Jakter revansje mot Halden – Drammen

Jakter revansje mot Halden

Det passet medaljejagende Drammen dårlig å tape bortekampen for Halden i oktober. Onsdag er det mulig å få revansje for det bitre 34-30 - tapet.

-Revansje, ja, men først og fremst for prestasjonen vi leverte i Remmenhallen i høst. For det var en begredelig opplevelse, mener DHK-trener Kristian Kjelling.
I bortekampen ledet DHK med to og tre mål gjennom de første 36 minuttene, men Halden fikk kontakt på 19-19. Derfra og ut kampen bidro DHK med mange bomskudd og tekniske feil, mens Halden satte sine sjanser.
-Det var mye styr i forkant med sykdom og stadig bytter av treningssted fordi Drammenshallen ble brukt til vaksinering, erindrer Kjelling.

Trener Kristian Kjelling så laget slo sprekker i det de har vært best i da de reddet et bortepoeng mot Sandefjord for en uke siden. Nå håper han at treningsarbeidet de siste dagene skal ha fått dem tilbake på rett spor igjen. Foto Roy Johnsen

Han prøvde å legge bak seg en turbulent januar måned med mange spillere ute med koronasmitte og karantener, men opplevde at det fortsatte med samme trenden i februar da seriespillet startet opp igjen. Foran onsdagens returkamp mot Halden er han igjen usikker på hvem han disponerer i kamp.
Han prøver å legge det til side, og konsentrerer seg om det han kan gjøre noe med.
-Og da gjelder det å få på plass grunnmuren i spillet vårt igjen. Det har haltet i kampene både mot Krasnodar og mot Sandefjord, og vi har slått litt sprekker i det spillet vi har vært så gode på i lang tid før EM-pausen i januar, mener Kjelling.

Han mener Halden var gode på sitt da de vant i oktober, og at de fortsatt spiller på mye av det samme. Kjelling har studert østfoldingenes eneste kamp så langt i 2022, hjemmekampen mot Bækkelaget 6. februar som de tapte 35-31.
– Jeg håper jo at vi har kommet et stykke på vei med vår vanligvis beste del, forsvarsspillet, og at vi er klare til å ta i mot et lag som kommer med flere uortodokse og uforutsigbare bakspillere, sier Kjelling.
Joshua Krohn Grace som var toppscorer mot DHK med ni mål i oktober var også toppscorer mot Bækkelaget for en uke siden med åtte mål.

August Olsen Storbugt har vært koronasmittet og mistet europacupkampen mot Krasnodar lørdag. Han håper han skal være tilbake i kampform mot gamle lagkamerater i Halden onsdag. Foto Roy Johnsen

På Haldens hjemmesider har assistenttrener Sigvald Andreassen gjort sine betraktninger foran bortekampen.
Han sier blant annet at kampene mot DHK i Drammenshallen historisk sett er de vanskeligste kampene for Halden.
Drammen borte er ingen favoritt for Halden, skriver han.
Andreassen mener at nøkkelen til poeng for Halden vil være å hindre at DHK får flyt i spillet rundt Gøran Sørheim og Sindre Aho.
Klarer vi å få flere stopp/ brudd i angrepsrytmen deres og få i gang vårt eget kontraspill har jeg tro på en like jevn match som i 19/20 sesongen. Samtidig må vi klare å være veldig disiplinerte i vårt etablerte angrepsspill enten om de står i 6:0 eller 5:1. Henter vi poeng her vil det være «gode» poeng på konto, mener Halden-treneren.

Kampstart er 18.00 i Drammenshallen.

Du kan følge kampen live på håndballforbundets sider: https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7380463

Eller du kan se den direkte på Direktesport (krever abonnement): https://www.direktesport.no/event/FTfxmffuzAuloTYnoqvbxV