Sindre Aho: -Savner det å spille kamp utrolig mye – Drammen

Sindre Aho: -Savner det å spille kamp utrolig mye

Sindre Aho savner det å spille kamper. Nå må han og de andre DHK-spillerne vente enda lenger. For nå er serien satt på vent til i slutten for DHKs del.

-Det er ikke bare det å spille kamp jeg savner, men alt rundt. Forberedelsene, videomøtene, de siste taktiske treningene. Alt det som er med på å bygge opp spenningen, og som gir sommerfugler i maven. Og så det å løpe inn til selve kampen, forteller Sindre Aho.

Sindre Aho liker styrketrening, men nå lengter han etter å komme i gang igjen med tellende kamper. Fot Roy Johnsen

VM-pausen i januar har ligget der hele tiden, med oppstart av eliteserien 7. februar hjemme mot ØIF Arendal. DHK rakk en treningskamp mot Runar, men så kom nye restriksjoner og de planlagt kampene mot Haslum, Bækkelaget og Fold ble avlyst. Så ble oppstarten av serien utsatt, og dermed havnet seriekampene mot ØIF Arendal og Runar på ventelisten. Ny start ble satt til 17. februar, og møtet med Fjellhammer hjemme. Onsdag ble igjen oppstart flyttet for at lagene skal ha en mulighet til å spille noen treningskamper.
Etter den nye planen starter ikke DHK seriespillet før borteoppgjøret mot Viking, søndag 28. februar, men det kan også bli at en av de utsatte kampene blir lagt til den 24. februar.
– Det kom ikke akkurat som noen overraskelse, og er nok det mest rettferdige. Flere lag fikk jo ikke lov å trene før denne uken her på grunn av nedstengningen i Oslo og omegn, sier Sindre.
-Nå er det bare å smøre seg med tålmodighet, legger han til.

Det er blitt mye terping på detaljer i perioden med spilleopphold. Her prøver Sindre Aho å skyte over lagkameraten Oskar Olafsson. Foto Roy Johnsen

Utsettelsene betyr at det som skulle være den siste kampforberedende perioden inn mot nye, viktige seriekamper, er nesten blitt som en eneste lang sesongoppkjøring med mye fysisk trening.
-Vi forbereder oss så godt vi kan, men med de stadige utsettelsene vet vi egentlig ikke hva vi forbereder oss til. Vi var i gang med å gjøre oss klare til å møte ØIF Arendal, og så forsvant både den og Runar-kampen. Så begynte vi å tenke på Fjellhammer 17. februar, men nå blir den også utsatt, og Viking ser ut til å bli vår neste motstander, sier Sindre.

Over to måneder
For DHKs del betyr det at de ikke har spilt kamp siden 13.desember, da 35-23-seieren over Haslum avsluttet en rekke på seks seriekamper uten tap.
-Vi utviklet oss veldig gjennom høsten, og tok steg kamp for kamp. Inn mot jul var vi i en veldig fin flyt. Vi er veldig oppmerksomme på at den ikke kommer sånn automatisk tilbake, og jeg syns vi har vært flinke til å jobbe målrettet og nøye. Vi har tatt hver eneste trening seriøst, og jeg har tro på at mye faller på plass igjen når vi kommer i gang igjen, spår Sindre.

Det er dette Sindre Aho og de andre DHK-spillerne aller helst vil holde på med; spille kamp. Her mot treningskampen de rakk mot Runar før det hele stoppet opp med kampaktiviteter. Foto Roy Johnsen

Ber om treningskamper
Det er ikke de som styrer norsk håndball helt sikre på når vil skje, men målet nå er at man håper at herrene kan starte opp igjen med kampene som er terminfestet fra 24. februar og fremover. DHKs neste kamp er ikke før bortekampen mot Viking i Stavanger den 28. februar, men her vurderer håndballforbundet å legge en av de utsatte kampene for DHK til onsdag 24. februar, for da spilles det også noen andre kamper.
Før det håper alle klubbene uansett at de skal rekke å spille noen treningskamper, lokalt eller regionalt.
-Jeg håper at vi rekker å få lagt inn et par treningskamper før seriespillet starter opp, og så håper jeg inderlig at vi rekker å avvikle et fullverdig sluttspill, sier trener Kristian Kjelling.


Sluttspill i mai
Eliteserien for herrer skulle vært ferdigspilt 28. mars, med sluttspill før påske, men det skjønner alle at man ikke vil rekke. Nå håper håndballforbundet at serien vil være avviklet en gang mellom 14. og 25. april, og at sluttspillet kan starte opp i mai. Det som også spiller inn for å få det hele unnagjort, er de internasjonale periodene, med europacup og kvalifiseringskamper for landslaget.