Ola Hoftun Lillelien – fra peanøtter til pizza – Drammen

Ola Hoftun Lillelien – fra peanøtter til pizza

Klubben er så fornøyd med utviklingen til Ola Hoftun Lillelien at han har fått en lengre kontrakt med bedre betingelser.

-Ola hadde en juniorkontrakt, og har levert så godt at han nå har fått en voksenkontrakt. Det vi si at han fra å ha råd til peanøtter en lørdagskveld, nå kan unne seg en pizza.
Trener Kristian Kjelling legger ikke skjul på at han setter pris på unggutten fra Svelvik på DHKs høyrekant.
– Ola har gått gradene fra å hospitere som HK-72-spiller, til gradvis å bli mer og mer involvert. Til han ble ett hundre prosent DHK`er i fjor. Han er en fantastisk fin lokal fyr, sympatisk, godt oppdratt og en som aldri klager, beskriver Kjelling.
-Han fortjente en bedre kontrakt nå, og vi utvidet den samtidig til tre år gjeldende fra sommeren.

Ola Hoftun Lillelien har signert en bedre kontrakt for de tre neste sesongene. Foto Roy Johnsen

Ola Hoftun Lillelien er glad for tilliten han har hos treneren, og er glad for både bedre betingelser og at det ble utvidet til å gjelde de tre neste sesongene.
– De synes nok jeg fortjente litt mer, da, ler han.
Le er noe Ola ofte gjør, og hans smittende humør er viktig i spillergruppen. Og viktig er også utviklingen og ansvaret han har fått på høyrekanten etter at Aksel Horgen reiste til spill i Danmark etter forrige sesong.
– Det har selvfølgelig svingt litt innimellom, men det har gått bedre enn jeg trodde. Jeg er fornøyd med at jeg både har vært kåret til Banens beste og at jeg har vært på Rundens lag, forteller Ola.

50 spillemål på 15 seriekamper gjør at Ola Hoftun Lillelien er i nærheten av å gjenta Aksel Horgens prestasjon da han ble toppscorer i klubben i fjor med 76 spillemål. Horgen hadde i tillegg 32 syvmeterscoringer, mens Ola kun har scoret èn gang på straffe så langt i årets sesong. Foto Roy Johnsen.


Han har stått over to kamper med skade denne sesongen, men har likevel scoret 51 mål, hvorav 50 av dem er rene spillemål. Bare Viktor Petersen Norberg og Oskar Olafsson har flere rene spillemål enn ham så langt.
Til sammenligning ble Horgen DHKs toppscorer forrige sesong med 108 mål, hvorav 76 av dem var spillemål. Da ble det spilt 21 seriekamper før det hele ble avsluttet. Ola scoret ti mål forrige sesong.
– Ola var både heldig og uheldig i fjor med Aksel foran seg. Han hadde en god læremester, men det ga begrenset spilletid å stå bak Aksel, forklarer Kjelling.

De synes nok jeg fortjente litt mer, da

Ola Hoftun Lillelien

Ola har tatt mange steg som håndballspiller, og han har også beveget seg ut på litt usikker is privat. Han har flyttet ut fra promperommet hjemme hos mamma i Svelvik, og har kjøpt seg leilighet i Drammen sentrum.
– Det er slutt på ferdigvasket tøy og maten på bordet, ler Ola.
Han jobber på en spesialskole ved siden av håndballen, og planen er å studere til vernepleier.
– Ingen skal tvile på at håndballen vil være prioritet èn fremover også, men målet er å utdanne meg til en jobb innen psykiatri eller barnevern. Jeg er full av energi, må ha noe annet enn håndball å fylle dagene med. På sikt hadde det vært fint om det åpnet seg en mulighet for spill i utlandet. Jeg ser jo at DHK-skolen er god å ha i bunnen, for både Thomas (Horneland Boilesen) og Aksel (Horgen) har klart seg veldig bra i deres første sesonger i Danmark.
-Men det aller viktigste for meg er å trives og ha det gøy med håndballen, og ellers ha et fint liv ved siden av, sier Ola.
Kanskje han har savnet omsorgen til mamma litt de siste dagene. Streptokokker i halsen og omgangssyke så alvorlig at han måtte oppsøke legevakten har holdt ham unna det han synes er aller morsomst.
– Denne gangen går det faktisk greit å si at utsettelsen av oppstarten av serien igjen kom beleilig, mener han.