Dusinet fullt for Hermann – og Andrè med kjempekamp i mål – Drammen

Dusinet fullt for Hermann – og Andrè med kjempekamp i mål

To gode målvakter i Andrè Bergsholm Kristensen og Nikolai Wiig preget lørdagens oppgjør mellom DHK og Bækkelaget. Men det gjorde jammen Hermann Gabriel Vildalen også med sine tolv mål da DHK vant 31-26.

Andrè Bergsholm Kristensen hadde gode minner fra bortekampen mot Bækkelaget i september. Da ble han også kåret til DHKs beste spiller. Den prestasjonen gjentok han i Drammenshallen lørdag i hjemmekampen mot samme lag. Dog må han dele den tittelen med Hermann Gabriel Vildalen.
Han var outstanding med sine tolv mål. Lørdagens målfangst sendte ham opp på toppen av toppscorerlisten i eliteserien. 103 mål står han bokført med etter 15 serieomganger, ett mål mer enn Kolstads Simen U. Lyse som scoret tre mål i borteseieren over Runar lørdag.
-Det sitter bra for tiden, og det var sykt deilig med tolv mål og to nye poeng. Nå bryr jeg meg ikke så mye om toppscorerlista, men det er jo digg å lede den, sier Hermann.

Bækkelags-forsvarerne hadde noe å strekke seg etter, og som oftest så nådde de verken fram eller opp på Hermann Gabriel Vildalen. Han tok invitten, og scoret tolv mål denne lørdags ettermiddagen. Foto Roy Johnsen.

Han karakteriserte oppgjøret mot Bækkelaget som en vanskelig treningskamp. Null tilskuere i store Drammenshallen gir nok en merkelig følelse for dem som er ute på banen.
Men DHK gjorde jobben. De var i ledelsen gjennom samtlige 60 minutter i det som ble en litt seig kamp. Begge lag bommet ofte, og de kastet bort mange enkle baller. Men DHK malte på med høyt tempo i både kontringer og i etablert angrep, og de ledet med seks mål, 23-17, da knappe kvarteret sto igjen. En utvisning av Vildalen og noen redninger av BSK-målvakt Nikolai Wiig på slutten kunne gjort det spennende, men en frisk Ola Hoftun Lillelien scoret to raske og ordnet et syvmeterkast, og dermed var faren over.
– Vi sto bra i forsvar i lange perioder, og fikk løpt mye på dem. Så slapp vi oss ned litt, men vi hadde god kontroll hele veien. Og så hjalp det jo at at Andrè var god i dag, mener Vildalen.

Andrè Bergsholm Kristensen var best i bortekampen mot Bækkelaget tidligere i høst, og han storspilte igjen i 50 minutter i hjemmekampen lørdag. Foto Roy Johnsen

Målvakt Andre Bergsholm Kristensen fikk den starten han behøvde, og hadde noen klasseredninger som ga signaler om at han ville være med og bestemme denne lørdags ettermiddagen.
-Det var litt rart det hele, for jeg opplevde det både litt guffent og litt vanskelig med helt tom hall. Vi får jo mye gratis med tilskuere til stede, men denne gangen måtte jeg jobbe hardt med meg selv. Derfor var det viktig med de første redningene, for da viste jeg at jeg var på plass, sier Bergsholm Kristensen.
Som toppidrettsutøver mener han det alltid er noe å forbedre, og selv er han ikke så fornøyd med kampens ti siste minutter. Fra 23-19 og ut byttet lagene mål slik at begge målvaktene som hadde vært så gode i 50 minutter, endte opp med å hente baller ut av målene. Til Bergsholm Kristensen forsvar så fikk han ikke så mye hjelp av forsvaret foran seg for kampen var i realiteten avgjort.
– Det som er irriterende er at jeg leste veldig mange av de skuddene riktig, og var på dem, men fikk ikke skikkelig treff, mener målvakten.

Trener Kristian Kjelling satte også merkelapp på kampen, og på den sto det seigt og kladdete. Men også mye bra i perioder.
– Det var en voldsom overgang for både spillerne og meg at det var helt dødt i hallen. Alle lot seg nok merke av det. Men vi var gode i perioder etter pause uten helt å få vridd om nøkkelen helt. Vi styrte det likevel greit, og igjen så maler på vi jevnt og trutt gjennom hele kampen. Ikke alt var like bra denne gangen, men de hadde en god målvakt i Nikolai Wiig, og vi hadde igjen en god målvakt i Andrè, avslutter Kjelling.

Bildet illustrerer arbeidsbetingelsene for bakspillerrekken til Bækkelaget som trener Kristian Kjelling fryktet før kampen. Kun syv spillemål til sammen ble det på Emil Midtbø Nilsen (bildet), Trym Korperud Johnsen og Peter Dahl Christensen i møtet med blant annet Oskar Olafsson og Espen Gommerud Våg. Foto Roy Johnsen.

Kampfakta:
Drammen HK – Bækkelaget 31-26 (15-13)

Drammenshallen – ingen tilskuere.
Dommere: Lars Jørum og Håvard N. Kleven.
DHK: Andrè Bergsholm Kristensen (sto 60 min.) og Sander Drange Heieren – Kristoffer Raastad – Hoel, Sindre Aho, August Baskår Pedersen 5, August Olsen Storbugt 3, Hermann Gabriel Vildalen 12, Viktor Petersen Norberg 1, Markus Foslund Niva, Gøran Sørheim 4, Espen Gommerud Våg 2, Oskar Olafsson 2, Ola Hoftun Lillelien 2, Henrik Hartz Hagen, Even Svåsand, David Kalvø Valderhaug.
Toppscorer BSK: Emil Midtbø Sundal 7.

Øvrige eliteserieresultater lørdag:
Halden-Tønsberg Nøtterøy 30-30, Nærbø-Fjellhammer 22-27, Runar Kolstad 29-37, Elverum – Sandefjord 38-19 og Kristiansand – Haslum 37-30.