La bort plan A da serien ble utsatt – forberedt på nye endringer – Drammen

La bort plan A da serien ble utsatt – forberedt på nye endringer

Kristian Kjelling hadde startet forberedelsene til søndagens kamp mot ØIF Arendal da beskjeden kom om at serien var utsatt fram til og med 16. februar.

En snau time inn i lørdagens trening i Drammenshallen tok teamkoordinator Kjetil Gaustad steget inn på banen og viste Kristian Kjelling den aller siste oppdateringen av koronarestriksjonene.
Den som sa at topphåndballen, som allerede hadde vært på vent siden midten av januar, til 2. februar, var utsatt i ytterligere 14 dager. Fram til og med 16.februar. For DHK betyr det at seriekampene mot ØIF Arendal (7.2) og Runar (14.2) blir utsatt. Og at Fjellhammer blir første motstander på hjemmebane onsdag 17.februar.

Kristian Kjelling la plan A til side, og tok fram plan B da serien ble utsatt til 16. februar. Kampene mot ØIF Arendal og Runar er utsatt på ubestemt tid. Alle foto Roy Johnsen.

Kjelling var midt i en gjennomgang av ØIFs forsvarsspill da Gaustad avbrøt ham, og treneren klappet umiddelbart sammen notatblokken sin, og hentet fram et mer generelt tema for resten av treningen.
Før den nye utsettelsen kom var også treningskampene mot Haslum og Fold blitt avlyst. De skulle sammen med treningskampen mot Runar, som ble spilt lørdag 22. januar, få laget i kampform til serien startet opp igjen etter VM-pausen i januar.
-Det var bare å gjøre om planene igjen. Vi har alle stor forståelse for det som skjer, og at både myndigheter og idrettsbevegelsen setter inn nødvendige tiltak for først å begrense, og deretter stoppe denne pandemien, sier Kjelling.
Han mener det viktigste for håndballens del er at alle lagene blir behandlet likt, uavhengig av hvilken kommune de holder til i, og at de på den måten har det samme utgangspunktet når serien en gang kommer i gang igjen. Det betyr også at lagene må få mulighetene til å spille noen treningskamper slik det var lagt opp til i januar.

Både Joakim Andre Hykkerud og Jesper Meinby holdt konsentrasjonen under styrkeøkten lørdag.

Tenker 14 dager fram
I bunnen for all planleggingen Kjelling bedriver av aktivitet med laget sitt, ligger terminlisten. Med den i hånden fyller han planene med trening med og uten ball, restitusjon, rehabilitering av skadde og syke spillere, møter og treningskamper. Alt for å være optimalt forberedt til kamp.
Nå opplever han at planene må endres nesten fra dag til dag.
– Å planlegge lenger fram en 14 dager er liten vits. Per dags dato vet vi ikke om det blir Fjellhammer vi møter i neste seriekamp, forteller Kristian.
Etter at kampene mot ØIF Arendal og Runar ble utsatt, er Fjellhammer neste motstander, den 17.februar
-Men vi vet jo ikke om det blir det.

Viktor Petersen Norberg trenger bare noen soltimer, så er han klar for badesesongen. Men først må håndballsesongen komme i gang igjen.

Tilpasningsdyktig
Kjelling røper at han er en pragmatisk kar, og at han ikke bruker mye energi på ting han ikke kan påvirke i noen retning. Annet enn at han er med på og diskuterer med håndball-ledelsen hvordan man skal rekke å gjennomføre serien hvis ytterligere utsettelser.
– Hyppigere kampavvikling, med for eksempel tre kamper i uken en periode, vil løse noe. Der vil Elverum få den største utfordringen på herresiden med fortsatt spill i mesterligaen. Og så kan man også se på hele sluttspillmodellen om det blir tidsnød på slutten av sesongen.
Da bedriver Kjelling høyt-tenkning før nye signaler kommer fra håndballforbundet.

Espen Lie Hansen og Kristoffer Raastad-Hoel vurderer å stille opp i NM i synkron kettlebell.

Takler det bra
I mellomtiden har han beordret mer fysisk trening for spillerne sine. Han var i ferd med å slippe opp noe foran ØIF Arendal-kampen, men den nye utsettelsen gjorde at fysisk trener Lars Rune Haslestad ble satt i mer arbeid.
– I en situasjon der alt i samfunnet er uforutsigbart i øyeblikket, er det godt å se at spillerne takler dette veldig bra, sier Kristian Kjelling.

Martin Eberlein fant tydeligvis øvelsesutvalget under styrkeøkten mangelfullt, og fant på sin egen kamplike variant.