Espen fyller 32 år i dag. -Det er flere år med håndball i denne kroppen – Drammen

Espen fyller 32 år i dag. -Det er flere år med håndball i denne kroppen

Espen Lie Hansen feiret 32-årsdagen med to treningsøkter og litt jobbing på Sande ungdomsskole.

-Bursdager er ikke så mye å styre med når du fyller 32 år, da, men det er jo litt hyggelig også. Jeg ble vekket med frokost på sengen og ny turjakke i gave fra kjæresten før jeg dro på jobb på Sande ungdomsskole. Så blir det to treningsøkter før vi nok avslutter med en biffmiddag i kveld, forteller Espen.

Bursdager er også arbeidsdag, og for Espen Lie Hansen ble dagen fylt med både en økt håndball og en økt med styrketrening. Foto Roy Johnsen

Med store deler av spillerkarrieren i utlandet, er det ikke mange bursdagene han har feiret på norsk jord. Håndballferdighetene tok ham først til danske Bjerringbro-Silkeborg for over ti år siden, for så å reise raskt videre til franske Dunkerque. Han spilte en sesong i tyske Magdeburg, en sesong i østerrikske Bregenz før turen igjen til Danmark og HC Midtjylland. Økonomiske problemer i den klubben åpnet for spill i franske Nantes, og det er i de to franske klubbene han har de beste sportslige minnene. I Dunkerque opplevde han å bli første norske spiller som vant det franske seriemesterskapet (2014), og Nantes ble tapende finalist i Champions League i 2018.
-Det har vært et langt liv i håndballtoppen, og der fotballproffer har fylt opp kontoen med euro, er min konto fylt med mange, gode opplevelser. For du blir ikke rik som håndballspiller, forteller Espen.

Det er blitt begrenset med spilletid på Espen denne sesongen, men det er slik mange husker ham; med kraft og fart i spillet sitt. Her i en treningskamp mot Runar i januar viser han at han fortsatt kan. Foto Roy Johnsen

Han har overvunnet språkbarrierer, og lært seg å sette pris på nye og spennende matretter. Og han har funnet seg til rette i nye kulturer. Både på og utenfor banen.
Han er på utgående kontrakt i DHK, men han mener han har flere gode håndball-år i kroppen. Samtidig forsøker han å forberede seg på et liv utenfor håndballbanen, og selv om han ikke har gitt opp drømmen om å bli brannmann, skjønner han at det er nærmest like vanskelig som å bli rakettforsker. En CV med 159 A-landskamper med 456 landslagsmål, to VM-sølv med landslaget i 2017 og 2019, og seriemesterskap i flere land flytter deg heller ikke noe fremover på søkerlistene.
-Jeg kunne nok har fortsatt noen år til i utlandet, men jeg reiste jo hjem for forberede meg på veien videre, sier Espen.