Signerer to lokale unggutter – Drammen

Signerer to lokale unggutter

Kristoffer Raastad - Hoel fra Spikkestad og David Kalvø Valderhaug fra Sætre har begge skrevet treårskontrakter med DHK.

Begge kommer fra samarbeidsklubben IL ROS, og har gått veien gjennom hospitering til de nå har skrevet kontrakter, og er 100 prosent DHK`ere fra neste sesong. Kristoffer Raastad – Hoel har for så vidt vært med for fullt de to siste sesongen, men han og har som David Kalvø Valderhaug hatt IL ROS som moderklubb for å kunne spille 2. divisjonskamper for dem.

David Kalvø Valderhaug (t.v.) og Kristoffer Raastad – Hoel har begge skrevet treårskontrakter med DHK. Begge har gått veien fra spill i moderklubben IL ROS, gjennom hospitering til debut og nå kontrakt med eliteserielaget. Foto: Roy Johnsen

David har hospitert for fullt siden i sommer i og med at det ikke har vært aktivitet i moderklubben på grunn av koronaepidemien.

Var smart
– Jeg føler jeg har gjort de riktige valgene over tid nå, og det blir belønnet med kontrakt. Sånn sett er jeg både fornøyd med meg selv, og litt stolt. Det må jo også være flott for både DHK og IL ROS at de sammen klarer å utvikle lokale spillere slik at de tar steget over i eliteserien, sier Kristoffer.
19-åringen ble tilbudt kontrakt for to år siden også, men takket da nei for å ha muligheten for å få mer kamptrening samtidig som han trente med eliteserielaget. Først med IL ROS, og i fjor med HK-72. Begge samarbeidsklubber med DHK.
– Jeg kikket litt på hva Ola (Hoftun Lillelien) hadde gjort, for han har jo gått den samme veien, og det har hjulpet meg veldig. Det at han fikk det til, gjorde at jeg også trodde jeg kunne få til det samme. Akkurat det var smart av meg, sier Kristoffer.

Kristoffer Raastad – Hoel begynner å få erfaring med spill i den blå DHK-drakten. Her fra seriekampen mot Runar i høst. Foto Roy Johnsen

Denne sesongen har han stått bak rutinerte Alexander Ørjevik Westby på venstrekanten, og står registrert med seks mål på 14 kamper. En ankelskade holdt ham ute et par kamper, og det falt uheldigvis sammen med da Ørjevik Westby også var ute med sin skade rett før jul.

Og greia er jo at Kristoffer og David får kontrakt hos oss fordi de har jobbet hardt og er gode nok. Ikke fordi de er lokale

Kristian Kjelling

Trener Kristian Kjelling liker utviklingen til Kristoffer.
– Kristoffer har tatt stegene fra hospitering til mer og mer trening og så kamper for A-laget. Han har gjort det bra over tid, og han viser at han hører hjemme her hos oss. Det er positivt at en lokal klubb som IL ROS har gjort en så god jobb at de nå leverer enda to spillere videre til oss, sier Kristian.
– Og greia er jo at Kristoffer og David får kontrakt hos oss fordi de har jobbet hardt og er gode nok. Ikke fordi de er lokale, påpeker Kristian.

David Kalvø Valderhaug får utfordringer på hver eneste trening med noen av eliteseriens beste forsvarsspillere. Her forsøker han å skyte over Espen Gommerud Våg. Foto Roy Johnsen

Han så David Kalvø Valderhaug først på DHKs håndballskole, og så har han ham som elev ved Norges Toppidrettsgymnas i Bærum. Fra i fjor sommer har han trent regelmessig med laget, og fra neste sesong som fullverdig spiller i troppen til Kjelling.
– Etter en vekstperiode er David en spiller med en ekstrem fysikk der skuddet er hans x-faktor. Men han har gjennom høsten og vinteren vist at han har mange flere og gode egenskaper, og står solid i forsvar mot eliteserielag, og han har vist at han har et bra samarbeide med strekspillerne, forteller Kristian.

Stolt
17 år gamle David føler som Kristoffer en viss stolthet over å ha tatt steget inn i DHKs spillerstall.
– Det er jo litt stas, da, og føles bra. Og så er det morsomt at IL ROS igjen får fram spillere som utvikler seg slik at de blir eliteseriespillere. Det har hele tiden vært målet mitt, og jeg har ønsket at det skulle skje gjennom spill i DHK, forteller David.
Han har vært med i troppen i 17 kamper, og har bidratt med syv mål så langt.
– Jeg føler jeg er klar for dette. Det var litt høye skuldre i starten da jeg begynte å trene med A-laget. Jeg ønsket jo å prestere, og vise fram mitt beste. Det har gått bedre og bedre, og jeg er ikke like spent og nervøs foran treningene nå som jeg var i starten, forteller David.
Han har vært med på noen ungdomslandslagssamlinger, men debuten venter på seg. Det har koronaen foreløpig satt en stopper for.

David K. Valderhaug (t.h.) har vist at han har mer enn et ekstremt godt distanseskudd å komme med. Trener Kristian Kjelling har ingen problemer med å slippe til 17-åringen i forsvar også. Her mot Runar i januar. Foto Roy Johnsen