK og i Norge, og jeg er imponert over alle de hjelpsomme folkene som har stilt opp og gitt oss rammene for at jeg har kunnet prestere på banen, og for at vår lille familie har trivdes så bra som vi har gjort, forteller Jesper.
-Det har virkelig vært en fornøyelse på alle mulige måter, legger han til.
Før han korrigerer seg selv litt.
– Jeg vil ikke savne de norske dommerne, det er vel det neste jeg kan sette fingeren på.

Jesper Meinby Pedersen, som er hans fulle navn, har levert varene både som høyreback, høyrekant og som forsvarspiller i DHK disse to sesongene. Nå håper han at det blir et sluttspill så både sesongen og DHK-oppholdet får en ordentlig avslutning før han flytter hjem til Danmark igjen. Foto Roy Johnsen.

Nå vender han altså hjem til Danmark, og til Kolding sør på Jylland. Det er en tradisjonsrik klubb som forsøkte seg med et samarbeide med en københavnerklubb som gikk konkurs, og som ønsket å flytte sin virksomhet ut av hovedstaden. Det gikk flott sportslige en tid, men så kollapset samarbeide, og Kolding valgte å satse på egenhånd.
– Det er et spennende prosjekt, og de er i ferd med å fi til noe igjen. For første gang på veldig lenge er de klare for sluttspillet som egen klubb., forteller Jesper.
I Kolding blir han igjen lagkamerat med Thomas H. Boilesen.
-Thomas har fått veldig mye spiletid etter flere skader blant bakspillerne, og han har klart seg veldig bra. Det skal bli gøy å spille sammen med ham igjen, og jeg skal nok passe på ham når jeg kommer ned der. Han er jo en ung mann alene i Danmark, ler Jesper.
I tillegg spillere trønderen Vetle Rønningen der. Han har erfaring fra Bodø og tyske Bietigheim.

Hovedtrener Andreas Toudahl sier dette om signeringen av DHKs høyreback i en pressemelding klubben har lagt ut på sine hjemmesider:
– Jesper er en utrolig dyktig og allsidihg spiller med stor erfaring fra både topp dansk håndball, og fra spill internasjonalt. Jeg er sikker på at han med sin erfaring og sine kvaliteter både offensivt og defensivt, tilfører enda en dimensjon på vår allerede gode høyreside:

Meinby på sin side sier til Koldings hjemmesider at han ser fram til å være med på gjenoppbygging av KIF Kolding, og at han valgte som han gjorde fordi han så mulighetene for å finne en rolle i et lag med en blandingen av unge og erfarne spillere.
– Da var ikke valget av Kolding så vanskelig, sier han i pressemeldingen..

Til dhk.no sier han at han håper at det åpner seg for å avslutte sesongene på en ordentlig måte før han pakker, og reiser sørover med sin lille familie.
Og det er et sluttspill som motiverer ham veldig.
– Den norske sluttspillmodellen tiltaler meg, og vi fikk jo aldri spil noe sluttspill i fjor. Nå håper jeg at jeg får sjansen før vi avslutter her i Norge, sier han.