Skaden mindre alvorlig enn forventet – kan være spilleklar 1. mars – Drammen

Skaden mindre alvorlig enn forventet – kan være spilleklar 1. mars

Gladnyhet til alle DHK-supportere: Skaden til Alexander Ørjevik Westby var ikke så alvorlig som antatt, og han får med seg siste delen av sesongen.

-Det var julepresang på forskudd, det. Klart det var jubel i heimen da Marius ringte og ga beskjed om at skadeomfanget var mye minsdre enn antatt, forteller Alexander.

Han pådro seg kneskaden da han fikk en Haslum-spiller med full tyngde over kneet allerede etter 17 minutters spill søndag kveld. Onsdag morgen klokken 08.10 var han inne til en MR-undersøkelse, og utpå ettermiddagen forelå konklusjonen. «Kun» en delvis avrivning i leddbåndet på innsiden av kneet, skrev fysioterapeut Marius Hoel da han delte gladnyheten med dhk.no. Etter først å ha ringt Alexander selvfølgelig.
-Det er en skade som ikke trenger noen inngrep. Nå blir det en periode med skinne og krykker, og så blir det opptrening, sier Alexander.

Ikke rart Alexander Ørjevik Westby smilte nesten helt rundt da han fikk beskjed fra fysioterapeut Marius Hoel om at kneskaden ikke var så alvorlig som først antatt. Foto: Privat.

Hoel antydet at først at Ørjevik Westby ville kunne være tilbake i midten av februar, men han korrigerte det litt senere til 1. mars.
-Jeg var jo forberedt på det verste (les korsbåndskade), for Marius utelukket det ikke. Men han tok et forbehold, og det var jo gledelig at det gikk den veien. Nå skiter jeg egentlig i hvor lang tid det tar, for nå vet jeg at det dreier seg om seks til tolv uker. Det er stor forskjell til et år som det ville vært snakk om dersom det hadde vært korsbåndet som røk, sier Alexander.
Han testet ut tilværelsen på krykker i en blokk uten heis. Onsdag var han tre ganger opp og ned fra 4. etasje der og samboeren bor.

Nå skiter jeg egentlig i hvor lang tid det tar, for nå vet jeg at det dreier seg om seks til tolv uker

Alexander Ørjevik WestbyHan ringte også ganske raskt trener Kristian Kjelling med gladnyheten, for det var det jo, og han uttrykte tydelig lettelse over skadeomfanget.
-Et eventyr, og jeg ble hysterisk glad. Det var en virkelig god nyhet å få onsdag ettermiddag. Veldig bra og kult for Alexander selv, og selvfølgelig bra for laget også, sier Kjelling.
– Han har selv blitt utsatt for en tilsvarende skade, en delvis avriving av sidebåndet i kneet, og brukte rundt to måneder på å være tilbake.
– Det er veldig individuelt, og avhenger av hvor kraftig avrivingen er, sier Kjelling.