Sørheim tar tre nye år i DHK: – Det er ingen annen klubb for meg i Norge – Drammen

Sørheim tar tre nye år i DHK: – Det er ingen annen klubb for meg i Norge

Gøran Sørheim er enig med klubben om en ny treårs-kontrakt.

Gøran Sørheim er en av mange DHK-spillere som er på utgående kontrakt, men nå er det klart at han tar tre nye år i den blå drakten.
I første omgang.
-Jeg var egentlig aldri i tvil om at jeg ønsket å fortsette. Jeg trives veldig bra, og så lenge jeg ikke står i veien for noen på vei fremover, som er yngre og bedre enn meg, så er det DHK som er klubben for meg, sier Gøran.
Han fyller 31 år i begynnelsen av juni.
– Det er ingen annen klubb for meg i Norge, og selv om både jeg og samboeren trivdes veldig godt i Danmark, er det Norge som gjelder for oss nå, legger han til.

Gøran Sørheim synes DHK er i ferd med å få på plass et veldig interessant lag som på litt sikt kan utfordre Elverum om å være best i landet. Foto Roy Johnsen.

Oljen i maskineriet
Trener Kristian Kjelling forteller at han begynte å snakke med Gøran om en lengre kontrakt allerede da midtspilleren hans pådro seg den alvorlige kneskaden han har slitt med nå siden høsten 2019.
– Vi ønsket å gi ham den tryggheten at det var noe som ventet da han kom tilbake etter skaden. Gøran har DHK-dna`et i seg, og er oljen i maskineriet vårt. Han har hatt en fantastisk inntreden igjen i laget etter at han kom tilbake etter skaden. Ikke bare det han selv leverer, men også hvordan han er med på å løfte alle de andre fem utespillerne rundt seg til en hver tid.
– Gøran står for alt det vi ønsker å bli assosiert med som håndballag, mener Kjelling.
Kjelling synes også at Gøran er en fin sparringpartner for ham selv også, og de diskuterer mye håndball underveis.
– Jeg tror at sjansen for at han en gang blir trener selv er ganske stor, mener DHK-treneren.

Motstanderne vet hva Gøran Sørheim betyr for laget sitt, og det er hverdagen for ham å bli revet og slitt i på kampdagene. Foto Roy Johnsen

Gikk læretiden
Gøran mener selv han har tatt steg for steg helt tilbake fra da Ole Gustav Gjekstad kom inn som trener i DHK, og Glenn Solberg og Frode Hagen kom tilbake til klubben fra sine proffopphold i utlandet.
– Jeg har vært tålmodig og jeg har tatt noen kloke valg. Jeg lærte sykt mye selv i de sesongene da vi hadde et kjempelag og vant seriemesterskap og spilte europacup. Jeg var 2.- og 3. valget som spilleopplegger, og det ble smått med spilletid. Men jeg lærte noe hver dag. Og da jeg spilte i Danmark lærte jeg at du måtte være på jobb hver eneste trening og hver eneste kamp.
Han innrømmer at det gnager litt at føler at han aldri fikk ordentlig sjansen til å vise hva han var god for på landslaget. Han spilte 91 aldersbestemte landslag og tre rekruttkamper. Og så står han registrert med 53 A-landslagskamper.
– Det ble mange kamper, men ikke så mange minuttene. Jeg føler vel at jeg ikke fikk noen reell sjanse til å vise hva jeg kunne på det nivået der, mener Gøran.
Han debuterte mot Island i april 2012, og spilte sin siste landskamp mot Sveits i juni 2018. 39 A-landslagsmål står han registrert med.
– I det siste mesterskapet, EM i Kroatia i januar 2018, kom jeg inn som venstrekant, erindrer Sørheim.

Jeg var 2.- og 3. valget som spilleopplegger, og det ble smått med spilletid

Gøran Sørheim

Lærer av Kjelling
30-åringen fra Lier er kjent for å stille høye krav både til seg selv og til omgivelsene. Den egenskapen synes han er gjennomgående hos de andre spillerne i DHK også.
– Vi er ei spillergruppe der alle tar tak, og det sjelden trengs å heve stemmen. Kristian (trener Kjelling) er klar og tydelig, og jeg lærer mye av ham. Han er inkluderende, samtidig som han vet hvordan han ønsker å ha det. For oss er det så enkelt at vi vet hva han har vært med på, og hva han står for, så når Kristian snakker, så lytter du, sier Gøran.

Spiller du sammen med Gøran Sørheim må du følge med hele tiden. Hans evne til å skjule pasninger og innspill er nærmest varemerket hans ved siden av tempoet i alt han gjør på håndballbanen. Foto Roy Johnsen

Kjelling tror altså at Gøran en gang blir trener selv, og faktisk er han allerede i gang som trener for juniorlaget på jentesiden i Stabæk.
– Jeg synes jo det er både morsomt og interessant, og det virker som de lytter til meg. De gjør i hvert fall som de får beskjed om. Jeg er nok litt som Kristian på den måten at jeg er rolig, og jeg tror jeg er inkluderende. Nå er det jo et stort sprang fra å trene jenter i junioralderen, til å være eliteserietrener, så foreløpig konsentrerer jeg meg ett hundre prosent om å være spiller.
I hvert fall i tre år til.

Fortsatt tre på utgående
Av spillere som er på utgående kontrakter er det nå foreløpig uavklart rundt Lasse Larsen Thorsbye, Joakim Andre Hykkerud og Espen Lie Hansen. Gøran Sørheim og Espen Gommerud Våg har begge signert nye kontrakter, mens Ola Hoftun Lillelien har forlenget sin kontrakt slik at den også gjelder for de tre neste sesongen. Kristoffer Raastad-Hoel og David Kalvø Valderhaug er også kontraktsfestet med DHK som hovedklubb fra neste sesong.
Strekspilleren August Olsen Storbugt fra Halden har også signert for DHK.
Jesper Meinby reiser hjem til Danmark etter denne sesongen.