Har god tid til å få info om e-cupmotstanderen – Drammen

Har god tid til å få info om e-cupmotstanderen

Kristian Kjelling har god tid til å pumpe sin gamle klubbtrener Peter Bredsdorff-Larsen i Bjerringbro-Silkeborg for informasjon om e-cupmotstander H71 fra Færøyene.

Bredsdorf Larsen er nemlig blitt landslagstrener for Færøyene, og før DHK skal møte det færøyske laget i 2. runde i European Cup i midten av oktober, tror DHK-treneren at han skal ha skaffet seg nok informasjon om lagets neste europacupmotstander.
– Akkurat nå vet jeg veldig lite, men innen vi skal møte dem, skal jeg ha oversikt, forsikrer Kjelling.
– Det er jo lenge til, og mye skal skje før de to møtene, legger han til.

Andre medier mener Kristian Kjelling og DHK var de heldigste av de tre norske lagene da 1. og 2. runde av European Cup ble trukket tirsdag. DHK skal møte H71. Kjelling kommer med en liten advarsel og mener Færøyene er en håndballnasjon på vei fremover.

Han har spilt kvalifiseringskamper med landslaget på Færøyene, men det han husker fra den tiden, er unyttig i europacupsammenhenger.
– Fin natur, og litt annerledes på alle måter enn det vi er vant til. Men håndballmessig er de på fremmarsj, og de har sendt ut flere gode spillere som markerer seg internasjonalt. Elias Ellefsen, en fersk 19-åring i svenske Sävehof er blitt rost opp i skyene, og scoret fire mål da de vant finalen over Skövde, forteller Kjelling.
DHK er trukket ut med bortekamp først, og DHK-treneren tror ingen av klubbene er interessert i å kjøpe opp bortekampene. Det betyr at det blir bortekamp i Torshavn 16. eller 17. oktober, med hjemmekamp i Drammen helgen etter.
– Det er det jeg tror akkurat nå, sier Kjelling.

H71 deltok i europacupen 2019-2020-sesongen (Challenge Cup), og tapte i 2. runde for slovenske Maribor Branik etter først seier 25-24 i det som teoretisk var hjemmekampen i og med at begge kampene ble spilt på Førøyene, mens det ble bortetap 31-24 dagen etter.

Bækkelaget og Nærbø er også med i European Cup denne sesongen, og BSK må ut i 1. rundespill mot ukrainske Motor-Polyteknikha. De spiller også borte først i midten av september.
Nærbø har som DHK walk over i 1. runde, og møter vinneren av kampen mellom Dudelange fra Luxembourg og Raimond Sassari fra Italia. Nærbø avslutter med hjemmekamp.

Les mer om trekningen her: Trekning europacupen