Gøran tenker ikke trenerjobb – bare glad for å være skadefri – Drammen

Gøran tenker ikke trenerjobb – bare glad for å være skadefri

Kristian Kjelling har søkt på landslagstrenerjobben. Og Gøran Sørheim har allerede begynt å få spørsmål om det er han som eventuelt blir den neste DHK-treneren.

Bare så det er klart, jobben med å ansette landslagstrener i Norge er en lang prosess. Søknadsfristen er ikke en gang gått ut. Like klart er det at DHK-trener Kristian Kjellings navn vil være på manges lepper fram mot avgjørelsen en gang utpå sommeren.
Og dermed er også spekulasjonene i gang om hvem som eventuelt vil ta over jobben som trener i DHK dersom Kjelling blir den utvalgte.
Gøran Sørheim visker flere, og Sørheim selv innrømmer at han har fått spørsmålet allerede. Ikke fra klubben selvfølgelig, men fra mange andre håndballinteresserte.
For snakkes der ute gjør det.
-Det kom ganske raskt etter at Kjelling signaliserte at det å være landslagstrener var en jobb han kunne tenke seg. Og nå har han levert søknaden. Men jeg har ikke brukt en kalori på det. Jeg er DHK-spiller, og det vil jeg fortsette med. Det er så gøy å spille på DHK nå, vi har gode resultater, og ikke minst spiller kroppen på lag. Jeg er både frisk og skadefri, forteller Gøran Sørheim.

Gøran Sørheim synes det er deilig å kjenne på hvordan det er å fullføre en hel sesong uten skader. Det er noen år siden sist gang han opplevde det. Foto Roy Johnsen

Håndball store deler av døgnet
– Jeg er ikke en gang sikker på om jeg kommer til å bli trener. Eller hva jeg ender opp som når jeg en gang gir meg med å spille. Jeg har alltid holdt på med håndball, og lever for det her og nå. Men så har det også noe med totalpakken med familie og jobb og alt sånt å gjøre, sier han.
32 – åringen deler dagen i dag mellom å være lærer på Drammen Toppidrett der han underviser (en fotballklasse!) i Aktivitetslære og han har timer med håndballklassene. Så går han videre til trening med DHK hver eneste ettermiddag, og han avslutter to kvelder i uken med trening av et stort jentekull i Konnerud IL.
-Det er virkelig gøy med elever og unge spillere som ønsker å bli gode. For meg så er det en fin avveksling fra egen utvikling og trening å se andre dra nytte av min erfaring og kunnskap. Sånn sett trives jeg veldig godt med å være lærer og trener, bekrefter han.

Og vet at veien til en jobb i skoleverket er atskillig lenger enn veien til en trenerutdannelse. Han er allerede i gang med det siste, og trinn to i den formelle utdannelsen er på plass før sommeren. Det er tyngre å tenke et løp mot en formell lærerutdannelse, som vil gi fast jobb i skoleverket.
-Å sette seg på skolebenken igjen, oppleves som veldig seigt. Jeg tror ikke jeg har tålmodighet til å sitte stille så lenge. Jeg må ha aktivitet rundt meg, sier Gøran.
Han startet opp på et tilrettelagt økonomi-studie på høyskolen da han kom hjem til Drammen etter proffkarrieren i Danmark. Men etter et halvt år var det slutt. Det var ikke noe for ham.

Selv sølvmedaljene er i boks, kan Gøran Sørheim garantere at sulten på suksess fortsatt er veldig stor i spillegruppen til DHK. Foto Roy Johnsen

Sveitsere i kvarten
Det som er noe for ham, er den perioden DHK går inn i nå, med kvartfinaler i EHF European Cup mot sveitsiske Suhr Aarau på hjemmebane søndag, og med returkampen i Sveits neste søndag.
Og så gjenstår det tre kamper av grunnspillet av årets serie, mot Tønsberg Nøtterøy, Fjellhammer og Elverum.
Og så kommer det et viktig sluttspill der veldig mye ligger i potten.
Sølvet er allerede sikret, men det er ingen sovepute.
Alle i DHK vil mer.
– Vi ønsker både å utvikle oss enda mer, vi ønsker å prestere, og en prestasjon kommer ikke uten at du yter maks. Så har vi både et ansvar overfor de lagene som fortsatt kjemper om plasseringer i serien, og vi skal ha respekt for våre motstandere, sier han.
Det ligger nok også et ønske i bakhodet om å revansjere tidligere tap denne sesongen for både Fjellhammer og Elverum.

-Men først er det europacup, og det er jo virkelig gøy når du er kommet så langt som vi er, og det er snakk om kvartfinaler. Det er nå moroa starter. Vi har sett sveitserne på video, og møter et godt lag med gode håndverkere. Selv om mange der ute allerede snakker om en semifinale mot Nærbø, og at spill om pokalen vinker et sted der framme, så er ikke vi der i det hele tatt. Vi har vært veldig flinke til å ta ett steg om gangen, prestere der og da, og ta med erfaringen og opplevelsen videre til neste kamp.

Altså, ta en kamp om gangen som det fleipes så mye med.