Trakk russiske Krasnodar i europacupen – Drammen

Trakk russiske Krasnodar i europacupen

DHK åpner med hjemmekamp mot russiske SKIF Krasnodar i 1/8-finalene i European Cup i februar. Det ble resultatet av trekningen i Wien tirsdag formiddag.

-Jeg visste ikke så mye om Dukla Praha da vi trakk dem, men fikk jo tak i nødvendige informasjon før møtene med dem. Og det regner jeg med at vi skal klare å få til med russerne også, sier DHK-trener Kristian Kjelling.
Kort etter trekningen hadde han orientert seg i forhold til hvordan finne videoopptak av lagets tidligere kamper i europacupen.
-Jeg har vært i Russland mange ganger, men kjenner ikke noe til dette laget. Men jeg vet jo så mye at det kan være litt utfordringer med slike turer, antyder Kjelling.

Kristian Kjelling har god tid på seg til å finne informasjon om europacupmotstanderen SKIF Krasnodar fra Russland. Først i februar møtes lagene, og da har DHK hjemmekamp først. Foto Roy Johnsen

Ved Svartehavet
Krasnodar på kysten av Svartehavet sør i Russland er en erfaren europacupdeltaker, og har spilt kvartfinaler og semifinale i de lavere rangerte europacupene helt siden tidlig på 90-tallet. Siste gode resultatet var i 2018 da de tapte en kvartfinale i Challenge Cup.
I årets European Cup slo de tyrkiske Beykoz BLD 26-24 hjemme og 30-29 borte i 2.runde, mens slovakiske MSK Povazska Bystice ble slått 25-22 hjemme og 28-27 borte i 3. runde.
Laget, som bare har russiske spillere, har hele 14 av troppens spillere født på 2000-tallet, så mye tyder på at det er et ganske ungt lag DHK vil stå overfor i februar.
Krasnodar vant den russiske cupen i 2017, men har ikke vært bedre enn nummer fem i ligaen de tre siste sesongene. De har startet årets serie svakt, og er nummer elleve av tolv lag med elleve tap, en seier og en uavgjort så langt.

Nærbø skal på sin side ut mot rumenske CSM Focsani i sin åttedelsfinalen. Den første kampen spilles 12. eller 13. februar, mens returoppgjøret går én uke seinere.

Slik ble trekningen:
AHC Potaissa Turda (ROU) vs Alingsås HK (SWE)

Handball Esch (LUX) vs Talent tym Plzenskeho kraje (CZE)

Drammen HK (NOR) vs SKIF Krasnodar (RUS)

CS Minaur Baia Mare (ROU) vs A.C. PAOK (GRE)

HCB Karvina (CZE) vs HSC Suhr Aarau (SUI)

IFK Skövde HK (SWE) vs SKA Minsk (BLR)

Nærbø IL (NOR) vs CSM Focsani 2007 (ROU)

Først ØIF Arendal onsdag
Men før det skal mye skje, og først ut er bortekampen i eliteserien mot ØIF Arendal onsdag kveld. DHK kom hjem fra bortekampen i Praha først ved 18-tiden mandag kveld, de har en trening tirsdag ettermiddag før det er busstur til Arendal onsdag ettermiddag. En tur som nok kan bli utfordrende da det er meldt mellom 40 og 80 centimeter snø det nærmeste døgnet på strekningen.
Og erfaringsmessig får ofte spillerne en liten reaksjon etter en fysisk utfordelse med påfølgende flytur hjem. Så også denne gangen.
-Vi er vel halvforkjølet hele gjengen, og verst rammet er nok August (Baskår Pedersen). Han er skikkelig forkjølet, og trener ikke tirsdag, forteller Kristian Kjelling.
– Men nå begynner vi å få god erfaring med reiser og mange kamper, og vi skal nok stable folk på beina til ØIF-kampen også.

Tre poeng foran
ØIF Arendal er nummer fire på tabellen med sine 15 poeng, tre poeng bak DHK på 2. plassen. Begge har spilt tolv kamper. ØIF fulgte Elverum til døren på bortebane i begynnelsen av oktober da de tapte 34-32 på bortebane, men de har tapt de to siste seriekampene. Først borte mot Halden, før de nå sist tapte hjemme for Runar.
-ØIF har variert litt slik som vi har gjort, og har som oss levert noen veldig gode kamper. De råder over en solid og god tropp med flere veldig gode venstrehendte spillere, blant annet hjemvendte danmarksproffen Magnus Søndenå. I tillegg har Mario Matic vært helt fantastisk i høst, og målvakten Kristijan Juricic har holdt høyt nivå, forteller Kjelling.

Kampstart er 18.30 og kampen kan ses på Direktesport (abonnement): https://www.direktesport.no/event/FTfxmffuzAuloTYnoqvYk5

eller følges live via NHFs sider:
https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7380421