Reddet poeng sist – nå vil Aho ha to poeng mot gamleklubben – Drammen

Reddet poeng sist – nå vil Aho ha to poeng mot gamleklubben

Sindre Aho reddet ett DHK-poeng mot gamleklubben Fyllingen på hjemmebane. Nå gleder han seg til å komme tilbake til Bergen. Og ta med to poeng hjem igjen.

-Jeg husker det selvfølgelig godt. Jeg utliknet til 29-29 43 sekunder før slutt, og Fyllingen hadde ballkontroll til slutt. De tok en time out, men vi red det av, forteller Sindre Aho.

Han var fersk i DHK – drakten etter overgangen fra nettopp Fyllingen, og var selvfølgelig helmotivert for å vise seg fram. For nye lagkamerater og nytt hjemmepublikum. Og han ville gjerne vise gamlelaget at han fortsatt kunne.
Og det virket forhåndsregissert da det var nettopp han som ordnet ett poeng gjennom sin scoring nummer fire i kampen. Da hadde DHK ledet for siste gang i kampen, på stillingen 16-15, fem minutter ut i andre omgang. Da tre minutter gjensto ledet bergenserne med tre mål, 29-26.
– Det var jævlig.
Aho forsøker å sette ord på det, tre måneder etter.

Sindre Aho har scoret 51 mål for DHK så langt, 40 av dem rene spillemål. Foto: Roy Johnsen

God kontakt
Tre måneder der begge lag har utviklet seg i følge Aho, Han følger fortsatt med på hva som skjer i Bergen, og han har god kontakt med gamle lagkamerater. Ikke minst strekspilleren Fredrik Clementsen som han bodde sammen med.
– Jeg gleder meg veldig, og skal kose meg og treffe gamle kjente. Jeg har jo jevnlig kontakt med flere.
Han har ikke opplevd noe rush på sosiale medier om hva som venter ham i Bergen når han kommer tilbake fredag kveld.
– De våger ikke det, for det vil slå så hardt tilbake på dem når vi slår dem, ler han.

Jeg gleder meg veldig, og skal kose meg og treffe gamle kjente. Jeg har jo jevnlig kontakt med flere.

Sindre Aho

Stadig utvikling
Han er veldig fornøyd med det som har slkjedd med DHK gjennom høsten.
– Vi har utviklet oss veldig. Ikke bare er vi i en god flyt angrepsmessig, men vi har også mange flere strenger å spille på nå. Ikke minst er Gøran (Sørheim) tilbake. Forsvaret vårt har vært bra hele tiden, men vi har utviklet det, og har en stor trygghet i at vi kan spille med forskjellige formasjoner.

Sindre Aho har kjent på trening hvordan det er å møte DHKs tøffe forsvarsspillere, og lover at Fyllingen skal få det tøft med å ta poeng mot serietreeren fredag kveld. Foto: Roy Johnsen

Aho mener Fyllingen skal få slite med DHKs midtforsvar der Oskar Olafsson, Espen Gommerud Våg og Joakim Andre Hykkerud ruver godt.
– Fyllingen har også utviklet seg, og har hatt noen fine seire. På hjemmebane er de alltid vanskelige å møte, de har noen godt skolerte spillere og spiller en fin håndball. De ser også ut til å ha lagt bort syv-mot-seks-spillet som var normalen da jeg spilte hos dem.
-Men de skal få det tøft med å ta poeng mot oss, mener Aho.

Kampen spilles i Framohallen i Bergen fredag kveld klokken 17.30. Den vises i Direktesport.