Tar møtet med bunnlaget Haslum på fullt alvor – Drammen

Tar møtet med bunnlaget Haslum på fullt alvor

Sølvplass på tabellen, med fem poeng ned til neste lag, er ingen sovepute for trener Kristian Kjelling.

-Nei, tanken er jo at vi skal holde nivået sesongen ut, og ikke gi bort noen unødvendige poeng. Vi skal ta alle kamper og alle motstandere seriøst, og får jo en test på det allerede tirsdag, mener Kjelling.
Da er det bortekamp mot Haslum, et lag som i øyeblikket ligger på nedrykksplass.
– De er et bunnlag, ja, men se på hva de disponerer av spillere, og du ser ikke et bunnlag, forklarer DHK-treneren.

Selv om DHK ennå ikke har tapt for Haslum i flere treningskamper, seriespill og NM så langt denne sesong, tar trener Kristian Kjelling motstanderen på like stort alvor som hvilken som helst annen motstander. At Haslum i øyeblikket er et bunnlag, betyr heller ikke noe for ham. Foto Roy Johnsen.

Han er veldig klar på tabellen etter 15 serierunder nok ser litt annerledes ut enn hva mange spådde og tippet foran seriestarten i slutten av august. Ikke i toppen, for der er de fire lagene Elverum, Drammen, Runar og ØIF Arendal som mange holdt som de heteste medaljekandidatene. Men under dem er det både positive og negative overraskelser.
Ut fra forventingene både i klubbene og blant de meningsberettigede i håndball-Norge.
Så også hos Kjelling.
-For meg er kanskje Halden den største positive overraskelsen. Ikke bare fordi de slo oss i Remmenhallen. De mistet fem veldig sentrale spillere foran denne sesongen, men flere av de som sto igjen, eller kom til klubben, har tatt veldig steg, eller de har prestert mye bedre enn forventet. De fremstår som et lag der alle rollene er fylt opp etter de som forlot klubben, mener Kjelling.
Halden er i øyeblikket inne blant de åtte slutspillagene, slo DHK med fire mål i oktober, og var ubeseiret på hjemmebane til de tapte for Kristiansand 5. desember.

Se tabellen her: https://www.handball.no/system/kamper/turnering/?turnid=402553

Rett utenfor sluttspillet er Kristiansand, Fjellhammer og Tønsberg Nøtterøy, andre lag som Kjelling mener må få et positivt fortegn foran det de har prestert så langt i sesongen.
-Kristiansand fikk en tøff start, men spiller nå vesentlig mye bedre enn de gjorde forrige sesong, og bedre enn det de gjorde i oppkjøringen. Nøtterøy har mange spillere med eliteserieerfaring, og har leverte bedre og bedre de også, og vi tapte jo mot Fjellhammer, og de har slått både Bergen hjemme og Nærbø borte nå sist.

Det har alltid vært mye følelser involvert i møtene mellom DHK og Haslum. Det betyr mange, tøffe tak og taklinger. Her er det Gøran Sørheim som får kjenne på Haslum-muskler i seriekampen i Drammenshallen i oktober. Foto Roy Johnsen.

Kjelling er ikke i tvil om at både i Bergen og i Haslum er de skuffet ut fra forventingene før sesongen. Sist og nest sist på tabellen er status per dato. Bergen med fire poeng, og Haslum med åtte poeng etter seiere over Kolstad (B), Nøtterøy (b) og Halden (H). Uavgjortkampene er kommet mot Bergen og Fjellhammer.
Det rimer dårlig med lagets egen offisielle ambisjon om en 4. plass i serien.
Mot DHK har de tapt to ganger så langt i år, 26-24 i serien i Drammenshallen, og hele 36-21 i kvartfinalen i NM i Nadderud Arena.
– Haslum hadde nok helt andre ambisjoner enn å ligge på nedrykk til jul. De har hatt mange skader, og har vært preget av det. Selv om det så stygt ut mot Elverum (38-22-tap hjemme), har de blitt bedre i det siste, og har spilte noen jevne kamper der er det er blitt tap til slutt. De har brukt litt tid på å få satt et lag, og jeg tror timålseieren borte over Kolstad var litt forløsende. Det er et bra lag med mange spillere med lang eliteserieerfaring, men både Bergen og Haslum må nok kjempe med kniven på strupen det neste halvåret, spår Kjelling.
Han tror på en vanskelig oppgave i Bærum tirsdag kveld.
– Haslum-DHK er jo et nabooppgjør, og ingen av spillerne på de to lagene liker å tape slike kamper, mener han.

Koronarestriskjoner gjør at kampen spilles for tomme tribuner, men du kan følge kampen live på forbundets sider: https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7380442

Eller du kan se den på Direktesport (krever abonnement): Haslum – Drammen (direktesport.no)

Kampstart er 18.30.

Slik spilles resten av runden tirsdag 21. desember:
Tønsberg Nøtterøy – Runar, Kolstad-ØIF Arendal, Bergen-Elverum, Fjellhammer – Halden, Bækkelaget – Nærbø.