Reiser med respekt til bortemøtet med bunnlaget Bergen – Drammen

Reiser med respekt til bortemøtet med bunnlaget Bergen

41- 30-seieren i høst er unntaket, for normalt har kampene mot nåværende Bergen vært jevne oppgjør. Onsdag er det nytt møte med en motstander og en bortearena trener Kristian Kjelling har veldig stor respekt for.

-Det er et blodslit hver gang vi møter dem. Uansett om de het Fyllingen, eller nå Bergen, sier Kjelling om onsdagens seriemotstander.
Det desiderte bunnlaget Bergen med syv poeng så langt i serien.
Kjelling har selvfølgelig ferskest inntrykk fra 41-30-seieren på hjemmebane 17. november. Da det sto 15-14 til pause, men der DHK overkjørte bergensere og vant til slutt 41-30 etter blant annet åtte mål av Sindre Aho og syv mål av August Baskår Pedersen. At DHK scoret på 41 av 49 skudd på mål sier også litt om utfordringene Bergen hadde på målvaktsiden i den kampen.

Sindre Aho ble toppscorer med åtte mål mot gamle lagkamerater da DHK slo Bergen klart på hjemmebane i høst. Onsdag er det bortekamp i Haukelandshallen. Foto Roy Johnsen

– Vi er favoritter, men historisk sett har det, uavhengig av tabellposisjonen til bergenserne, vært tøffe oppgjør i Bergen, erindrer DHK-treneren.
Vi må riktig nok helt tilbake til mars 2019 for å finne den siste seieren til Bergen over DHK. Da vant de 28-27. De to kampene i 2019-2020-sesongene endte 29-21 borte og 33-30 hjemme i DHKs favør, og i 2020-2021 ble det 29-29 i Drammenshallen, og 33-32-seier borte i Bergen.
-I år ha det vært en særdeles tøff sesong for dem, og det er ikke mye som har klaffet. Mange jevne kamper har gått i deres disfavør, mener Kjelling.
Etter at DHK slo dem ettertrykkelig i Drammenshallen i november, gikk de på seks strake tap før serien tok EM-pause i januar. De startet opp igjen i februar med å tape 36-31 for Kristiansand borte, de tapte 29-26 hjemme for Haslum før det nå sist ble 28-28 mot Sandefjord.

Trener Kristian Kjelling vet godt at at det er helt avgjørende at DHK holder nivået også mot antatt svakere motstandere. Som for eksempel mot Bergen som ofte har vist seg seg som en vanskelig motstander for laget hans. Foto Roy Johnsen