Så glad ble Sander da han ble tatt ut i EM-troppen – Drammen

Så glad ble Sander da han ble tatt ut i EM-troppen

En kald gråværstirsdag i begynnelsen av desember ble snudd til en solskinnsdag for Sander Drange Heieren. Først ble han månedens målvakt i eliteserien i november, og tre timer senere ble han offisielt tatt ut i Norges tropp til EM i Slovakia/Ungarn i januar.

Sander fikk en mail på hjemreisen fra Praha i går ettermiddag der landslagstrener Christian Berge informerte ham om at han var tatt ut til EM.
– Jeg ble jo glad, og det var mye følelser. Jeg har vel ikke helt landet ennå, innrømmer Sander.
Han klarte å holde uttaket hemmelig for dem han var på reise med, og fortalte det bare til sine aller nærmeste da han kom hjem fra Praha i går kveld.
Både han og landslagstrener Berge forklarer uttaket med den gode samlingen og kampen mot Nederland under turneringen i Trondheim i november.
– Det gikk over all forventning der, og ved siden av trening og kamper fikk jeg god kontakt med både Torbjørn (Sittrup Bergerud), Kristian (Sæverås) og målvaktstrener Steinar Ege, forteller Sander.

Med sine 198 centimeter lange kropp, og med stor rekkevidde med både armer og bein, har Sander Drange Heieren en høy redningsprosent på alle typer nærskudd, det være seg fra kanten eller fra streken. Foto Roy Johnsen.

Konkurranse om plassen
Landslagstrener Berge la under pressetreffet tirsdag kveld skjul på at den siste målvaktplassen sto mellom Sander og Elverums Emil Kheri Imsgard. Sistnevnte har vært god for Elverum denne høsten, og har fått mye spilletid i Mesterligaen.
-Vi falt ned på Sanders prestasjon i Trondheim, og på den stabiliteten på et høyt nivå han har vist i DHK gjennom høsten, sa Berge.
– Men det var tett mellom dem, la han til.

Fornøyde trenere
DHK-trener Kristian Kjelling mener uttaket av Sander er kjempefortjent.
-Sander har vært veldig god over langt tid. Mads (målvaktstrener Fjelddalen) har gjort en kjempejobb med både Sander og Andrè (Bergsholm Kristensen) denne sesongen, og vi har fått fram to av Norges aller beste målvakter. Det slår litt tilbake til DHK som klubb også, mener Kjelling.
– Det at Sander også ble kåret til Månedens målvakt i eliteserien var ikke så overraskende, mener Kjelling.
Målvaktstrener Fjelddalen var også raskt ute med å gratulere Sander da uttaket var offentlig.
-Så gøy for ham. Det er jo en grunn til at han ble kåret til Årets målvakt i fjor, og han er enda bedre denne sesongen. Han har har lenge holdt høyt nivå på kant- og nærskudd, men er blitt så veldig mye bedre på distanseskuddene. Det han viste under turneringen i Trondheim, og med DHK i europacup, viser at han er komfortabel med nivået, mener Fjelddalen.
– Dette er en fin fjær i hatten både for Sander og for DHK som klubb. Det viser at både han og vi gjør noe riktig, mener målvakttreneren.

Målvakttrener Mads Fjelddalen ( i midten) mener det er en fjær i hatten for DHK som klubb at de har fått fra en mesterskapsmålvakt i Sander Drange Heieren (t.h.) og en rekruttlandslagsmålvakt i Andrè Bergsholm Kristensen (t.v.) denne sesongen. Foto Roy Johnsen.

Månedens lag
Sander ble som skrevet også kåret til Månedens målvakt i november, mens August Baskår Pedersen ble kåret til månedens venstrekant. Han og har hatt en flott november måned på venstrekanten til DHK, både i seieren og i europacupen.
-Jeg ble jo litt overrasket over den kåringen også. Nå har jeg vel hatt en god måned, og spesielt etter landslagssamlingen har jeg hatt en god flyt i spillet mitt, mener Sander Drange Heieren.

Landslaget møter direkte i Danmark rett etter nyttår og spiller først treningslandskamp mot Danmark i København 6. januar. Så reiser de til Paris og møter Frankrike i en ny treningskamp 9. januar. Så bærer det rett til slovakiske Kosice der Norge skal spille sine tre innledende kamper i EM mot Russland, Slovakia og Litauen. Resten av mesterskapet spilles i Ungarn.

Her er den norske EM-troppen:

Målvakter: Torbjørn Bergerud (GOG), Sander Drange Heieren (Drammen), Kristian Sæverås (Leipzig).

Kantspillere: Sebastian Barthold (Aalborg), Kristian Bjørnsen (Aalborg), Kevin Gulliksen (Göppingen), Alexander Blonz (Pick Szeged).

Bakspillere: Vetle Eck Aga (Sävehof), Sander Sagosen (Kiel), Sander Øverjordet (Mors-Thy), Erik Toft (Mors Thy), Kent Robin Tønnesen (Pick Szeged), Gøran Johannessen (Flensburg), Christian O’Sullivan (Magdeburg), Simen Holand Pettersen (Elverum), Harald Reinkind (Kiel), Christoffer Rambo (Runar Sandefjord).

Linjespillere: Petter Øverby (Erlangen), Magnus Gullerud (Magdeburg), Thomas Solstad (Elverum).

Norge skal spiller sine innledende kamper i gruppe F i Kosice. Motstanderne der blir Slovakia (13/1), Russland (15/1) og Litauen (17/1). Hovedrunden går i Budapest (A, B, C) og Bratislava (D, E, F), mens semifinaler og finaler går i Budapest.