Mads tok Kjellings utfordring – Drammen

Mads tok Kjellings utfordring

Trener Kristian Kjelling har sagt at DHK skal ha Norges beste målvaktspar. Det ansvaret har han overlatt til Mads Fjelddalen, klubbens nye målvaktstrener.

Mads Fjelddalen kommer fra jobben som hovedtrener i Fold, gamle St.Hallvard, og begynner hos oss 1. juni. Opprinnelig fra Elverum, nå bosatt med familie og jobb i Bærum.
Han erstatter Goran Rajkovic som takket ja til å bli hovedtrener for Reistads kvinnelag i 1. divisjon.
– Da muligheten til å å jobbe med målvakter på et veldig høyt nivå i en av de beste klubbene i Norge åpnet seg, kunne jeg ikke si nei, sier Fjelddalen.
Han fant ingen feil da han lette i argumentasjonsrekken for å ta jobben.
– For det første så er Kristian Kjellings prosjekt veldig spennende. Han henter unge, talentfulle spillere, gir dem tillit og skolerer dem. At så mange lykkes, og blir attraktive for klubber i utlandet, betyr jo at det blir gjort noe riktig i klubben, sier Mads.

Mads Fjelddalen (t.h.) kjenner Sander Dranger Heieren (i midten) fra hans tid i Fold/St.Hallvard, mens Andrè Bergsholm Kristensen blir et nytt bekjentskap for den nye målvaktstreneren til DHK. Lørdag var Fjelddalen og hilste på og fikk et førsteinntrykk for hva som venter da DHK trente på formiddagen. Foto Roy Johnsen.

– DHK og Elverum er de to klubbene i Norge som den nødvendige tiltrekningskraften til å hente denne typen talenter, og det trigger meg. I Sander (Drange Heieren) og Andrè (Bergsholm Kristensen) har vi et vanvittig råmateriale, og det fungerte bra sist da jeg hadde Sander i Fold. Så blir det jobben min å få ut det potensialet Andrè har også.

Mads bruker i det hele tatt ordet spennende om mye av det han har allerede lært å kjenne i DHK.
– For en spennende målvaktstradisjon denne klubben har, sier han, og ramser opp hele rekken med toppmålvakter i DHK, fra Frode Scheie til nå Sander Drange Heieren.
– Det er en solid gjeng de har drevet fram, og kanskje er de best i Norge på nettopp det å få fram målvakter, antyder han.
– Det skal bli spennende å jobbe med Sander igjen den siste sesongen før han reiser til Danmark, og jeg ser fram til å hjelpe til å få ut potensialet til Andrè, sier Mads.

Mads Fjelddalen går fra å være en veldig engasjert hovedtrener for Fold til å bli en støttespiller for trener Kristian Kjelling og DHKs målvakter. Foto Roy Johnsen

Selv gammel målvakt med eliteserieerfaring og titler fra Elverum, Runar og Nit-Hak. Mest takket være treningsvilje, og ikke så mye talent, i følge ham selv. Noen prolapser ga begrensninger for videre framgang, og han trappet ned, og ble trener han også.
– Nå har jeg prøvd det å være hovedtrener, og har landet på at det er målvaktstrener jeg vil være. Samtidig med at jeg starter opp i DHK, er jeg i ferd med å avslutte Norges Håndballforbunds målvaktstrenerutdannelse , med blant annet Mats Olsson som foreleser. Jeg har klare ambisjoner om å utvikle meg som trener, og det finnes ingen andre steder enn DHK med så gode muligheter til å gjøre det. Det er et stabilt topplag, og det skal bli gøy å bli en del av en slik institusjon, sier Mads Fjelddalen.