-Det er kamper som mot Haslum jeg har savnet mest – Drammen

-Det er kamper som mot Haslum jeg har savnet mest

I det stille har Gøran Sørheim gjort comeback etter det 427 dager l lange skadeavbrekket. Nå er han klar for en av favorittoppgjørene - lokaloppgjør mot Haslum på hjemmebane.

-Det vanskeligste har vært å se kamper uten å kunne bidra. Opptreningen har gått greit, det har bare vært snakk om å være tålmodig, og gjøre det jeg har måttet, sier Gøran Sørheim.
Han ødela korsbånd, menisk og sidebånd, og pådro seg i tillegg et brudd i kneet i NM-kampen mot LF09 på Lillehammer 25. september 2019. Han legger ikke skjul på at etableringen i eget hus med styrkerom i kjelleren på Ormåsen i Øvre Eiker sammen med sin Anine og hunden Mille, og etter hvert også familieforøkelsen i form av datteren Amalie, har gjort den tunge opptreningen langt mer lystbetont.
-Du kan jo si det var god timing å bli far i skadeperioden. Vi har fått mye tid sammen ved siden av at jeg har kunnet nedlegge den nødvendige treningen for å komme hundre prosent tilbake på banen, forteller Gøran.
Han har i tillegg trent Stabæks rekruttjenter to ganger i uken, og han har vikariert for Bent Dahl på håndballinjen ved Drammen Toppidrett.

Det er nok av eksempler på dem som har startet opp igjen med håndballtreninger og kamper for tidlig.

Gøran Sørheim

427 dager
30 år gammel har han høstet litt erfaring, og han har lyttet til fornuften, og ikke blitt fristet til å bli overivrig, og ta snarveier.
-Det er nok av eksempler på dem som har startet opp igjen med håndballtreninger og kamper for tidlig. Jeg har bevisst holdt igjen.
Gøran synes det er vanskelig å beskrive ordentlig følelsen han opplevde da han gjorde comeback mot Nærbø 25. november, 427 dager etter uhellet på Lillehammer.
-Det var så lenge siden sist jeg hadde kunne takle og være med på alt det der som kamper bringer med seg, men jeg følte meg trygg i alt jeg gjorde. Det var det viktigste. Det tar tid med timing og alt sånt, og jeg kjenner at den eksplosiviteten som er nødvendig både i skudd og finter, den kommer nok sakte, men sikkert på plass igjen, spår han.

Gøran Sørheim viste på trening foran Haslum-kampen at både finter og skudd er på vei mot god, gammel kvalitet. Her er det Oskar Olafsson som prøver å stå i veien for ham. Foto Roy Johnsen

Ved siden å ha familien rundt seg så mye som han nå har hatt anledning til, har det igjen å være en del av treningsgruppen, vært til stor inspirasjon.
-Det er fantastisk å ha en gruppe på 16 til 20 kompiser du kan dra i hallen og trene med igjen. Det hadde vært tungt å være individuell utøver og så fikse alt dette på egenhånd, mener 30-åringen.

Lokaloppgjør
Han har nå fått de nødvendige minuttene i et par kamper av trener Kristian Kjelling, men ble spart mot Halden onsdag for å kunne bidra mot Haslum i hjemmekampen søndag.
-Det er kamper som mot Haslum jeg har savnet mest. Det er det nærmeste vi kommer et lokaloppgjør, og de er som alltid spennende og intense. Nå er jeg litt usikker på hva de kommer med, for på det beste kan de jo slå Elverum, for så å tape uventet mot langt svakere motstandere, har Sørheim observert fra tribuneplass.

Kampstart er søndag klokken 18.00 og den vises på Direktesport.
Øvrige kamper søndag: Runar-Nærbø, Fjellhammer-Sandefjord, Elverum-Bækkelaget og Viking-Halden.