Tilbake til start – vil ikke ha flere på trynet nå – Drammen

Tilbake til start – vil ikke ha flere på trynet nå

DHK-spillerne lover at de skal slutte med å skyte motstandernes målvakter til banens beste. Og de skal tette igjen bakover. Første test på dette blir mot ØIF Arendal i Kronekampen søndag.

Hermann Gabriel Vildalen har ikke brukt en kalori på at DHK skjøt Kolstads målvakt Lars Eggen Rismark til trøndernes beste da DHK tapte i Trondheim sist. Da sto Vildalen selv bak åtte av de 24 bomskuddene da Kolstad vant med ett mål til slutt.
Vildalen har heller ikke hatt søvnløse netter for at det samme skjedde da de skjøt Runars målvakt Joachim S. Sørensen til banens beste da vestfoldingene slo DHK i Drammenshallen i runden før Kolstad-tapet. Da misbrukte Vildalen og co hele 19 avslutninger.
To tap på rad som gjorde at DHKs åtte poengs ledelse i sølvkampen skrumpet inn til fire.
Det som har irritert Vildalen og de andre er at DHKs kanskje fremste våpen, forsvarsspillet, har slått sprekker. Og at de gjennom svakt spill foran eget mål heller ikke har kunnet hjelpe målvaktduoen Sander Drange Heieren og Andrè Bergsholm Kristensen opp på sedvanlig nivå.
Fra å ligge på rundt 25 innslupne mål i gjennomsnitt i kampene før EM-pausen, har det tallet steget til 30,5 i de seks spilte kampene i 2022.

Hermann Gabriel Vildalen (t.h.) og de andre DHK-spillerne har drillet forsvarsspill på hver eneste treningsøkt siden Kolstad-tapet. Foto Roy Johnsen

Scorer nok
-Laget scorer nok mål, og jeg kommer i de situasjonene i angrep jeg ønsker å komme i. Vi skal angripe på samme måten, og jeg skal skyte like mye, om ikke mer. Men vi skal treffe bedre. Det som har vært akilleshælen har vært et forsvarsspill som ikke helt har vært der det skal være. Nå har vi fått en drøy og god treningsuke med hovedvekt på forsvarsspillet, så får vi se hvor langt vi har kommet med det mot ØIF Arendal, sier Hermann.
Han tenker ikke at han har noe å revansjere etter kun to mål på ti skuddforsøk mot Kolstad.
-Jeg tenker ikke sånn i det hele tatt. Gode kamper blir ofte fulgt av en og annen dårlig kamp, og jeg føler at jeg ikke har hatt så veldig mange av dem denne sesongen, forsikrer han.
Den eneste gangen han tar ordet revansje i sin munn er nå har trekker linjene tilbake til Runar-tapet.
-Det hjemmetapet skal vi som lag revansjere. Så skal vi holde tankene om sølvmedaljer borte, og kun tenke på å forbedre forsvarsspillet vårt.

Sindre Aho har lagt den svake avslutningen av bortekampen mot Kolstad bak seg, og ser kun etter nye muligheter. Den første sjansene kommer søndag – i Kronekampen mot ØIF Arendal. Foto Roy Johnsen

Må tørre
Sindre Aho spilte også på mange måter en avgjørende rolle da DHK rotet bort mulighetene til poeng gjennom en veldig rotete og svak avslutning på kampen. Ahos syv siste involveringer i andre omgang inneholdt to bomskudd, ett mål og fire tekniske feil på rad. Det siste en feilpasning da han skulle spille opp Ola Hoftun Lillelien i sluttsekundene på stillingen 31-30 til Kolstad.
-Det er bra det er jeg som tok de sjansene, for jeg tåler det hvis det går galt. Man må tørre å feile for å lykkes, og vi som spillere har noen dårlige dager innimellom de gode. Jeg vil ta sjansene når de byr seg neste gang også, lover Aho.
Trener Kristian Kjelling forklarer forsvarsproblemene med de små detaljene i samhandlingen som hang godt sammen, og som fungerte så godt i 2021. Men som har blitt slurvet med i 2022. Små avtaler som har gjort at det ikke har vært like klart hva naboen i forsvar har gjort, og der målvaktene ikke like lett har kunnet se hva de foran seg gjør til en hver tid.
-Fundamentet vårt har slått litt sprekker, og vi har vært nødt til å bygge stein på stein den siste tiden for å komme tilbake til vårt klart beste våpen, nemlig det gode forsvarsspillet. Vi har jobbet med tydeligheten i hva hver enkelt gjør, og vi har lagt bort krydderet, og jobbet hardt med grunnmuren vår, beskriver Kjelling.

Kristian Kjelling håper at DHK har restaurert grunnmuren sin, og at forsvars-og målvaktspillet igjen løftes opp på det nivået det må være på. Foto Roy Johnsen

Se tabellen her: https://www.handball.no/system/kamper/turnering/?turnid=402553

Passe på ballen
Han har veldig respekt for ØIF Arendal, søndagens motstander i Drammenshallen. Et lag som på mange måter har hatt en start på 2022 som likner DHKs. Begge lag står med tre seire, to tap og en uavgjort så langt. ØIF har slått Tønsberg, Halden og Bækkelaget, men tapt for Nærbø og Runar. Uavgjort ble det mot Fjellhammer.
DHK er nummer to med sine 33 poeng, ØIF nummer seks med 26 poeng. Men de føler nok de har heng på medalje, for mellom Kolstad på tredjeplass i øyeblikket skiller det kun tre poeng. Og da har trønderne en kamp mer spilt.
Da de møtes i Arendal i høst vant DHK 33-27.
-Da skal vi huske at Magnus Søndenå ikke var med. Han er viktig i et nærmest komplett og godt sammensatt lag. De er raske, og vi skal passe godt på ballen når vi spiller i angrep. De har som oss variert litt i 2022, men er en toppklubb, og har ressurser til å være et av ligaens beste lag, mener Kjelling.

Søndagens oppgjør i Drammenshallen er årets Kronekamp, og det betyr gratis adgang og pizza til alle unge tilskuere. Klubbens samarbeidspartnere og andre har foreløpig bidratt med 100 kroner per fremmøtt tilskuer, og så langt har 45 lag med over tusen store og små meldt sin ankomst. I tillegg kommer den vanlige tilskuer som også har gratis adgang.

Runden: Kolstad-Tønsberg Nøtterøy 40-16 og Halsum-Nærbø 28-26, begge spilt 9. mars.
12. mars: Kristiansand – Halden.
13.mars: DHK-ØIF Arendal, Elverum-Runar, Sandefjord – Bækkelaget, Bergen -Fjellhammer.

Du kan også følge kampen på forbundets liveoppdatering: https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7380491

Eller du kan se kampen direkte på Direktesport (krever abonnement): https://www.direktesport.no/event/FTfxmffuzAuloTYnoqve4w