-Har ingen garantier for noen ting, det er mennesker vi har med å gjøre – Drammen

-Har ingen garantier for noen ting, det er mennesker vi har med å gjøre

Den viktigste jobben trener Kristian Kjelling gjør inn mot kamp, er å ta temperaturen på spillergruppen.

Når Fyllingen venter på bortebane fredag kveld, så vet Kristian Kjelling det meste om hvordan motstanderen spiller. På samme måte som Fyllingen-treneren er kjent med DHKs spillemønstre, både i forsvar og i angrep.
Hva er det da som avgjør kampene, når lagene vet så godt hva som kommer? Når man kjenner lagenes hovedstrategi?

Ingen garantier
-Det er mennesker vi har med å gjøre, og det er ingen garantier for noen ting. Og det er det som gjør det å være trener og leder så innmari interessant. Og vanskelig. Det eneste som er sikkert, er at noe av det du har forsøkt å forberede deg på, helt sikkert vil gå galt, forklarer Kristian.

Kristian Kjelling har sett mye både på trening og i kamp som han applauderer for. Kanskje kan han avslutte høstsesongen med armene i været etter bortekampen mot Fyllingen fredag kveld? Foto Roy Johnsen


Først gir han spillerne innsikt i Fyllingens styrker, individuelt og som lag gjennom de siste dagene opp mot kamp. Den informasjonen bygger han på videoanalyser av motstanderens siste kamper. Og deres første møte i Drammenshallen i høst. Fra den kampen fikk han et godt svar på at 29 baklengs ikke nødvendigvis skyldtes et dårlig forsvarsspill, eller svak målvakt.
– Vårt angrepsspill var rett og slett ikke bra, det gjorde oss usikre, og det ga dem mange kontringer, er hovedanalysen til treneren.

Tar tempen
Og da er han over på det som er hovedjobben de siste dagene. På trening og på spillermøter. Å ta temperaturen på spillergruppen, og optimere alt inn mot kamp. Temperaturen på siste trening, på siste spillemøte og på siste kamp.

Det er mennesker vi har med å gjøre, og det er ingen garantier for noen ting.

Kristian Kjelling

Noen spillere er selvgående, og trenger ikke mange input fra Kristian. Andre må, om ikke fysisk, få et spark bak for å komme i rette modus. En form for vekker, kan en si. Andre trenger bare å få konkretisert oppgaven som venter dem, og hva som forventes tilbake.
-Det vi holder på med er et prosjekt i konstant bevegelse. Jeg må hele tiden vurdere hvor står vi nå, hvorfor har det gått så bra i det siste, hvorfor har vi vært gode? Og hvem har vært gode?

Trekker samme vei
Kjelling forklarer suksessen så langt i høst med at han råder over en veldig homogen gruppe. Alle trekker i samme retning.
-Spillerne kommer med fokus og konsentrasjon. Men så er det den menneskelig faktoren. Hvem har dagen hos oss? Treffer Viktor, treffer Jesper, treffer Oskar? Og plutselig er det en på det andre laget som har dagen. Vi vet jo at en spiller som Inge Aas Eriksen i Fyllingen på en god dag har kapasitet til å score 15 mål. Eller han kan gå av med tre, sier Kristian.

Han kan altså legge de mest fantastiske kampplanene, men til syvende og sist, så står det på om spillerne klarer å frigjøre nok energi, slik at de fremstår på sitt beste.
-Det er sjelden man blir overrasket over motstanderens gameplan. Det er hvordan hver enkelt opptrer innenfor de gitte rammene som vippe det den ene eller andre veien, mener Kristian.

Uavgjort hjemme
Da lagene møttes i Drammenshallen 29. september, ble det uavgjort 29-29 etter at Fyllingen ledet 29-26 med tre minutter igjen å spille. Foran årets siste seriekamp, i Framohallen fredag klokken 17.30, er Kjelling spent på hvordan fraværet av kneskadde Alexander Ørjevik Westby vil virke inn. Greit nok at han er en målgarantist med sine kvikke føtter på kontringer, men han har også vært viktig i utviklingen av lagets offensive forsvar. Det samme kan sies om Ola Lillelien, og han skal spille fredag kveld. Og han kan bare minne seg selv om hjemmekampen i september. Da scoret han ni ganger.

Om DHK er i form for tiden, så har også Fyllingen noen gode resultater bak seg. Borteseier over Haslum og uavgjort hjemme mot Bækkelaget. De fire siste seriekampene har Fyllingen-spillerne gått av banen etter å ha scoret 30 mål eller flere hver gang.
Nevnte Inge Aas Eriksen og Igor Karlov er lagets toppscorere med henholdsvis 77 og 60. Karlovs er rene spillemål, mens Eriksen har også noen syvmetermål. Karlov er lagets russiske playmaker, som kom til klubben foran denne sesongen.
Laget er nummer syv med 15 poeng på sine 15 kamper. DHK innehar 3. plassen med sine 22 poeng på 16 kamper.

Kampen spilles fredag 18. desember klokken 17.30, og kan ses direkte på Direktesport.