Møter gamlelaget – får ikke hetta av den grunn – Drammen

Møter gamlelaget – får ikke hetta av den grunn

I våres var han med på å sende DHK ut av sluttspillet i semifinalen som ØIF Arendal-kaptein. Tirsdag skal Kristian Rammel opp mot sine gamle lagkamerater.

ØIF Arendal har gjort sine investeringer foran denne sesongen for å møte storsatsingen i Kolstad og for å knipe inn på det forspranget Elverum har hatt på de andre norske lagene de seneste sesongene. I fjorårssesongen snøt blant annet DHK dem for en topp 3-plassering i seriespillet, for sørlendingene kom tilbake og snappet sluttspillfinalen fra DHK etter kamp fire i semifinalene.
Da var Kristian Rammel kaptein for sørlendingene. Nå er han i ferd med å bli en krumtapp i DHK-laget.
– Det vil være å juge hvis jeg sier at denne kampen ikke betyr noe ekstra for meg. Da terminlisten kom, var jeg rask til å legge den inn i kalenderen, innrømmer Kristian Rammel.
Han registrerte gamlelagets rufsete serieåpning med uavgjort hjemme mot Halden. Og han fikk med seg spill i den andre enden av skalaen da ØIF Arendal slo Elverum etter en strålende kamp på bortebanen i serierunde to.
-De har et skyhøyt toppnivå, og vi må opp på vårt aller beste, fastslår strekspilleren.

Kristian Rammel (t.v i blokken) har funnet plassen sin i DHKs midtforsvar. Her mot Kolstad i hjemmekampen i europacupen. Foto Roy Johnsen

Med sine 208 centimeter har han allerede rukket å vise at han er en solid tilvekst i DHKs midtforsvar. Enten sammen med Oskar Olafsson eller Espen Gommerud Våg. Til tross for kort tid sammen, har DHK fått litt fasong på forsvarsspillet sitt. Antall baklengsmål i kampene så langt har i hvert fall ligget på et greit nivå.
-Målvaktene våre har vært ekstremt gode i starten, og har reddet flere skudd enn man skal forvente. Nå gjelder det for oss utespillerne å heve nivået enda høyere på forsvarsspillet vårt, for det må vi mot ØIF tirsdag, mener Rammel.
Han mener nøkkelspillere som Mario Matic og Magnus Søndenå i Arendal-laget har levert spill av meget høy klasse så langt. Og sammen med flere av de andre spillerne som er veldig dyktige en mot en, har de allerede fått på plass mye av spillet sitt.
-Vi skal huske at de har ny trener og de har fem nye spillere denne sesongen. De har ikke endret så mye fra min tid der, men med litt andre typer og noen nye systemer, så er det likevel noen forskjeller. Det forklarer nok litt av den ustabiliteten de viste ved å spille uavgjort mot Halden hjemme, for så å vinne borte mot Elverum i løpet av en kort uke.

Kristian Rammel har allerede vist at han tilfører noe også i DHKs angrepsspill.

Rammel tror ØIF Arendal har snakket mye om DHKs styrke i en mot en-spillet offensivt.
-Og så kommer de nok ikke utenom at vi har stor rekkevidde i vårt midtforsvar, sier Rammel.
Han er forberedt på at det vil bli mange harde tak med hans tidligere strekkollega Frederik Børm tirsdag. Dansken på 195 centimeter blir en av nøkkelspillerne sammen med Matic og Søndenå må ha en god plan mot i Drammenshallen.
-Børm har et voldsomt konkurranseinstinkt, en skikkelig vinnertype. Han har et veldig godt samarbeide med spilleoppleggeren Matic, og vi må gjøre det vi kan for å bryte linjen mellom de to, mener Rammel.
Han har også registrert den flotte sesongåpningen til Magnus Søndenå.
-Det går så fort i fintene hans, og han er ekstremt god til å komme riktig på oppspillene fra Mario Matic, sier den tidligere ØIF-spilleren.,

Kristian Kjelling har aldri lagt skjul på at forsvars- og målvaktspillet er noe av nøkkelen i DHKs fremganger. I helgen brukte han mye tid på å drille nettopp det defensive spillet foran tirsdagens seriekamp mot ØIF Arendal. Foto Roy Johnsen.

DHK-trener Kristian Kjelling registrerer at tirsdagens motstander ikke har endret så mye fra de spilte fire kamper mot dem i sluttspillet i våres.
Men noe er det.
-De spiller mer 6:0 i forsvaret nå enn tidligere. De har jo vært kjent for sitt 5:1-forsvar med Mario (Matic) framme som den offensive. Vi må fortsatt klare oss uten Hermann (Gabriel Vildalen) som ville vært et fint våpen mot et flatt forsvar, så da blir det for våre mer fotrappe spillere å få bevegelse på dem. Vi er rigget bra mot det meste av spillet motstanderne våre kommer med, og skal jobbe hardt for å komme til gode sjanser også mot ØIFs etablerte forsvar, sier Kjelling.
Han får nok av referanser på hvor DHK står denne sesongen med det tøffe kampprogrammet de har i starten. To ganger storsatsende Kolstad i europacupen, så en vanskelig bortekamp mot Fjellhammer i serien (som endte med seier), så ØIF Arendal på hjemmebane tirsdag før Elverum borte og Kolstad hjemme venter i de neste serierundene.
– Starten blir enda tøffere med den amputerte og utfordrende oppkjøringen vi hadde. Men det er historie nå, og for oss gjelder det å prestere med en gang, sier Kjelling.

Kampstart i Drammenshallen tirsdag er 19.15. Kampen vises også på en av TV2s sportskanaler.

Ellers er de verdt å nevne at DHKs bortekamp mot Halden søndag 18. september spilles i Kongstenhallen i Fredrikstad, og ikke i Remmenhallen i Halden. Kampstart er så tidlig som 15.00 fordi det er et dobbeltarrangement med Fredrikstad i kvinnenes eliteserie.