-Vi er inne i en veldig god stim nå – Drammen

-Vi er inne i en veldig god stim nå

Trener Kristian Kjelling har ingen god forklaring på hvorfor de alltid har så godt tak på lag som Halden, mens de i de siste sesongene har slitt mot for eksempel søndagens motstander Haslum.

-Vi skal ikke glemme at vi også har hatt noen gode kamper mot Haslum, men det har vært tøft de siste møtene. De har tydelig veldig lyst til å slå oss, og deres små, raske bakspillere har gitt oss utfordringer. På samme måten som deres møter med Elverum er forbundet med mye prestisje og følelser, betyr også disse kampen mye, prøver Kjelling å forklare.
-Også for oss, legger han til.

Både under videomøtet før fredagstreningen, og på økten i hallen, var han stadig på dette med å være på ett hundre prosent, og ordet krig ble vel luftet flere ganger.
-98,5 prosent holder ikke, var budskapet.

Spillerne tok trener Kjelling på ordet, og la igjen mye svette i forsvarsarbeidet på treningen fredag. Her er det Espen Gommerud Våg som får kjenne musklene til Viktor Norberg (t.v.) og Oskar Olafsson (t.h.) Foto: Roy Johnsen

Han minner om at laget hans er inne i en veldig god stim nå, med gode og solide kamper mot Bækkelaget og Halden, og han er tydelig på at guttene hans har tatt store steg individuelt, spillemessig og som lag siden de tapte 27-24 i bortekampen i Nadderud Arena tidlig i høst.
Da var målvakten Sander Drange Heieren banens beste, mens Oskar Olafsson og Viktor Norberg ble mestscorende med henholdsvis fem og fire mål. Verdt å merke seg fra den kampen var at tre brukte kantspillere kun scoret fire mål til sammen, mens det overhodet ikke ble scoret mål fra strekposisjonen.

-Det var en kamp der vi ikke klarte å skape mange situasjonene for våre kantspillere, og de var kompakte og gode rundt streken

Kristian Kjelling

Best hos Haslum i den kampen var forsvarsspilleren Viktor Glatthardt, mens Benjamin Hallgren (8) og strekspilleren Vegard Frafjord (5) var mestscorende.
I et Haslum-lag som ikke har vunnet en seriekamp siden de slo Sandefjord 1. november. De tre siste kampene mot Fylingen (h), Bækkelaget (b) og Nærbø (b) har alle endt med tap.
Det fikk veteranen Anders Røe til å uttale til topphandball.no: -Jeg er drit lei å tape kamper vi bør vinne.
Tapene har ført Haslum ned på 8. plassen på tabellen.

Kampstart er søndag klokken 18.00 og den vises på Direktesport.
Øvrige kamper søndag: Runar-Nærbø, Fjellhammer-Sandefjord, Elverum-Bækkelaget og Viking-Halden.