Jesper reiser hjem til Danmark til sommeren – Drammen

Jesper reiser hjem til Danmark til sommeren

Jesper Meinby har bestemt seg for at det blir med to år i DHK. Til sommeren flytter han, samboer Sasche og datteren Björk hjem til Danmark

-Vi har hatt en fantastisk tid i Norge. Jeg har fått innfridd flere av mine mål på håndballbanen, samtidig som vår lille familie har samlet på mange minnerike opplevelser. Ikke minst ute i naturen har vi brukt mye av vår tid, og det er blitt både hytteturer på fjellet med langrenn og alpint, og vi har hatt turer på Vestlandet. Vi ønsket også å få mye tid sammen med vår datter som bare var et par måneder da vi flyttet hit opp, og det har vi fått, forteller Jesper.

Jesper Meinby har spilt alle de 17 seriekampene så langt denne sesongen, og har scoret 55 mål. Her fra hjemmekampen mot Elverum i høst. Foto Roy Johnsen

Savnet familien
Det er først og fremst savnet av den nærmeste familien som har gjort at det blir med de to årene han kontraktsfestet seg til våren 2019. I tillegg til at samboeren Sascha nå også ønsket å komme seg ut i arbeidslivet igjen hun også. Før jul snakket derfor Jesper lenge med trener Kristian Kjelling om dette, og han forklarte savnet. Han fikk da også forlenget juleferien med noen dager for å kunne reise hjem til Danmark i høytiden.

Først skal vi vinne noe med DHK

Jesper Meinby

Da hadde verken han eller Sascha vært hjemme siden sesongen startet opp igjen i august.
-Det var veldig spesielt som så mye annet slik situasjonen er, for Danmark er jo helt nedstengt. Men vi hadde mye tid med familiene våre, og besteforeldrene satte veldig pris på å få mye tid sammen med Björk.
Jesper mener både tiden med familien i Danmark, og det at han gikk rett inn i en karantene da han kom tilbake til Norge på nyåret, gjorde noe med sulten til å levere på håndballbanen.
– Jeg har bygget opp en sult for å kunne levere topp resten av sesongen, lover Jesper.
For det ligger fortsatt et mål der om å vinne noe i Norge før han reiser hjem igjen.

Jesper Meinby (t.v.) hadde ord på seg som en god forsvarspiller da han kom til DHK, og han har bidratt med sitt til at det kun er to lag i eliteserien som slipper inn færre mål enn drammenserne. Her fra lørdagens treningskamp mot Runar. Foto Roy Johnsen

Utviklet spillet
Et av de andremålene han hadde på håndballbanen da han takket ja til tilbudet fra DHK, var å innta en viktigere rolle enn det han hadde i Aalborg, og ikke minst utvikle angrepsspillet sitt.
-Kristian har gitt meg det ansvaret jeg ønsket, og mye spilletid har selvfølgelig hjulpet mye. Jeg trengte å spille mye angrep, og har lært masse. Utviklingen har vært stor i den delen av spillet, mener 33-åringen.
-Og det er viktig å oppleve utvikling, for jeg er jo ikke ferdig som håndballspiller selv om jeg nå går mot mitt 34.år, legger han til.

Når du begynner å dra på årene, er det viktig å pleie kroppen. Det har både Jesper Meinby og Joakim Andre Hykkerud skjønt. Foto Roy Johnsen

Snakker med flere
Jesper har vært veldig klar på at det var viktig for ham å holde hans enmannsforetak som webdesigner i gang mens han var i Norge. Og det har han klart.
– Det har vært greit å ha noe å holde på med på hverdagene når det ikke har vært så stor håndballaktivitet. Slik som nå under VM-pausen. Og viktig for å bygge opp noe for livet etter håndballen, sier Jesper.
Han har tro på at det blir noen sesonger til med håndball, og er i samtale med flere danske klubber om neste sesong. Men om det blir i Aalborg, Århus eller København, det er det ikke tatt noen avgjørelse om ennå.
– Først skal vi vinne noe med DHK, sier han.

Veldig fornøyd
Kristian Kjelling er kjempefornøyd med det Jesper har levert under tiden i klubben. Både på og utenfor banen.
– Han gled rett inn i laget da han kom, og vi har lært ham å kjenne som et godt menneske, og han har vært godt likt av alle. Han har gjort noe så uvanlig blant venstrehendte spillere å fremstå som en veldig god forsvarsspiller, og han har bekledd både kant- og backrollen hos oss. Han gjør ikke så mye ut av seg som type på banen, men har stått for tryggheten defensivt, og har vært stabil. Og han har stått fram i toppkampene. Det er en god egenskap, sier Kristian.