Har lagt skuffelsen bak seg – ny storkamp venter – Drammen

Har lagt skuffelsen bak seg – ny storkamp venter

DHK-spillerne er glade for at toppkampene kommer tett, og at de ikke trengte å fundere så lenge over e-cuptapet for Nærbø.

Søndag tuslet DHK-spillerne slukøret av banen i Nye Loen-hallen etter europacuptapet for Nærbø, men det har de bare måttet legge bak seg. Allerede fredag kveld kastes semifinaleserien på best av fem kamper mot ØIF Arendal. DHK har hjemmefordelen, og starter det hele i Drammenshallen klokken 18.00.
– Det er fint med en ny kamp så raskt så alle kommer seg opp på hesten igjen. Nærbø-tapet på straffer kostet mye for de som sto midt oppe i det. Vi kom positivt ut av straffekastene i Praha tidligere i europacupen, og nå fikk vi føle hvordan det var å stå igjen uten noen ting, sier trener Kristian Kjelling.

Kristian Kjelling gir de siste instrukser foran den første semifinalen i sluttspillet mot ØIF Arendal. Kampstart er fredag klokken 18.00. Foto Roy Johnsen

Ros etter Nærbø-tapet
Han har gjennomgått Nærbø-kampen på nytt, og sitter igjen med et inntrykk at laget faktisk kom bedre ut av det kollektive forsvarsspillet på bortebane enn de gjorde i hjemmekampen der de vant med tre mål.
– Jeg har rost spillerne for det de gjorde på Nærbø. Alle var selvfølgelig skuffet over at vi tapte, men veldig mye av det vi gjorde var veldig bra. Og det var ut fra de forberedelsene vi hadde gjort i forkant. Så var ikke en del av de individuelle bidragene i det kollektive angrepsspillet like bra, men innimellom gjenspeiler ikke resultatene alltid det spillet vi faktisk fikk til, forklarer Kjelling.
Han er veldig klar på at Nærbø-kampene var en stor og viktig kamp, og at møtene med ØIF Arendal i semifinalen er av samme kategori. Og selv om DHK har vunnet stort i begge kampene mot ØIF denne sesongen (33-27 borte i desember og 42-32 hjemme i mars), legger Kjelling de kampene raskt bak seg. ØIF hadde en stigning i avslutningen av serien da de sikret seg bronsemedaljene ved å vinne de siste kampene, og de overbeviste med to veldig sterke, strake seire over Runar i kvartfinalene.

Kun en tommelfingerskadet David Kalvø Valderhaug manglet da DH gjennomførte den siste treningen torsdag foran fredagens første sluttspillkamp mot ØIF Arendal. Foto Roy Johnsen.

Sander med fire mål sist
-Det blir spennende med en fem-kampserie. De har en veldig sterk spillertropp både når det gjelder kvalitet og kvantitet, og det betyr mye for dem at Magnus Søndenå er tilbake etter skade. Han var ikke med mot oss sist, minner Kjelling om.
Han har brukt videoen flittig denne uken.
-Vi har forberedt oss slik vi gjør til alle kamper, og prøver å lære litt hver gang hvordan vi skal løse deres syv mot seks-spill. For det gjør de i store deler av kampene, forklarer Kjelling.
Målvakten Sander Drange Heieren hadde blant annet fire scoringer direkte i tomt mål i hjemmekampen i mars.
Fire av DHK-spilleren har en fortid i sørlandsklubben, og Hermann Gabriel Vildalen var ikke snauere enn at han scoret elleve mål da lagene møttes i Arendal. August Baskår Pedersen svarte med åtte mål mot gamle lagkamerater da DHK vant stort på hjemmebane. Målvakten Andrè Bergsholm Kristensen og Sindre Aho har også spilt for semifinalemotstanderne.

Hermann Gabriel Vildalen har scoret 18 mål på sesongens to seriekamper mot gamleklubben ØIF Arendal. Her fra oppgjøret i Drammenshallen da han bidro med syv mål da DHK vant 42-32 foran nesten 1800 tilskuere i midten av mars. Foto Roy Johnsen.

ØIF i NM-finalen
Elverum har hjemmefordel i sin semifinaleserie mot Nærbø, og de starter også opp fredag kveld. Mandag spiller DHK borte i Arendal, med kampstart kl. 19.15 i en kamp som sendes på TV 2 Sport. Nærbø tar i mot Elverum til sin første hjemmekamp tirsdag 10. mai, mens deres tredje møte, i Elverum spilles onsdag 18. mai. Det tredje møtet mellom DHK-ØIF Arendal spilles i Drammenshallen 20.mai klokken 19.15.

Elverum og ØIF Arendal spiller også årets NM-finale, på Jordal Amfi lørdag 14. mai klokken 16.45.

DHK-ØIF Arendal kan du også følge live på forbundets nettsider: https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7558800

Eller du kan se den direkte på Direktesport (krever abonnement): https://www.direktesport.no/event/FTfxmffuzAuloTYnoqve4w