Westby forlater DHK – klar for svenske IK Sävehof – Drammen

Westby forlater DHK – klar for svenske IK Sävehof

Alexander Ørjevik Westby forlater DHK etter bare en sesong. Neste sesong skal han spille for svenske IK Sävehof.

Ørjevik Westby har skrevet under en ettårs avtale med laget som i øyeblikket er nummer fire i den svenske eliteserien.
– Det ble et kortere opphold en jeg selv synes er greit i DHK, for jeg trives både i laget og i byen. Men det føles riktig å ta et steg videre nå, for jeg er veldig klar for å oppleve noe mer etter tolv sesonger i den norske eliteserien, forteller han.

Alexander Ørjevik Westby har jobbet hardt for å bli kampklar til eliteserien starter opp igjen etter VM-pausen. Her fra et kort avbrekk i intervalltrening i Drammenshallen denne uken. FotoRoy Johnsen.

Ørjevik Westby hadde en klausul som åpnet for at han kunne forlate klubben dersom det kom et tilbud som var akseptabelt for DHK.
At han foreløpig bare har skrevet under for ett år, forklarer han slik:
-Det var flere grunner til at jeg ønsket det. Samboeren min og jeg blir foreldre om kort tid, vi ønsker å se hvordan det er å være småbarnsforeldre i Göteborg, om vi trives og om det håndballmessige kjennes riktig. Og så legger jeg ikke skjul på at ambisjonene mine strekker seg lenger ut i Europa, og da er det greit å starte med ett år, sier Alexander.
I Sävehof blir han gjenforenet med gamletrener Michael Apelgren fra de to årene i Elverum. Klubben ligger litt nordøst for Göteborg sentrum, og titulerer seg som verdens største håndballklubb.
– Jeg er veldig fornøyd med at Apelgren er trener i klubben, og vet da hva jeg går til. Det gir en egen trygghet når du bytter klubb og land, sier Alexander.
I Sävehof blir det også et gjensyn med Vetle Eck Aga som han spilte sammen med de fem sesongene han var i Bodø.

63 mål på 15 seriekamper er fasiten så langt for Alexander Ørjevik Westby. Nå er han på vei tilbake etter kneskaden han pådro seg i hjemmekampen mot Haslum 13.desember, og han håper han rekker det som kan bli en ren sølvkamp mot ØIF Arendal 28. februar. For han vil gjerne ha med seg en medalje før han flytter videre til svensk håndball. Foto Roy Johnsen.

Trener Kristian Kjelling ønsker Alexander lykke til, og har full forståelse for at han benyttet seg av en klausul i kontrakten da IK Sävehof, med gamletreneren Michael Apelgren fra tiden i Elverum, meldte interessen midtveis ut i januar.
-Alexander følte nok at tiden for å ta steget ut var der nå med tanke på at familien øker fra to til tre, og at han kanskje opplevde at dette var sjansen hans. Vi ønsker ham bare lykke til, og er glad for den sesongen vi fikk sammen med ham, sier Kjelling.

Det er ikke dette Alexander Ørjevik Westby ønsker å bli husket for i DHK; kneskaden han pådro seg midt i desember. Foto Roy Johnsen

Ørjevik Westby ble kneskadet i oppgjøret mot Haslum før jul, og har jobbet seg tilbake gjennom behandling og mye fysisk trening. Den siste tiden har han deltatt på fellestreningene, og kanskje rekker han å være tilbake for fullt når ØIF Arendal venter i Drammenshallen. Han synes ikke det har vært noen ulempe at koronaen utsatte oppstarten av serien igjen med tre uker.
-Det har talt til min fordel etter kneskaden jeg pådro meg. Nå ønsker jeg jo å ta medalje i eliteserien sammen med denne gjengen, og det er innenfor rekkevidde. Elverum tar nok gullet, men sølvmedaljene skal vi kjempe hardt for. Og så kommer det vel et sluttspill hvis det går sånn som alle håper, og da vil vi ha Gøran (Sørheim) tilbake i toppform, og kanskje rekker også Ola (Romsaas) sesongavslutningen, spår Alexander.

Her kan du lese hva svenskene skriver om signeringen:
ALEXANDER WESTBY TILL SÄVEHOF – IK Sävehof (savehof.se)