Viktor kunne blitt badmintonspiller – nå er han toppscorer i DHK – Drammen

Viktor kunne blitt badmintonspiller – nå er han toppscorer i DHK

Viktor Petersen Norberg er ikke snauere enn at han topper toppscorerlisten så langt i sin første sesong i DHK.

73 spillemål er det blitt så langt på de første 17 seriekampene, ti mål flere enn Oskar Olafsson. Også han med bare spillemål.
-Kristian Kjelling lot meg ta noen straffekast i treningskampene, men fant vel ut at det var andre som gjorde den jobber bedre enn meg, og tok meg bort fra syvmetermerket. Dermed er det blitt med de rene spillemålene, forteller Viktor.
Han forlot Sandefjord etter forrige sesong som toppscorer i klubben med 124 mål på 21 kamper, og var med det nummer fire på toppscorerlisten i 1. divisjon.

Viktor Petersen Norberg har kommet med duellstyrke og gjennombruddskraft, og har inntatt toppscorerlisten i DHK så langt i sesongen. Foto Roy Johnsen

Fått bekreftelsene
Han overrasket nok en del da han forlot Sandefjord i det øyeblikket de var klare for comeback i eliteserien, men Kjelling hadde lokket med ambisjoner, et veldig bra treningsmiljø og en flott spillergruppe.
-Det virket spennende. Jeg hadde også forhørt meg litt med flere av DHK-spillerne jeg kjenner fra landslaget, og jeg har fått bekreftet alt det jeg var forespeilet både fra Kjelling og fra spillerne.
Viktor beskriver møtet med spillergruppen som positiv, hyggelig og veldig mottagende. Selv mener han at han bragte med seg godt humør, at han kan tulle litt og at latteren sitter løst.
– Det tok ikke lange tiden før jeg våget å være helt meg selv, forteller han.

Jeg føler jeg har tatt nivået greit

Viktor Petersen Norberg

Scoret etter 31 sekunder
Han brukte ikke lang tid på å vise seg fram på banen, heller.
Et drøyt halvminutt ut i serieåpningen hjemme mot nettopp Sandefjord, scoret han 1-0-målet. Artig var det også at Sindre Aho, også en tidligere Sandefjord-gutt, la på til 2-1 rett etter. Drømmeåpning var ordet Viktor brukte rett etter kampslutt den dagen i slutten av august.
-Det er stor forskjell på nivået i 1. divisjon og eliteserien. Jeg hadde ingen erfaring fra det høyeste nivået, og opplevde det både som tøft og som en stor overgang. Alle er sterkere og raskere, og det er vanskeligere å stå i mot, både i forsvar og i angrep. Men jeg føler jeg har tatt nivået greit, mener 20-åringen.

Blitt smartere
Han har vist at han er tøff i satsingene, og han har gitt DHK duellstyrke og ulike skuddvarianter på høyrebacken.

Viktor og de andre DHK-spillerne har vært flinke til å trene fysisk i VM-pausen i januar. Alt for å være klare til at ØIF Arendal gjester Drammenshallen 7. januar. Foto Roy Johnsen

-Jeg har utviklet skuddet fra luften, og jeg har fått mer smartness i spillet mitt. Jeg tror i hvert fall at jeg er blitt flinkere til å velge de gode situasjonene, og at det er blitt færre av de litt hodeløse satsingene, ler han.

God i badminton
Det var ikke gitt at det var håndballspiller han skulle bli, eldstemann som han er blant tre barn med en håndballspillende far (Ken Håkon Norberg) og en badminton-spillende mor (Birna Peterson) fra Island. Pappa med bakgrunn i titler og meritert europacupspill med Runar, mamma med lang landslagserfaring. Lenge var det badminton som fenget mest.

Fra å komme til dekket bord hver dag hjemme til å stå på egne ben, så har det vel gått veldig bra

Viktor Petersen Norberg


Så god var Viktor at han har NM-titler i ungdomsklassen og EM-deltakelse på merittlisten.
– Jeg savnet lagmiljøet fra håndballen, og valgte etter hvert bort badminton-spillet. Men vi har familiemesterskap hvert år, og lenge var jeg jeg best. Men nå før jul var det lillesøsteren min Emilia (18) som vippet meg av pinnen. Hun spiller aktivt, så jeg kan skylde på det, sier Viktor.

Viktor mener han har utviklet skuddet fra luften etter at han kom til DHK. Foto Roy Johnsen

Han og kjæresten Karoline, som studere til sykepleier, har flyttet inn i leilighet i Drammen, og trives godt med det.
– Det var litt rart i starten. Fra å komme til dekket bord hver dag hjemme til å stå på egne ben, så har det vel gått veldig bra, mener han.