Må hente ut det lille ekstra mot Elverum – Drammen

Må hente ut det lille ekstra mot Elverum

DHK var veldig godt forberedt til serieåpningen mot Elverum i slutten av august. Foran semifinalen i NM torsdag kveld har det gått litt mer over stokk og stein for Kristian Kjellings utvalgte.

DHK spilte kanskje sin beste kamp under trener Kristian Kjellings ledelse da de tapte 34-33 i serieåpningen i Drammenshallen i slutten av august. Og Kjelling vet at han må få laget sitt opp på det samme nivået en gang til, og kanskje også enda et hakk høyere skal det bli seier i semifinalen i NM torsdag kveld.
-Vi må treffe på de taktiske grepene vi traff på i august. I tillegg til noen ekstra. Du kan ha en så god plan som bare det, men det handler til syvende og sist om å være god i de avgjørende situasjonene i alle spillets faser, sier Kjelling.

Kristian Kjelling er veldig klar når han fordeler arbeidsoppgaver foran møtet med Elverum på hjemmebane i semifinalen i NM torsdag kveld. Foto Roy Johnsen

Han vet at det eneste du kan være sikker på som trener er at noe av det du har planlagt, vil gå til helvete.
-I seriekampen lurte jeg jo litt på hvordan dette skulle ende da vi startet det første forsvaret med noe vi overhodet ikke hadde snakket om eller trent på. Og det samme gjentok seg i det første angrepet. Da tenkte jeg mitt, innrømmer Kjelling.
Det gikk nesten bra til slutt til tross for denne starten. DHK ledet mange ganger gjennom andre omgang med fire mål, men Elverum fikk kontakt på 30-30 med fem minutter igjen å spille. Dominik Mathes vinnermål til 34-33 kom seks sekunder før sluttsignalet lød.
-Det er fort gjort å glemme at vi spilte en veldig god kamp når det blir tap til slutt. Men husk vi spilte mot Norges beste lag gjennom mange år nå, og kanskje er det den beste utgaven av Elverum de har akkurat nå, antyder Kjelling.

Det gjelder å vinne de små duellene i kampen når to topplag møtes. Her har August Baskår Pedersen og Oskar Olafsson et godt tak på Elverums Johan Fingren i det første møtet denne sesongen. Foto Roy Johnsen.

Liten tid og mange skader
I august var laget hans ekstremt godt forberedt siden det var den første ordentlige kampen i sesongen. Denne gangen kommer de til kamp etter et tøft kampprogram, og kun tre dagers forberedelse med alle spillerne til stede grunnet landslagsoppdrag for Sander Drange Heieren, Andrè Bergsholm Kristensen, August Baskår Pedersen, Herman Gabriel Vildalen og unge David Kalvø Valderhaug. Hjemme pleiet Sindre Aho, Ola Hoftun Lillelien, Viktor Petersen Norberg, Espen Gommerud Våg og Oskar Olafsson både store og mindre skader. Alt fra ribbeinsskader til fingerbrudd.
I tillegg avsluttet DHK med en forferdelig kamp borte i Halden før landslagspausen. 34-30 lød tapet på til slutt.
-Vi kommer jo fra en tragisk opplevelse i Halden, et tap som føltes veldig tungt for alle involverte. Normalt ville vi hatt noen treninger til å riste av oss det, men slik har det ikke blitt med så mange borte og resten på skadelisten. Derfor har vi jobbet hardt disse dagene inn mot kampen for igjen å finne den tryggheten vi har hatt i spillet vårt over lang tid i høst, sier Kjelling.

Analysert ned til minste detalj
Det er to lag som selvfølgelig kjenner hverandre godt. Både etter fysisk møter, men også gjennom videoanalyser av hver eneste sekvens som er blitt levert av de enkelte spillerne.
-Det er riktig, og mye vil bli avgjort på utførelsen der og da. Men det gjelder også å ha den evnen i laget at man kan legge inn noen ekstra elementer ut fra det kjente slik som for eksempel deres spilleopplegger Tobias Grøndahl er flink til, mener DHK-treneren.
Han trenger ikke nevne at DHK også har en slik spiller med de samme evnene i samme posisjon, nemlig luringen Gøran Sørheim.

Gøran Sørheim har evnen til å vippe kamper i DHKs favør. Han må være på sitt beste når Elverum er motstander i NM-kampen torsdag. Foto Roy Johnsen

En semifinale i NM er vinn-eller-forsvinn, og det hadde vært rart om ikke alle la litt ekstra i akkurat en slik kamp.
-Det girer i hvert fall opp våre spillere litt ekstra at de møter Norges beste lag, og det er en tur til cupfinalen i Oslo Spektrum i romjulen som ligger i potten, lover Kjelling.

DHK har denne kamprekken på veien til semifinalen: Lillestrøm TH – Drammen 18-49, Drammen – Follo 38-25, Haslum – Drammen 21-36

Elverum sin vei til semifinalen ser slik ut: LHF09 – Elverum 25-47, Tiller – Elverum 21-42, Elverum – Kristiansand 41-19, Elverum – Runar Sandefjord 50-30

I den andre semifinalen møtes Fjellhammer og ØIF Arendal i Lørenskoghallen med kampstart torsdag klokken 18.30.