DHK-spillerne fyller opp landslagene. -De fortjener det alle sammen – Drammen

DHK-spillerne fyller opp landslagene. -De fortjener det alle sammen

Sander Drange Heieren på A-landslaget, og fem andre spillere på rekrutt- og yngrelandslag. Det er fasiten etter det siste døgnets landslagsuttak.

Målvakten Sander Drange Heieren er tatt ut på A-landslaget til Gjensidige Cup i Trondheim 4.-7. november, og vil utgjøre Norges målvaktstrio sammen med Torbjørn Sittrup Bergerud og Kristian Sæverås.
DHK-kollega Andrè Bergsholm Kristensen, Hermann Gabriel Vildalen, Viktor Petersen Norberg og August Baskår Pedersen er alle tatt ut på rekruttlandslaget til kamper mot et polsk klubblag i Polen i den samme perioden. I tillegg er David Kalvø Valderhaug som allerede skrevet tatt ut på 02-landslaget som også skal til Polen.
-Det kom litt ut av det blå. Jeg hadde ikke fått noen signaler på forhånd, og var det derfor ikke forventet, forteller Sander.

Sander Drange Heieren har nådd noen av sine mål som målvakt. Han spiller i eliteserien, han har skrevet kontrakt med en utenlandsk klubb fra neste sesong, og han er nå tatt ut på A-landslaget. Foto Roy Johnsen.

DHK-målvaktene Drange Heieren og Bergsholm Kristensen møtte Steinar Ege og Sindre Walstad, landslagstrenerne for målvaktene etter bortekampen mot Bækkelaget for en kort stund siden.
-Det var mer en hyggelig prat på generelt grunnlag, og var ikke innom uttak i det hele tatt, sier Sander.
Han bruker ord som morsomt og spennende om det som venter.
-Det blir jo en fin opplevelse, men også skummelt i den forstand at jeg nå skal spille på lag med verdensstjerner. Jeg får bare ta det som det kommer, jeg kan ikke gjøre noe annet, sier han.
Sander har hatt en fantastisk sesong så langt, men er veldig åpen på at uttaket nok skyldes at liungen Robin Paulsen Haug er ute med en korsbåndskade. De to har spilt sammen på rekruttlandslaget.
-Robin har vært foran meg i køen hele veien, mener Drange Heieren.
I tillegg har Espen Christensen takket ned til landslaget etter 112 landskamper.

Viktor Petersen Norberg får sin debut på rekruttlandslaget denne høsten. Foto Roy Johnsen

Viktor Petersen Norberg har en rekke aldersbestemte landskamper, men er debutant på rekruttlandslaget. Uttaket kom litt bardus på ham også.
-Det var overhodet ikke forventet. Jeg ble veldig glad da beskjeden kom, og det blir både gøy og spennende, sier Viktor.
Han er ikke overrasket over at såpass mange DHK-spillere nå skal ut på landslagsoppdrag.
-Vi har mange gode og dyktige spillere i klubben nå, og det er fortjent at de er med etter gode prestasjoner i klubben i høst. Det blir også godt å dra på tur med landslaget med såpass mange kjente spillere rundt seg. Det gjør noe med trygge rammer å prestere i, mener han.

DHK-trener Kristian Kjelling får få spillere på trening opp mot den viktige semifinalen mot Elverum 11. november. Seks spillere vil være borte på landslagsoppdrag uken før. Foto Roy Johnsen.

DHK-trener Kristian Kjelling var forberedt på at det ville være spillere fra laget hans da uttakene kom, men han visste ikke hvor mange. Han mener det er en fjær i hatten for DHK som klubb at de nå leverer såpass mange til landslagsoppdrag.
-Det er kjempegøy. Dette er gutter som jobber knallhardt, og de fortjener den anerkjennelsen det er å få spille for Norge alle sammen. De fortjener det alle sammen, og kanskje burde det vært flere med også, sier Kjelling.
Og lar det henge litt i luften.

Ex-DHK`er Thomas Boilesen er også tatt ut på rekruttlandslaget, mens Aksel Horgen ikke er med denne gangen.