Espen klar for tre nye sesonger i DHK – Drammen

Espen klar for tre nye sesonger i DHK

Espen Gommerud Våg er enig med klubben om en ny treårskontrakt.

Espen Gommerud Våg var på utgående kontrakt, og det var interesse fra andre eliteserieklubber. Men nå har han bestemt seg for tre nye år i DHK-drakten.
-Kjelling foreslo det, og både han og jeg var vel enige om at så lenge begge partene er fornøyde, så er det ikke så stor sannsynlighet for at jeg forlater DHK, forteller Espen.

Espen Gommerud Våg (t.h.), slik mange har lært ham å kjenne; som en kompromissløs forsvarsspiller i den blå DHK-drakten. Nå er han klar for tre nye år i klubben han har spilt for i ni sesonger. Foto Roy Johnsen

Var på vei bort
Men det var ingen automatikk i at en av lagets mest lojale spillere skulle skrive ny kontrakt med klubben. For ett år siden, da klubben hadde bestemt seg for å hente danske Philip Holm, en veldig rutinert forsvarsspiller, til Norge foran den inneværende sesongen, ble Espen i tvil om sin posisjon i laget.
-Da og var det interesse fra andre, og selv om jeg var på kontrakt, vurderte jeg om et bytte var det beste for min utvikling. Jeg mente jeg var god nok, og at fortjente mer spilletid, røper26-åringen.
Så rammet koronaen samfunnet, også håndballen, og Holm kom aldri til Norge. Og Espen ble, og har kanskje levert sin beste sesong så langt i sine ni sesonger i DHK.
– Jeg var ikke så i tvil nå. Jeg har hatt en viktig rolle defensivt over tid, men nå har jeg også fått vist at jeg kan levere i etablert angrepsspill. Ikke bare i ankomstfasen etter å ha spilt forsvar , forteller han.

Trener Kristian Kjelling har gitt Espen Gommerud Våg mer tillit på streken i det etablerte angrepsspillet. Her er det Viktor Petersen Norberg og Joakim A. Hykkerud som forsøker å stoppe ham på trening. Foto Roy Johnsen

Scorer flere
Han er mestscorende blant lagets tre strekspillere med 28 rene spillemål på 17 kamper. I hele fjorårssesongen scoret han 32 mål. Joakim Andre Hykkerud har 17 mål og Lasse Larsen Thorsbye har 25, inkludert noen syvmetermål. De to er også på utgående kontrakter.
– Jeg tror Kjelling har lagt merke til at jeg duger. Og jeg vet det er viktig i alle prestasjonsgrupper å ha noen som viser engasjement, som går foran med innsats og glød. Jeg ønsker å være den spilleren i DHK, for jeg har jo aldri vært verdens beste håndballspiller, ler Espen.

Det pusher meg når for eksempel en spiller som David (Kalvø Valderhaug), presser meg i styrkerommet. Hallo, jeg blir 27 år, har vært her i ni sesonger nå. Han er født i 2003!

Espen Gommerud Våg

Viktigere rolle
Trener Kristian Kjelling er selvfølgelig storfornøyd med at Gommerud Våg blir med videre. Han var aldri i tvil om at han ønsket å ha med strekspilleren også de neste sesongene. Hvis Espen selv ønsket det.
– Espen har vært ekstremt lojal mot DHK i alle de årene han har vært her. Rollen hans i laget har økt i takt med prestasjonene, og han fortjente å være ettertraktet hos andre klubber. Han er en kulturbærer når det gjelder trening, innsats og tæl, og er lagets største fighter. Derfor er jeg glad for at han takket ja til ny kontrakt, sier Kristian.

28 spillemål er det blitt på Espen Gommerud Våg på de 17 seriekampene som er spilt så langt denne sesongen. Foto Roy Johnsen

Presset av ungguttene
Espen på sin side gleder seg over den utviklingen både han selv, spillergruppen og laget har hatt. Og han lar seg motivere av alle de lokale ungguttene som nå tar steget inn i eliteserielaget.
– Det pusher meg når for eksempel en spiller som David (Kalvø Valderhaug), presser meg i styrkerommet. Hallo, jeg blir 27 år, har vært her i ni sesonger nå, og han er født i 2003!
Gommerud Våg synes det er spennende det som skjer i DHK nå, med flere etablerte, voksne spillere som Jesper Meinby og Alexander Ørjevik Westby som forlater klubben. I tillegg er andre med lang fartstid på utgående kontrakter.
Likevel ser Espen konturen av et vinnerlag. Litt inn i fremtiden.
– Vi vil ha et yngre lag neste sesong enn det vi har nå, og vil nok ikke ta gull da heller. Men vi skal være der oppe og plage de andre topplagene neste år også. Og så vil vi nok være som best først om to-tre sesonger, antyder Espen.

DHK møter Haslum borte i en treningskamp onsdag kveld. Kampen mot Bækkelaget, som skulle vært spilt tirsdag, ble avlyst.
Går det som alle håper nå, at eliteidrettene får lov til å starte opp igjen til helgen, blir DHKs første seriekamp hjemme mot ØIF Arendal 28. februar.