Sølvkamp mot Runar søndag – Drammen

Sølvkamp mot Runar søndag

Målvakten Sander Drange Heieren var knallgod og banens klart beste aktør da DHK slo Runar borte i høst. Seier over Runar hjemme søndag kveld, og mye er gjort med tanke på medalje.

Drammen er åtte poeng foran søndagens motstander Runar på tabellen med seks kamper igjen å spille av årets eliteserie. Trener Kristian Kjelling advarte for bortekampen mot bunnlaget Bergen onsdag, men det fikset spillerne greit.
Kjelling kommer med en liten pekefinger denne gangen også. Mest fordi Runar har tapt de to siste kampene deres, hjemme for Nærbø og borte for Halden.
– Runar startet 2022 med seire over Fjellhammer og Bækkelaget, mens siden har ikke andre halvdel av serien vært helt deres greie. De er nok ute etter en revansje, spesielt prestasjonen i Halden- kampen der de tapte hele 35-24. Og kanskje vil de revansjere 26-21-tapet for oss der nede i høst, antyder Kjelling.

Trener Kristian Kjelling hadde en god plan sist DHK møtte Runar, og lover at laget hans er godt forberedt denne gangen også. Foto Roy Johnsen.

Han forbereder laget på samme til kamp måte uansett motstander, og har vist videoklipp fra Runars siste kamper. Og så har de sammen sett på noen av de små detaljene som ikke funket like bra i bortekampen i høst.
-Det var en flott kamp i Runar-hallen, men jeg tror kanskje det kan bli jevnt denne gangen, og at det kanskje kan svinge litt fra vår side, sier Kjelling.
Runar har forsterket med Martin Lindell etter jul, en svenske med fersk fortid i fransk håndball, og med tre sesonger bak seg i ØIF Arendal. Kjelling kan ikke se at Runar har endret seg noe spesielt etter at han kom tilbake til Norge.
– Han bidrar litt på samme måten som landsmannen Tobias Rivesjø allerede gjør, mener Kjelling.
Runar-ledelsen har allerede fått beskjed om at veteranene Tobias Glemming og Trym Bilov Olsen gir seg etter denne sesongen.

Slik spilles runden: Sandefjord – Tønsberg 32-30, Kristiansand- Bækkelaget 29-28 (begge spilt lørdag), Elverum-Nærbø, ØIF Arendal – Halden, Bergen-Kolstad og DHK-Runar, alle søndag.

Hermann Gabriel Vildalen hadde en god dag i bortekampen mot Runar, og scoret ti mål en onsdagskveld i slutten av november. Foto Roy Johnsen.

Kampstart i Drammenshallen er 18.00.

Kommer du ikke i hallen, kan du følge den live på håndballforbundets sider: https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7380477

Eller du kan se den på Direktesport (krever abonnement): https://www.direktesport.no/event/FTfxmffuzAuloTYnoqvclM

Her kan du se tabellen: https://www.handball.no/system/kamper/turnering/?turnid=402553