Lasse tilbake etter karantene – nå jakter han ny kontrakt – Drammen

Lasse tilbake etter karantene – nå jakter han ny kontrakt

Starten på 2021 ble ikke som planlagt for Lasse Larsen Thorsbye. Koronasmitte, med påfølgende karantene, har satt DHK-streken i en utfordrerposisjon.

Lasse besøkte kjæresten Emilie Christensen i Molde i romjulen, og planen var at han skulle tilbringe nyttårshelgen der også. Før han meldte seg til trening igjen i DHK 4. januar.
Slik ble det ikke.
Både han og Emilie ble smittet da koronaen gjorde sitt inntog hos eliteserielaget Molde, der Emilie spiller.
– Ingen av oss ble spesielt syke. Jeg var litt tett i nesen mens Emilie kjente det mer i halsen. Men karantene ble det, og med 35 kvadratmeter å boltre oss på, ble det etter hvert dritkjedelige og lange dager, forteller Lasse.
Paret handlet via nettet, og fikk varene levert på døren.

Det er blitt mye venting for å komme tilbake i trening etter å ha vært koronasmittet og i karantene. Men nå er Lasse Larsen Thorsbye tilbake for fullt, og skal jobbe hardt for en ny kontrakt i DHK. Foto Roy Johnsen

17 dager
De sto karantenen sammen, og fikk klarsignal medisinsk til å tilnærme seg normal hverdag.
Det vil si, treningsmessig ble de anbefalt et 17 dagers løp etter negativ test der de gradvis økte belastningen for å komme tilbake i full aktivitet.
Først denne uken trente Lasse som vanlig.
– På en måte var det hell i uhell at dette skjedde nå mens det er VM-pause for herrehåndballen. Nå gjelder det bare å komme seg tilbake i form igjen til vi starter opp igjen med kamper, sier Lasse.
Det skjer 7. februar kl. 15.15, på hjemmebane mot serietoer ØIF Arendal som DHK jager ett poeng etter med likt antall kamper.

Utgående
Og Lasse trenger å vise seg fram denne våren, for han er på utgående kontrakt i DHK.
Klubben har i øyeblikket tre strekspillere, der også Joakim Andre Hykkerud og Espen Gommerud Våg er i samme situasjon som Lasse. På utgående kontrakter.
Kristian Kjelling har allerede signert en ny spiller i den posisjonen, Halden-spilleren August Olsen Storbugt, for de neste sesongene.
– Jeg snakket litt løselig med Kjelling om det før jul. Fra august har jeg vært i full jobb ved siden av håndballen, og jeg må se hvordan full satsing i håndball lar seg kombinere med den arbeidsmengden jeg vil ha fremover, forklarer han.

Denne trioen med strekspillere må reduseres for å få plass til nysignerte August Olsen Storbugt fra Halden. Fra venstre Joakim Andre Hykkerud, Lasse Karsen Thorsbye og Espen Gommerud Våg. Foto Roy Johnsen

Lasse begynte i Meglerhuset & Partners i januar 2020, og var over i en 100 prosent stilling som eiendomsmeglerfullmektig fra august. En jobb midt i blinken for en som liker variert og fleksibelt arbeid, og som er glad i å snakke med folk.
-Jeg har en veldig fleksibel arbeidsgiver, men noen dager strekker likevel ikke tiden til. Men jeg liker at det er travelt og litt stressende, for på jobben legger jeg bort alle tanker om håndball. Og så har jeg helt fri i hodet fra jobben når jeg er på trening, sier han.

Amerikansk gryte fra Toro, med hvitløksbrød, er en liten favoritt

Lasse Larsen Thorsbye


Mye alene
Fritiden ellers bruker han på daglig kontakt med Emilie i Molde. De har vært et par lenge nå, men har ikke så store erfaringen med å bo sammen over tid. Da Emilie forlot Glassverket, og ble Larvik-spiller, bodde hun ett år alene i Larvik, mens Lasse flyttet ned dit den andre sesongen. Så flyttet Emilie videre til ungarske FTC, før det ble Molde og gamletrener Tor Oddvar Moen denne sesongen.
– Det er selvfølgelig utfordrende ikke å se så mye til hverandre. Spesielt når begge er i sesong. Vi er flinke til å holde kontakt, og vi bruker helgene godt. Så er det viktig ikke å glemme hverandre når det er som mest travelt med jobb, trening og kamper, sier Lasse.
Som forsøker å kose seg på kjøkkenet alene, og røper at det går mye i kylling, men at Amerikansk gryte fra Toro, med hvitløksbrød, også er en liten favoritt.