Oskar til Israel med Islands stjernegalleri – Drammen

Oskar til Israel med Islands stjernegalleri

Oskar Olafsson skulle få sin Island-debut i november, men da ble kampen utsatt. Nå får han sjansen igjen- borte mot Israel i EM-kvalifisering.

-Jeg gleder meg veldig. Spesielt etter at samlingen og kampene i november ble som de ble, forteller Oskar.
Han var tatt ut i 17-mannstroppen som skulle møte Litauen hjemme og Israel borte i EM-kvalifisering. Han var ikke blant de 16 som spilte den første kampen, da Island slo Litauen, men var påtenkt til å få sin debut mot Israel. Den kampen ble utsatt.
– Da ble det med en trening med laget, og så tribuneplass under kampen mot Litauen, forteller Oskar.
Det er den utsatte kampen fra november som nå skal spilles i Tel Aviv torsdag 11. mars. De uttatte spillerne møtes direkte i Israels hovedstad 8. mars for de siste forberedelsene.
-Dette blir gøy, spesielt siden forrige gang ble litt sånn halvveis opplegg.

Trener Kristian Kjelling har gitt Oskar Olafsson mye tillit i angrep denne sesongen, og han har levert varene der også. Foto Roy Johnsen

DHKs islending er veldig fornøyd med å være i selskap med spillere fra spanske Barcelona, polske Kielce, tyske Rhein-Neckar Löwen, Magdeburg, Gummersbach, Lemgo og flere andre, i tillegg til gode danske og svenske klubber.
– Det er jo kult å komme fra lille DHK i denne sammenhengen, og ha en spiller som Aron Palmarsson foran seg i køen på venstrebacken, sier Oskar.
Mens Oskar reiser som debutant, kommer Palmarsson fra Barcelona til Tel Aviv med 149 landskamper og 579 mål i bagasjen.
– Jeg reiser til Israel med stor respekt for den oppgaven som venter, og de jeg skal spille sammen med, sier DHK-backen.
Han har forstått det sånn at landslagstrener Gudmundur Gudmundsson ønsker å se ham som midtforsvarer og bakerste mann i Islands noe utgrupperte forsvar.

Oskar Olafssons forsvarsegenskaper i DHK er blitt lagt merke til på Island også. Han har fått signaler om at han skal testes ut som det i Israel-kampen. Foto Roy Johnsen


Landslagsoppdrag i Israel i midten av mars betyr også karantene ved hjemkomst for Oskar.
-Vi ønsker jo å komme i gang igjen med vårt eget seriespill, men i denne sammenhengen var det på en måte litt flaks med utsettelsen. Da mister jeg i hvert fall ingen seriekamper mens jeg er i karantene, sier 26-åringen.
Hans islandske ordforråd er godt nok til husbruk sammen med foreldre og søster, og støtter seg ellers på at mye av håndballterminologien er internasjonal.

Island er nummer to sin kvalifiseringsgruppe, etter Portugal. De har foreløpig spilt en kamp mindre enn portugiserne, men har dem på innbyrdes oppgjør etter et knepent tap borte og storseier hjemme. Israel og Litauen er foreløpig poengløse, men har spilt færre kamper enn de to andre i puljen.
Island avslutter kvalifiseringen med bortekamp mot Litauen 29. april og returkamp hjemme mot Israel søndag 2. mai.
To lag i hver pulje går videre til EM i Ungarn og Slovakia i januar 2022.

Ingen kamp foreløpig
DHK-målvakten Sander Drange Heieren var tatt ut på det norske rekruttlandslaget som skulle spilt EM-kvalifiseringskampen mot Latvia på hjemmebane i Nadderud Arena 10. mars. Den kampen er nå utsatt til 29.april. Da er den også flyttet til Latvia slik at Norge spiller både hjemme- og bortekampen i byen Valmiera. Kamp en spilles 28. april. Det er foreløpig uklart om det blir rekruttlaget som får de oppgavene. Grunnen til at de skulle spille kvalikkampen nå i mars var at A-landslaget spiller OL-kvalifisering i Montenegro den samme uken, og belastningen ville bli for stor med en EM-kamp på toppen av det.
Norge topper sin gruppe foran Hviterussland før de de avsluttende kampene mot Latvia (2x) og Italia.

Uten en tellende seriekamp siden 18. desember, er det blitt mye fysisk trening på Oskar og de andre DHK-spillerne. Det kan komme godt med hvis sesongen kommer i gang igjen. Foto Roy Johnsen