Løp Halden i senk – vant med ti mål – Drammen

Løp Halden i senk – vant med ti mål

DHK skjøt målvakten Morten Neergard ut på innbytterbenken, og med et offensivt forsvar og ballvinninger, løp Ola Lillelien og Alexander Ørjevik Westby inn 14 mål til sammen da DHK vant 34-34.

Det var mye snakk og skriving om Morten Neergard i Halden-målet før kampen, men etter kampen vil han nok ikke få så veldig mye oppmerksomhet.
For DHK-spillerne var skjerpet i avslutningene fra start, og etter kun tre redninger ble han byttet ut et stykke ut i første omgang.

Da hadde Sander Drange Heieren vist alle hvorfor han er i bruttotroppen til Christian Berge foran VM i Egypt i januar, og med hans redninger i ryggen, og DHKs offensive forsvarsspill, stakk lynkjappe Ola Lillelien og Alexander Ørjevik Westby villig og ofte på kontringer.
– Vi var flinke til å lese spillet i vårt 5-1 forsvar, og med den tryggheten og selvtilliten Sander spiller med nå, fikk vi redningene og vi kom oss raskt avgårde. Og så hadde vi bredden og orken til å gjennomføre kampen i det tempoet vi ville ha, forteller Ola Lillelien.
Han scoret seks spillemål, Ørjevik Westby 9, inkludert noen syvmeterscoringer.

Ola Lillelien løp villig mot Halden, og scoret seks spillemål. Foto: Roy Johnsen

I flytsonen
– Vi hadde ikke snakket noe spesielt om Neergaard på forhånd, men vi skjøt raskt hull på ham, og han ble byttet ut, legger han til.
Veldig klar på at DHK er i en fin flytsone nå.
– Vi fikk god svar i bortekampen i NM mot Elverum, og siden har det vært bra. Vi har fått med noen sultne unggutter på treningene, og det er høyt nivå og intensitet på treningene, sier Lillelien.

DHK fikk en litt trå start på kampen denne gangen også, og hjemmelaget ledet 3-1. DHK fikk kontakt på 4-4, og gikk til 9-4, men en svak periode med etablert angrep, og store rom for Haldens strekspiller, ga 10-8. Trener Kristian Kjelling beordret et 6:0-forsvar på slutten, og DHK stakk fra til 16-11 til pause.

-Vi skaper kaos og røre hos motstanderne våre.

Kristian Kjelling

Tre mål på det nærmeste
Halden var tre mål etter. på 18-15, rett etter pause, men ble holdt fire og fem mål på avstand helt til det gjensto rundt 15 minutter. Så var det slutt for vertskapet, og med syv minutter igjen, ledet DHK med ti mål.
da benyttet Kjelling mulighetene til å hvile de som ofte spiller mye, og på slutten lot han seks spillere under 17-18 og 19 år avslutte kampen sammen med veteranen Espen Gommerud Våg.
Da sto Kristoffer Raastad – Hoel, Nikolai N. Moe, David K. Valderhaug, Viktor Norberg og Ola Lillelien på banen, og bak seg i mål hadde de 17 år gamle Nikolai Øen, målvakt fra Glassverket.
– Øen er med fordi Sigurd Smevik, som jobber i skolen, er i karantene, forteller Kjelling.
Norberg koste seg sammen med de andre unge, og ga seg ikke før han hadde scoret syv ganger.

Skapte røre og kaos
Kjelling var totalt sett veldig fornøyd med gjennomføringen av kampen. Han satte plusser ved nærskytingen på Morten Neergaard og på det offensive forsvarsspillet.
– Vi skaper kaos og røre hos motstanderne våre. Så får vi tåle at det glipper innimellom slik det gjorde rundt strekspilleren noen ganger. Det var også noen utfordringer fordi Trym (Bilov-Olsen) og Toke (Bjelke Schrøder) skjøt villig vekk og litt uortodoks uten noen spesiell oppbygging av angrepene, mener Kjelling.
Han hvilte Gøran Sørheim i denne kampen rett og slett fordi han ikke skal spille tre kamper på åtte dager så raskt etter comebacket etter skadene sine.
– Det er viktigere å ha ham med mot Haslum søndag, sier treneren.

ØIF vant
I en annen eliteseriekamp onsdag kveld vant ØIF Arendal 28-20 hjemme over Bækkelaget.
Med en kamp mer, passerte DHK Bæklelaget på tabellen, og er nummer tre med sine 20 poeng på 15 kamper. Elverum leder med 22 poeng og 12 kamper. ØIF Arendal har også 22 poeng, men har spilt 14 kamper.