Vil avgjøre kvartfinalen onsdag – Drammen

Vil avgjøre kvartfinalen onsdag

Drammen HK ønsker å bli det andre norske laget denne sesongen som slår Halden i beryktede Remmenhallen. Da sikrer de seg plass i semifinalene onsdag kveld.

Det er bare Elverum som har vunnet over Halden i Remmenhallen denne sesongen. Det ønsker Kristian Kjelling å gjøre noe med. Og vinner DHK den andre kvartfinalen onsdag kveld, så er det klart for semifinaler 8. mai. Går det ikke som Kjelling håper og tror på, så blir det en tredje kvartfinale i Drammenshallen onsdag 4. mai.

Halden-trener Jan Thomas Lauritzen (i bakgrunn) har nok pønsket ut en plan for at Gøran Sørheim ikke skal få så stor boltreplass i onsdagens oppgjør som han gjorde i den første kvartfinalen i Drammenshallen. Foto Roy Johnsen.


-Vi vil selvfølgelig forsøke å få det på plass onsdag. Men det vil bli tøft. Det forteller mye om Halden som hjemmelag når de blir nummer åtte i serien, men kun har tapt èn hjemmekamp denne sesongen, mener Kjelling.
-Det vil helt klart bli annerledes enn det var i Drammenshallen for en uke siden da vi vant med 16 mål, legger han til.
Kjelling er veldig klar på at Remmenhallen har de samme målene som alle andre håndballflater, og Halden spiller på samme måten der som de gjør i andre norske haller.
Men det er selvfølgelig et men der.
-Laget og spillerne henter ut ti prosent ekstra i alle faser og situasjoner, de er mer påskrudd, og de har en veldig støtte i publikum, og det høres godt innenfor betongmurene der, forklarer DHK-treneren.
Og så vet Halden-spillerne at tap onsdag kveld, så er denne sesongen over. Det er ikke så vanskelig å tenke seg at det ligger en motivasjon i akkurat det, også.
Og så vil de sikkert trekke fram i forberedelsene til kampen at de slo DHK med fire mål i Remmenhallen i oktober.

DHK, her med August Olsen Storbugt og Hermann Gabriel Vildalen leverte en solid forsvarskamp mot Halden på hjemmebane. Onsdag kveld gjelder det å komme opp på det samme nivået på bortebane. Foto Roy Johnsen

Kvartfinalene kommer innimellom DHKs semifinaler mot Nærbø, og Kjelling innrømmer at lørdagens hjemmekamp som endte med en 30-27-seier, ligger og kverner litt langt bak i hodet.
-Det er nok helt normalt det, men vi hadde en evaluering av den mandag, og gjorde oss ferdig med dem i denne omgangen. Nå er det fullt fokus på Halden-oppgjøret. Så får vi ta opp igjen Nærbø torsdag, lover Kjelling.

Kampstart er 18.30.

Reiser du ikke til Halden og Remmenhallen og støtter laget, kan du følge den på forbundets nettsider: https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7558803

Eller du kan se den live på Direktesport, krever abonnement: https://www.direktesport.no/event/8c03ef05-389b-49d9-b632-10081979d701

Her er vårens viktige datoer:
Sluttspillet:
Kvartfinaler, best av tre kamper:
20. april DHK -Halden 40-24, 27. april Halden – DHK. Ev 3. kamp 4. mai DHK-Halden.
Semifinalene spilles best av fem kamper: 8. mai, 11. mai, 18. mai, 25. mai, 1. juni.
Finaler, best av fem kamper: 4. juni, 7. juni, 10. juni, 13.juni, 16.juni.

EHF European Cup:
Semifinaler, hjemme- borte:
23. april kl. 20.00 DHK-Nærbø 30-27, 1. mai kl. 18.00 Nærbø-DHK.
Finaler hjemme-borte: 21. mai og 28. mai.