– Alle har vært utrolig tålmodige med meg – Drammen

– Alle har vært utrolig tålmodige med meg

Det telles ned til neste hjemmekamp for DHK - 7.februar 2021, mot ØIF Arendal. Den håper Ola Romsaas å rekke.

Ola Romsaas håpet å være ett hundre prosent spilleklar til seriestarten for denne sesongen etter en oppløftende vinter og vår, men en operasjon i en sene rundt kneet i sommer, satte det hele på vent. Sakte men sikkert har han trenet seg opp. Forsiktig, og både han og støtteapparatet rundt laget har latt hodene styre progresjonen. Nå trener han forsvar, og ligger vel på rundt 80 prosent , og venter på å få være med når laget også trener angrep.
-Jeg begynner å nærme meg et punkt nå der jeg kan trene ordentlig angrepsspill også. En gang i januar, regner jeg med, sier Ola.

Det er både en menisk og jumpers knee som holdt ham unna spill i lange perioder. Begge skadene har med tid og stunder medført operasjoner.

-Du kan si jeg er blitt flink til å kjenne egen kropp, og jeg er dreven på alternative treningsformer.

Ola Romsaas

To nye år
Han skrev en ny toårskontrakt i sommer etter kun å ha spilt 18 seriekamper totalt i løpet av den første kontrakten sin i DHK. Det tolker han som at noen fortsatt ser noe i ham, og at han har levert når han først har vært så frisk at han har kunnet spille kamper.

Tålmodige
-Klubben, og spesielt trenerteamet og det medisinske støtteapparatet har vært utrolig tålmodige med meg. Det kan ikke være lett med en spiller som bare ble skadet og hadde tilbakefall etter tiltak og opptreninger. Alle har vært klare på at helsa prioriteres, og det står respekt av hvordan Kjelling har fremstått og støttet meg. Det har vært godt å ha ham å prate meg når motivasjonen har svingt, sier Ola.
– Nå håper jeg på litt lengre perioder der jeg kan bidra, legger han til.

Ola Romsaas (t.h.) har fått tid til å se mange DHK-kamper fra tribuneplass mens han har prøvd å få orden på sitt trøblete kne. På søndagens Haslum-kamp fikk han selskap av Kroistoffer Raastad-Hoel som som tråkket over på treningen fredag. Foto Roy Johnsen

Utsatte operasjon
For at det har gått i bølger legger han ikke skjul på. Det har vært enkelt å dra på trening og drive med alternative opplegg når han har følt at alt peker i riktig retning.
For så å havne i en dyp dal følelsesmessig når tilbakeslaget har kommet, og han har vært nødt til å starte på nytt igjen.
-Jeg har jo hatt noen oppturer der jeg har kunnet spille kamper over tid. Slik det var på senvinteren i år da det gikk så bra at operasjonen som var planlagt i februar ble utsatt til juni for at jeg skulle få med meg vårsesongen.
-Nå ble jo den sesongen kortere enn forventet på grunn av koronaen, da.

Ola Romsaas (t.v.) styrer foreløpig unna den mest energiske angrepstreningen, men lurer seg med på både skuddtreningen og når de andre skal trene forsvar. Her er det Espen Gommerud Våg som lar ham få kjenne på hvordan det føles i kampsituasjoner. Foto Roy Johnsen

Studerer
Ola roser også spillergruppen som har vært støttende hele veien, og har respekt for hvordan de også har tatt hensyn til at de har en spiller som driver å holder på med sitt innimellom. For så å dukke opp delta på fellestreningene med ball.
– Og det har vært godt å ha skolen ved siden av. Jeg trives veldig med siv.øk.studiene på BI, og det er godt å ha litt konkurranse med seg selv når det gjelder å oppnå resultater og karakterer, mener han.