Aho utsatt for rasistisk ytring – DHK sender rapport til håndballforbundet – Drammen

Aho utsatt for rasistisk ytring – DHK sender rapport til håndballforbundet

Norges Håndballforbund har bedt både Drammen Håndballklubb og Halden TH om en rapport etter at DHK - spiller Sindre Aho mener han ble utsatt for en rasistisk ytring under seriekampen onsdag kveld.

Det var etter en situasjon i andre omgang i onsdagens seriekamp der Sindre Aho ropte etter en Halden-spiller at han filmet, at en annen HTH-spiller skal ha ropt «hold kjeft du da, din jævla apekatt, du er ikke noe bedre selv».
Hendelsen ble notert på kamprapporten etter kampen, og det var ut fra den at Norges Håndballforbund ba begge klubbene komme med en rapport tilbake til dem.

-Vi har nulltoleranse for rasistiske ytringer og krenkelser, og vil sende en rapport på hendelsen der vår spiller Sindre Aho mener seg utsatt for for en rasistisk ytring, sier Arne Dokken, daglig leder i klubben.

Aho selv skal ikke ha tatt seg nær av hendelsen, og har ikke som mål at HTH-spilleren skal straffes. Men at alle trekker lærdom av hendelsen, og at slikt ikke skjer på en idrettsarena.
-Det er så kjipt og unødvendig. Det skjer mye, og blir sagt mye sånn i kampens hete, men HTH-spilleren kunne spart seg for ordet apekatt. Og det ville stilt seg helt annerledes om vedkommende hadde snakket ordentlig med meg etterpå. Jeg kjenner ham jo godt, og vi hadde en god tone hele veien før hendelsen, og jeg tror jo ikke han mente det rasistisk. Men at han ikke ville snakke med meg på en ordentlig måte da alt hadde roet seg, men bare smilte det bort, det er provoserende, sier Sindre Aho.
Hans far er fra Tonga, en øygruppe i Stillehavet, og har hatt tillitsverv i Runar da Aho spilte i hjembyen Sandefjord.

Aho fikk støtte av flere av medspillerne på det som skjedde, og de skal også ha reagert på måten HTH-spilleren reagerte på da han ble konfrontert med det etter episoden. Da skal vedkommende bare ha flirt hånende tilbake.

Sindre Aho mener seg utsatt for en rasistisk ytring under seriekampen borte mot Halden onsdag, og saken blir nå rapportert til Norges Håndballforbund. Foto: Roy Johnsen

TV-bildene onsdag kveld viste at Aho, med sin oppofrende spillestil og finter, ofte havnet i nærkontakt med HTH-spillere. Både i forsvar og i angrep. Episoden skal ha oppstått etter at Halden fikk et frikast i andre omgang. Bildene viser tydelig at Aho og den aktuelle spilleren sier noe til hverandre. Bildene viser også at Aho henvender seg til dommerne, men kampen settes raskt i gang igjen.

Dommerrapporten i etterkant forteller at dommerne ikke skal ha hørt noen ting.

Halden vil også sende inn en rapport på hendelsen, og i et intervju med NRK sier daglig leder Marita Rognøy at hun har snakket med spilleren det gjelder, og at han benekter på det sterkeste at han har brukt de ordene. Han hevder selv at det han sa var «hold kjeft, du er den verste av alle på det der». Apekatt er et ord han aldri tar i bruk, sa Rognøy overfor NRK.